Tajne priče iz mog garderobera

by

Tema kojom sam se aktivno bavila prethodnih meseci jeste redizajniranje mog garderobera u čemu mi je pomogla Marija Krsmanović, dizajnerka enterijera koja je svoju strast pronašla u oslobađanju žena od granica koje su same sebi nametnule kada je lični stil u pitanju. U radu sa njom sam shvatila koliko je moj boravak u tech svetu i rad sa muškarcima uticao na to da kompletno potisnem svoju ženstvenost, nosim samo crninu i trudim se da budem što manje primetna, a ne daj bože privlačna, da neko ne bi pomislio ili rekao da sam zahvaljući izgledu nešto uspela. Kako ovo sada nije tema, vratiću se na garderober i evo pitanja koja su mi najviše pomogla, a koja mi je Marija lično postavila kada je prvi put došla kod mene u stan i zavirila mi u garderober.

Važna pitanja koja možeš da postaviš sebi već danas:

  • Da li stvari nose tebe ili ti njih?
  • Šta je ono što gledaš u radnjama ili na ulici?
  • Za koga zapravo kupuješ?
  • Šta je ono što zapravo imaš u ormaru?
  • Za koga se oblačiš?
  • Koje su tvoje realne potrebe?
  • Koji je tvoj idealni stil?
  • Koju poruku šaljes svojom odećom, a koju poruku želiš da šalješ svojom odećom?

Ono što sam zaključila nakon rada sa Marijom jeste da ja volim kvalitetne prirodne materijale, klasičan svedeni damski stil, da u mom novom ormaru dominiraju haljine i svilene košulje, kao i duboke crne pantalone i kratke crne suknje sa karnerima. Volim kvalitetne neobične blejzere i male klač torbe jarkih boja. Od boja dominiraju bordo, ciklama, bela, crna i žuta. Takođe, tu su i pink, nude i metalik nijanse u mojoj opremi za teretanu i asesoarima.

Za mene je lično bitno da je žena u svakom trenutku uredne i negovane kose, čistog lica i tena, sređenih nalakiranih noktiju, zdravih belih zuba i velikog osmeha. Stvari na koje ne žalim da dam novac su dobre cipele, torba, jakna, sat i nakit. Ne nosim bižuteriju i ne volim je. Volim da izdvojim veći novac na kvalitetnu opremu za fitness, jer puno treniram i bavim se različitim fizičkim aktivnostima, tako da u mom ormaru dominiraju helanke različitih materijala i brendova, a zajedničko im je da su praktične, multifunkcionalne, moderne, udobne i atraktivne, da u njima mogu pravo s treninga da odjurim s drugaricom na kafu ili na neki casual poslovni sastanak u kafeteriji.  Helanke su za mene komad garderobe koji me podržava u svakodnevnom životu, jer se u njima osećam odlično i spremno.

U ovom trenutku mogu da kažem da zaista ponosno stojim iza stila koji furam, iza garderobe koju imam, kupujem, nosim i da se zaista oblačim za sebe, a moj stil me podržava u mojim životnim aktivnostima.

Ostvarenje traži strpljenje i vreme.

A post shared by marija krsmanovic (@mkmarijakrsmanovic) on

Dala mi je odlične savete kako da nosim svoju odeću da istaknem najbolje na sebi. Marija je pravi warerobe whisperer, kako sam je iz šale nazvala 🙂 Ona zna da sluša, čuje i razume. Zna da mi žene koristimo garderobu kao alat da sakrijemo strah, tremu, i da je moć garderobe zaista velika.

Pažnju posvećujem dobrim detaljima. Kupujem kvalitetne komade i ne štedim na njima. Tako sam naučila od detinjstva, bolje jedna dobra stvar, nego tri loše. 

Više o tome pričala sam u prvoj emisiji Marije Krsmanović Priče iz garderobera koju možete pogledati ispod.

Ukoliko vam se ovaj video dopao, onda će vam se dopasti i događaj koji Marija organizuje jednom mesečno. U pitanju PANEL koji nosi ime Sa početka priče, gde Marija poziva goste koji sa publikom dele svoje priče sa samog početka karijere, otvoreno govore o svim problema sa kojima su se suočavali, itd.

Marija je takođe na početku svoje nove priče i organizuje RADIONICE Od nereda do reda u garderoberu, gde i tebe može da nauči kako da redizajneraš svoj garderober tako da ti služi bolje i ja ću posetiti njenu radionicu. Ako vas zanima više o Mariji i njenoj filozofiji, kliknite ovde i pročitajte više o njenoj radioniciili joj pošaljite email (mk@marijakrsmanovic.com).

No tags 3
Prijava za radionicu