Šta me je naučila ova godina?

Ne može gore od ovoga (Ili može?)
Taman kada u životu pomisliš da ne može biti gore, život te demantuje. Loše stvari nekada se dešavaju u talasima i to je potpuno ok. Ne treba pričati kako ne može gore od nečega, jer uvek može gore i treba nekada jednostavno pustiti da ti se loše stvari na koje ne možeš da utičeš izdešavaju, a onda skupiti popucale delove, pokrpiti ih i nastaviti dalje, jači nego ikada.

Ne guraj stvari pod tepih (Izleteće baš kad dođu gosti)
Gurala sam neke stvari pod tepih sama od sebe prethodnih godinu dana i sada sam ih konačno pustila da izađu. Svi repovi iz prošlosti, avetinje iz ormara i emotivni vampiri napravili su žurku u mojoj glavi ovog avgusta i konačno su pušteni na slobodu. Izašlo je iz mene i šta treba i šta ne treba i konačno se osećam fenomenalno u svojoj koži i ne bih menjala svoj trenutni život ni za šta na svetu.

Ne budi deo nečega što ti ne navlači osmeh na lice (Život je previše kratak)
Život je previše kratak za neukusnu hranu, razvodnjena prijateljstva, solidne veze i prihvatljive poslove. Život je dovoljno dug za posao iz snova, makar morao da ga kreiraš sam, za ljubav kakvu želiš i prijatelja na kojeg se možeš osloniti. Ukusna hrana je previše dobra da ne bude pojedena, a ti si itekako vredna osoba da se postaraš da uzmeš ili dobiješ sve što u svom životu poželiš.

Nisu sva prijateljstva predviđena da traju zauvek (Neka su sezonska, neka po potrebi, a neka za uvek)
Bilo je lepo dok je trajalo, nekada je najbolji epilog nekog prijateljstva. Nisu sva prijateljstva napravljena da traju zauvek i to je ok. Neka su tu za određenu životnu fazu, neka za sezonu, a neka za ceo život.

Loše stvari se događaju i dobrim ljudima (Uvek bilo, uvek biće)
Rak, smrt, povrede, gubici…dešavaju se svima, dobrima, lošima, mladima, starima… Svi idemo u istom smeru i što pre shvatimo da ne postoji način da izbegnemo loše stvari i da život u strahu nije život, već životarenje, dobićemo ogroman vetar u leđa, da živimo punim plućima baš danas, jer je danas sve što imamo.

Pomeri se, nisi drvo!
Za kraj moj omiljeni poziv na akciju: Pomeri se, nisi drvo. Kada mi prijatelji kukaju za poslove, veze, probleme, ovo je moja omiljena fraza koju im pljusnem u lice. Onda se zajedno nasmejemo, pa se bacimo na konkretne alate i akcije koje će preduzeti da reše određeni problem.

Let's Connect
Check Out My YouTube Channel