5 razloga zašto ne možeš da nađeš dečka

Toliko je razloga zašto je neko single da se gomila knjiga može napisati o tome. Možda je neki od ovih pet baš jedan od tvojih ličnih. Ovaj tekst je napisan da te malo nasmeje, da prepoznaš neke klišee, a možda i da te podstakne da razmisliš o tome. U svakoj šali ima i po malo zbilje, i obrnuto: U ozbiljne teme treba uneti malo humora da nam svima bude lakše.

Zato što zapravo tražiš devojku?

Super, verovatno si se rešila velike glavobolje, pogotovu ako si toga svesna. Ne znam kako je tražiti devojku u Beogradu pa ne mogu ništa da kažem na ovu temu, ali volela bih da čujem više o tome, jer sigurno mogu nešto novo da naučim iz toga.

Zato što očekuješ da te on učini srećnom.

Ako veruješ da te partner može učiniti srećnom u grdnoj si zabludi. Njegov uspeh, izgled, novac, prijatelji, životni stil… samo su to, čitaj NJEGOVI. Tvoj život sa njim ili bez njega ostaje tvoj život sa istim setom problema, strahova, strepnji, želja, nada…Ako ne radiš na svojim manama dok si single, one će se samo duplirati kada si u vezi.

Zato što očekuješ poklone, iznenađenja, putovanja i ceo taj Instagram hype.

Ko si ti da od bilo koga bilo šta očekuješ? Niko nije postavljen na ovu zemlju da ispunjava tvoje hirove, a posebno ne muškarac koga si tek upoznala i sa kim želiš da gradiš vezu.

Veza se gradi kroz podršku, prijateljstvo i upoznavanje, a ne kroz kupovinu skupih poklona i pravljenje cirkusa za masu. Ako si iskrena prema sebi i znaš šta hoćeš, pre ćeš i dobiti to što želiš. Ja ne osuđujem ničije izbore, samo mi je žao da živiš u zabludi da želiš jedno, a posve ti se nešto drugo traži.

Zato što očekuješ da te neko odmah razume i shvati.

Ako očekuješ od nekoga da te razume i shvati, zapitaj se da li ti razumeš i shvataš samu sebe. Ako je odgovor da, ne bi trebalo da imaš smetnje u komunikaciji i da razumno iskažeš nekome šta ti je bitno u vezi a šta ti smeta. Imaj na umu, ma koliko da ti razumeš sebe, taj neko ko te je tek upoznao dolazi sa svojim setom konfuzija i treba vremena da se uhvati u koštac i sa tvojim. Moraš biti strpljiva, jasna, direktna dok te osoba ne upozna dovoljno kako bi mogla da ti pročita misli. Šalim se, niko nikada neće moći da zna šta ti je tačno u glavi dok mu ne kažeš.

Zato što ne vidiš šta ti stoji pred nosom.

Obično od početka svake veze, žene vide crvene zastavice, ali biraju da ih ignorišu. Svaki put kada osetiš da ti se u stomaku steže čvor a odlučiš da to ignorišeš ili pravdaš, radiš pogrešnu stvar! Isto tako radiš pogrešnu stvar kada ostaješ u vezi u kojoj te neko vara, mentalno ili fizički zlostavlja i na bilo koji način pogoršava tvoje samopouzdanje.

Pitala sam Nevu Rajković, moju prijateljicu i mentorku, osnivačicu projekte Kreiranje uspeha i seminara Manifesting, šta ona misli o ovome.

Zašto je nekim devojkama ne uspeva da nađu dečka?

Ono što ja vidim je da mnoge devojke oko mene ne znaju tačno šta žele. Često imaju sliku idealnog muškarca na osnovu kriterijuma koje im je nametnulo društvo ili porodica, ili koje su usvojile na osnovu modernih bajki: kako on treba da izgleda, kakvim poslom treba da se bavi, na koja mesta treba da ih izvodi itd. Očekuju da im se dopadne na prvi pogled, da izazove leptiriće u stomaku i da im bude potpuno posvećen. Mnoge su takođe upale u zamku mita o srodnoj duši i sve drugo je manje prihvatljivo. Često čekaju da se neko pojavi, da ih osvoji i da onda žive srećno do kraja života, ne znajući tačno kako to izgleda. Naravno, ima i onih devojaka kojima bi možda više odgovaralo da budu u vezi sa devojkom.

Šta biste im savetovali da urade?

Nije jednostavno dati neki opšti savet, ali bih im svakako preporučila da dobro razmisle šta u stvari žele, kako vide svoj život, kako vide svoj odnos sa partnerom i da li su spremne da grade ravnopravan partnerski odnos. Da prestanu da razmišljaju o princu na belom konju koji će se odnekud pojaviti i izbaviti ih iz (emotivnog) sivila. Da shvate da nečije osobine, izgled, obrazovanje, poreklo i materijalno stanje nisu garancija da će dobiti ono što očekuju u vezi.

Iskustvo uči da nam često ono što nam je potrebno nude osobe koje nam na prvi pogled uopšte ne izgledaju kao “adekvatni kandidati”, pa bih preporučila da posvete pažnju i onima koji nisu njihov tip. Takođe, preporučila bih da dobro preispitaju svoja uverenja o muškarcima i ulozi žene u vezi. Ona se uglavnom stiču na osnovu sopstvenih (loših) iskustava, ali i slušajući iskustva i dobronamerne savete žena iz svog okruženja koje ni same ne mogu da se pohvale zadovoljavajućim partnerskim odnosima. Umesto toga, možda bi mogle da porazgovaraju sa nekom od žena koja je u srećnoj vezi i da saslušaju njena iskustva i savete. Pročitajte ovaj koristan tekst na njenom blogu o uverenjima, klišeima, predrasudama i tipičnim greškama koje mogu biti razlog zašto si single iako bi radije bila u vezi.

Let's Connect
Check Out My YouTube Channel