Četvrti rođendan bloga

by

Februar je mesec kada slavim 4.rođendan postojanja mog bloga! Blog je upravo prešao 30.000 jedinstvenih poseta mesečno i preko 11.000 fanova na FB i skoro 6000 na Instagramu! Za sve vas nove koji ste od skoro sa nama preko mojih kanala na društvenim mrežama, poželela sam da vam se predstavim malo bolje!

O MENI

Zovem se Jovana, rođena sam 21.01.1990 u Beogradu. Odrasla sam u Beogradu, međutim zahvaljujući nekoj ludoj bubi u mojoj glavi što mi ne da mira živela sam u Njujorku, Dubaiju, Londonu, Abu Dabiju i na Kipru. Završila sam OŠ Jovan Dučić, a nakon toga 9.gimnaziju u Beogradu kao vukovac. Bila sam štreberka tokom školovanja, takmičila sam se iz francuskog, fizike i engleskog. Trenirala sam tenis godinama, omiljeni sport mi je bio skijanje, a hobi vožnja rolera (Dok nisam na rolerijadi ušla u prvih 10 i slomila se kao zvečka čim sam prošla cilj). Nakon 2.godine na Fakultetu Organizacionih Nauka u Beogradu, selim se da nastavim svoje studije u Americi na UGRAD stipendiji, gde dobijam svoje prve prakse iz marketinga u kompanijama Estro Communications i VEVO. Tamo se zaljubljujem se u Njujork, marketing, tehnologiju i putovanja.

Fitness je oduvek bio bitan deo mog života, jer volim da jedem kao prase, ša zbog toga dosta treniram i aktivno se bavim sportom. Najviše volim tenis, skijanje, yogu i plivanje. Mnogo mi se dopada kako izgleda Zuzka Light, fitness blogerka koju pratim već neko vreme. Primam se na to da rušim lične granice i pokušavam da dostignem nešto što mi trenutno deluje nemoguće!

Trenutno živim u Beogradu sa porodicom i mopsicom Chloe. Živim od marketing consultinga, svoje vreme prodajem samo po satu, jer nisam za rad u korporaciji ili firmi, previše volim slobodu kreiranja sopstvenih obaveza u vreme koje mi odgovara. Ne volim rutinu, strukturu i uvek biram suštinu iznad forme. Novac mi stiže kao što rekoh iz marketing consultinga, pisanja na blogu, držanja content marketing radionica u regionu i organizacije blogerskih radionica. Volim da radim ono što volim i da radim samo s onima s koji mi se lično dopadaju.

Uživam da besplatno delim svoje znanje sa svima onima koje zanima kako da kreiraju online biznis, dobiju stipendiju da studiraju u inostranstvu, putuju besplatno, žive od bloga i još mnogo toga, preko besplatnih predavanja koje držim s vremena na vreme. To radim preko besplatnih radionica koje je do sada posetilo preko 600 mladih ljudi iz regiona.

Moj san iz detinjstva bio je da budem pisac, a to se na neki način ostvarilo kroz ovaj blog. Blog sam aktivno krenula da vodim od februara 2013, mada ga imam od 2011. Razlog zašto ga vodim je da podelim sve ono što sam naučila sa drugima, da ih inspirišem da pođu putem kojim malo ko ide, i da gledaju da se pre svega sebi, pa tek onda drugima svide.

Od skoro sam započela YouTube kanal, gde ću kačiti sadržaje na engleskom jeziku, baš kao što radim na mom LinkedIn, Medium, Instagram i Twitter nalogu. Što se tiče bloga, on će uvek imati deo na srpskom, baš kao i Facebook stranica.

O BLOGU

Ovaj blog doneo mi je toliko toga, da ne bih mogla da spakujem sve to u jedan blog post, ali izvućiću najlepše saradnje kako bih vam dočarala koliko zapravo može da vam se isplati vođenje bloga!

Započela sam ga u februaru 2013 godine, najpre da bih podelila svoje savete o tome kako dobiti stipendiju za studije u inostranstvu i kako putovati besplatno što je tada bilo aktuelno u mom životu. Blog je rastao sa mnom, tako da je tu svašta još nešto proizišlo kao rezultat. Trenutno se blog bavi prvenstveno temama rada na sebi, motivacije i putovanja.

