Kako da pravilno postaviš prioritete?

31. 01. 2017

Biznis

Koliko smo zapravo istinski radili na svemu onom što smo zacrtali da ostvarimo u ovoj godini, a koliko smo nalazili opravdanja u okolnostima spolja? Koliko smo prEživljavali, a koliko prOživljavali svoj život? Koliko smo toga odradili, a koliko odlagali? Pogledajmo sve one izbore koje svesno i nesvesno pravimo – od onih kada su ishrana i trening u pitanju, pa preko organizacije vremena, unutrašnje motivacije i samodiscipline. Svi znamo da je izvor energije za telo zdrava hrana i fizička aktivnost, a izvor energije za dušu rad na sebi, pisanje, čitanje, pomaganje drugima, ali koliko zaista to na dnevnom nivou sve praktikujemo? Odgovaranjem na ova pitanja doći ćemo do svih rupa u našem sistemu i organizaciji vremena i moći ćemo da ih zakrpimo.

 • NEMAŠ VREMENA ILI TI SAMO NIJE PRIORITET?
  Da li ti biraš svoje prioritete ili oni biraju tebe? Tvoje akcije pokazuju tvoje prioritete, a ne tvoje reči! Sedi sada sama sa sobom i popričaj iskreno, kao što bi sa najboljom prijateljicom. Zapiši gde ulažeš i na šta trošiš svoj dan, a gde ulažeš i na šta trošiš svoj novac. To će ti puno pomoći da sagledaš realnu sliku i vidiš zašto nisi tu gde si želela da budeš kada si pisala svoju novogodišnju listu odluka.
 • DA LI KREIRAŠ ILI KONZUMIRAŠ?
  Za sve nas koji se bavimo kreativnim radom, posebno pisanjem i blogovanjem, važno je da s vremena na vreme postavimo sebi pitanje: Da li kreiraš nove sadržaje ili konzumiraš tuđe? Konzumirajući konstantno tuđe sadržaje, ti konzumiraš tuđe živote, umesto da radiš punom parom na kreiranju svog. Naravno da treba prikupljati inspiraciju, biti u toku, pratiti i čitati kolege blogere, domaće i strane, ali nikako ne treba dozvoliti da čitanje tuđeg sadržaja preuzme primat nad kreiranjem sopstvenog, jer onda gubiš svoj lični glas i autentičnost, i spontano i nesvesno preuzimaš tuđe boje kojima bojiš svoj tekst tako da on ispada neautentičan.
 • ŠTA TI JEDEŠ, A ŠTA JEDE TEBE?
  Koji izazov želiš da postaviš sebi za sledeći mesec? Da li da se zdravije hraniš, više treniraš, probaš jogu ili odeš na trčanje? Džabe ti savršen plan ishrane ako nastaviš da dozvoljavaš nekim ljudima i situacijama (to jest svojoj interpretaciji istih) da toksično deluju na tebe. Mislim da je mnogo bitnije od toga šta jedeš, da znaš šta jede tebe. Stvari koje nas jedu svaki dan stvaraju veliku količinu stresa, nagomilane negativne energije i uzrokuju brojne fizičke i mentalne tegobe. Jako je bitno da osvestimo koje nas to stvari i koji nas to ljudi jedu na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou. Postoje mentalni, fizički i emotivni zlostavljači, a na vama je da identifikujete svog i ne dozvolite da vam, narodski rečeno, drma kavez . Sačuvajte svoj unutrašnji mir i stabilnost, bez obzira na spoljašnje faktore, jer nam je ova godina itekako pokazala da je jedino na šta imamo uticaja naš um.

Evo tri pitanja koja treba sebi da postaviš kako bi dobila presek trenutno stanja:

 • Koje su to stvari na koje si ponosna ove godine?
 • Koje greške si napravila i šta si iz toga naučila?
 • Šta je jedna stvar koju ne želiš da poneseš sa sobom u novu godinu?

Pogledajte moj YouTube kanal


Ako želiš da ti pošaljem moj priručnik koji će ti pomoći da napraviš brend po svojoj meri, ostavi ime i email.