Šta me je naučila ova godina?

14. 08. 2017

Lifestyle

 • Ne može gore od ovoga (Ili može?)
  Taman kada u životu pomisliš da ne može biti gore, život te demantuje. Loše stvari nekada se dešavaju u talasima i to je potpuno ok. Ne treba pričati kako ne može gore od nečega, jer uvek može gore i treba nekada jednostavno pustiti da ti se loše stvari na koje ne možeš da utičeš izdešavaju, a onda skupiti popucale delove, pokrpiti ih i nastaviti dalje, jači nego ikada.
 • Ne guraj stvari pod tepih (Izleteće baš kad dođu gosti)
  Gurala sam neke stvari pod tepih sama od sebe prethodnih godinu dana i sada sam ih konačno pustila da izađu. Svi repovi iz prošlosti, avetinje iz ormara i emotivni vampiri napravili su žurku u mojoj glavi ovog avgusta i konačno su pušteni na slobodu. Izašlo je iz mene i šta treba i šta ne treba i konačno se osećam fenomenalno u svojoj koži i ne bih menjala svoj trenutni život ni za šta na svetu.
 • Ne budi deo nečega što ti ne navlači osmeh na lice (Život je previše kratak)
  Život je previše kratak za neukusnu hranu, razvodnjena prijateljstva, solidne veze i prihvatljive poslove. Život je dovoljno dug za posao iz snova, makar morao da ga kreiraš sam, za ljubav kakvu želiš i prijatelja na kojeg se možeš osloniti. Ukusna hrana je previše dobra da ne bude pojedena, a ti si itekako vredna osoba da se postaraš da uzmeš ili dobiješ sve što u svom životu poželiš.
 • Nisu sva prijateljstva predviđena da traju zauvek (Neka su sezonska, neka po potrebi, a neka za uvek) Bilo je lepo dok je trajalo, nekada je najbolji epilog nekog prijateljstva. Nisu sva prijateljstva napravljena da traju zauvek i to je ok. Neka su tu za određenu životnu fazu, neka za sezonu, a neka za ceo život.
 • Loše stvari se događaju i dobrim ljudima (Uvek bilo, uvek biće)
  Teške stvari se dešavaju svima, dobrima, lošima, mladima, starima… Svi idemo u istom smeru i što pre shvatimo da ne postoji način da izbegnemo loše stvari i da život u strahu nije život, već životarenje, dobićemo ogroman vetar u leđa, da živimo punim plućima baš danas, jer je danas sve što imamo.
 • Pomeri se, nisi drvo!
  Za kraj moj omiljeni poziv na akciju: Pomeri se, nisi drvo. Kada mi prijatelji kukaju za poslove, veze, probleme, ovo je moja omiljena fraza koju im pljusnem u lice. Onda se zajedno nasmejemo, pa se bacimo na konkretne alate i akcije koje će preduzeti da reše određeni problem.

Let's Connect
Check Out My YouTube Channel