Turističke organizacije sa kojima sam sarađivala:

Tourism Israel
Visit Montenegro
Icelandic Tourism Board
Thailand Tourism Authority

Hoteli sa kojima sam sarađivala:

Four Seasons Tented Camp Resort, Chiang Rai, Thailand
Daniel Dead Sea Hotel, Israel
Dan Panorama Hotel Tel Aviv, Israel
Leonardo Hotel, Jerusalem
Scots Hotel, Tiberias, Israel
Ion Hotel, Iceland
Splendid Hotel, Becici, Montenegro
Hotel Monte Rosa, Lovcen, Montenegro
Nikopolis Hotel, Thessaloniki, Greece
Hotel Grand Hyatt Dubai, UAE
Square Nine Hotel, Belgrade, Serbia
CentreVille Hotel, Podgorica

Splendid Hotel 8th Floor apartment view ?

A post shared by Jovana Miljanovic (@joxynyc) on

Neki od brendova sa kojima sam sarađivala preko bloga:

CocaCola
IDEA
Aqua Viva
Cedevita
Edukom
DOBA Fakultet
Kreiranje Uspeha
HR Centar

Neke od konferencija na kojima sam gostovala:
Conventa Content Marketing Conference Ljubljana
Cosmopolitan Millenials Conference Beograd
Telenor Youth Forum Oslo
Blogomanija Maribor
E Tourism Beograd
Spark.Me Crna Gora
NetWork Konferencija Crna Gora
Net Nomadi Konferencija, Paraćin

Prethodni kursevi, seminari i radionice koje sam držala: 

Kako da dobiješ stipendiju za studije u inostranstvu
Kako da napišeš ebook
Kako da postaneš stjuardesa
Kako da počneš da se baviš marketingom
Kako da putuješ besplatno
Kako da započneš blog
Kako da uspešno organizuješ vreme
Kako da središ CV
Kako da započneš startup
Kako da izgradiš lični brend
Kako da pomoću bloga brendiraš sebe i napraviš uspešan biznis
Kako da od hobija napraviš uspešan online biznis

RADIONICA ZA BLOGERKE
Već preko 90 blogera je prošlo kroz moje radionice, što grupno, što 1 na 1 i njihove utiske možete pročitati ovde. U martu se održava 5.po redu radionica za blogerke, najpre u Beogradu, potom u Zagrebu, Skoplju, Sarajevu i ponovo u Podgorici.

RADIONICA: Kako da monetizuješ blog

RADIONICA: KAKO DO POSLA
Iz moje želje da napravim radionicu koja će okupiti sve lekcije koje sam naučila o poslovanju organziovala sam 5 radionica Kako do posla, međutim zbog poslovnih obaveza neću biti u mogućnosti da ih i dalje držim, tako da ću ih snimiti i pustiti online u narednih par meseci!

RADIONICA: Kako do posla?

PRESS
Zahvaljujući blogu pojavila sam se u preko 30 magazina, portala i dala brojne intervjue za print i online 🙂 Neke od njih možete videti ovde. 

TOP 3

Kako da počeš iz Srbije od nule
Kako da odeš u Ameriku na studije besplatno
Kako da putuješ besplatno

VEZANO ZA RAD NA SEBI
Kako da povećaš produktivnost
Kako da kontrolišeš svoj ego
Kako da stekneš samopouzdanje
Kako da postaviš prioritete
Kako da izgradiš disciplinu

VEZANO ZA BLOG
Kako da započneš blog
Kako influenseri prave pare
Kako da izgradiš lični brend
Kako pokrenuti kreativnost
Kako se motivisati?

VEZANO ZA POSAO
Kako da napraviš dobar CV
Kako napisati motivaciono pismo
Kako da napraviš karijerni zaokret
Kako da tražiš povišicu?
Kako iskoristiti maksimum iz prve prakse?

GIVEWAY TIME

Večeras proglašavamo pobednike 🙂

GIVEWAY Odlučile smo da vas počastimo za Dan zaljubljenih! 💗 Želimo da Vam ponudimo nešto za šta mislimo da može da vam pomogne i ulepša dan. Poklanjamo vam 4 posebna POKLONA! 🎉 PRAVILA: Da biste osvojili neki od njih bitno je da nas sve četiri zapratite, a potom tagujete 4 drugarice kojima bi neki od naših poklona koristio ➡ @nadafitt @totallywellness @joxynyc @mojritual ŠTA DOBIJATE? ➡Health coaching konsultaciju u trajanju od 45 minuta sa @totallywellness ➡Blogersku konsultaciju o započinjanju bloga ili zaradi od istog u trajanju od 1h sa @joxynyc u vrednost od 60e. ➡ Izradu individualnog plana ishrane i treninga od @nadafitt u vrednosti od 40 eura. ➡Sedmodnevni e-kuvar sa savetima kako se lako hraniti zdravo od @mojritual u vrednosti od 40 eur. OPEN INTERNATIONALY!

A post shared by Jovana Miljanovic (@joxynyc) on

 

No tags 3