Putujuća Knjiga

by

Projekat Putujuća Knjiga nastao je spontano, baš kao i sve dobre stvari. Već godinama živim minimalistički, već sam pisala kako mi treba 15 minuta da spakujem kofer i preselim se na godinu dana negde. Ne držim u ormaru stvari koje nisam nosila duže od 3 meseca, ne držim na polici knjige koje sam pročitala, ne držim u neseseru šminku koju ne koristim…Ne čuvam ništa, jer nemam za koga ni za šta da čuvam. Spontano sam uvidela da knjigama nije mesto na polici da skupljaju prašinu, već u ljudskim rukama, da putuju, šire dobru energiju i pomažu ljudima u nevolji.

Kada sam ja bila u nevolji, znam koliko mi je pomogla knjiga Viktora Franka: Zašto se niste ubili i Hermana Hesea: Sidarta.

Prijatelji me često pitaju kako mi nije žao i zašto ih ne ostavim na polici za uspomenu. Za mene knjige koje su moćne ne moraju stajati na mojoj polici da bi me podsećale na njihovu poruku. Upravo dajući im slobodu ja ih puštam da putuju dalje i šire svoje mudrosti onima koji ih još nisu čuli.

Kako da se uključite?
Počnite da šaljete vaše knjige nepoznatim osoboma sa Instagrama ili Facebooka koje pratite i za koje mislite da bi im ta određena knjiga značila ili ulepšala dan i zamolite ih da ih po završenom čitanju proslede dalje po istom principu 🙂

Uživajte u čitanju i zapamtite, vaše je samo ono što možete da nekome date, a znanje je da se deli!

No tags 3
Prijava za radionicu