Kako da ne poludiš od stresa?

Bilo bi divno da se svakoga dana budiš sa osmehom na licu i da jedva čekaš da kreneš da štikliraš sve obaveze sa svoje liste. Međutim, većina dana nije takva i stres obično napada sa svih strana od trenutka kada se probudiš, preko javnog prevoza, pa dalje na poslu i u komunikaciji sa ljudima. Na sve to, svako u novi dan ulazi sa svojim setom problema i nervoza o kojima ostali ne znaju ama baš ništa. Teško je nekada zadržati hladnu glavu, ali baš zato su tu praktične navike koje možeš da uvedeš u svoj život koje će da ti pomognu da izbegneš ili smanjiš stres.

Više akcije, manje razmišljanja Umesto razmišljanja, samo se baci u akciju! Što više razmišljaš o nečemu, sve ti postaje napornije u glavi da to zapravo uspešno započneš. Pokušaj da što manje razmisljaš, a što više radiš.

Napravi dogovor sama sa sobom i navij alarm na svakih 45min. Nateraj sebe da svakih 45 minura napraviš pauzu od makar pet minuta kada ćeš izaći napolje, proluftirati glavu, čitati knjigu ili srediti radni sto. Ispoštuj ovaj alarm i dozvoli sebi da se na pet minuta mrdneš od stola. Nakon toga će ti biti makar za nijansu lakše da nastaviš tu neprijatnu aktivnost koju moraš da odradiš. 

Istegni i pokreni telo Probaj da uz YouTube u sred radnog dana odradiš yogu za stolom, jer će te vežbanje opustiti i učiniti da se osećaš mnogo bolje i energičnije. 

Nagradi sebe. Kada završiš sa tom obaveznom koja te čini napetim, obavezno nagradi sebe na neki način koji ti znači, kako bi se motivisala da možeš da uradiš i i ostale aktivnosti. Za mene je to čitanje knjige, slušanje podkasta ili klopanje crne čokolade, marcipana ili kokica. Mljac!

Meditacija Kada počneš da ludiš od napetosti da nećeš stići da uradiš sve što moraš, poslednje što želiš je da sediš mirno i dišeš duboko. Baš zato je to ono što treba da uradiš. Nateraćeš sebe da budeš u trenutku, nećeš paranoisati o budućnosti i kreirati različite negativne priče u glavi, nećeš dozvoliti stresu da te vodi. Prestaćeš da multitaskuješ. Nateraj se da kada si u najvećem stresu nađeš način da iskuliraš i ćutiš uz vođenu meditaciju ili samo odmoriš uz dobru muziku.

Prestani sa negativnim mislima Nekim ljudima je čaša uvek polu prazna. Takvo razmišljanje uglavnom ne vodi nigde. Ako si stalno nezhvalan i fokusiraš se na ono što nemaš umesto na ono što imaš, nećeš privući ništa dobro u svoj život.

Ispravi leđa i vrat Kada su ti leđa i vrat iskrivljeni, celo tvoje telo je spušteno na dole i energija ti je smušena. Zbog posla, mnogi od nas sede satima sa pogrbljenim leđima i baš je zato obavezno izdvojiti svaki dan vreme za vežbanje i istezanje, kako se to sedenje ne bi negativno odrazilo na naše celo zdravlje. Zaprati kanal MoveU na Instagramu i pronađi vežbicu za sebe.

 

 

Let's Connect
Check Out My YouTube Channel