Tri saveta za uspešan video marketing

by

Prvi put na blogu imamo gosta koji priča o video marketngu. U pitanju je Stanislav Miljanović, moj brat od strica, poslovni partner i osnivač radionica o video marketingu.

Ako ste preduzetnik ili stvarate lični biznis, verovatno ste svesni videa kao jednog od alata promocije. Veoma je moguće da imate uzore iz svoje branše čiji video sadržaj redovno pratite. Taj video sadržaj zapravo jako pomaže njihovom poslu i sasvim je moguće da je ključan za profit njihovog biznisa.

U ovom tekstu dobićete tri saveta za uspešan video marketing, primenljiva na vašem biznisu. Čitaćete o postavljanju jasnih ciljeva koje vaš video sadržaj treba da postigne i o tome na koji način će ih postići.

Da bih vam što jasnije predstavio ova tri saveta o video marketingu, vodićemo se sledećim pitanjima: Zašto? Šta? Kako? Ta pitanja postavljaćemo sebi u kontekstu video sadržaja i promocije sopstvenog proizvoda ili usluge. Prvi savet je odgovor na prvo pitanje i svaki sledeći savet je odgovor na sledeće pitanje.

Za početak ću vam reći jedan statistički podatak koji pokazuje zašto se preduzetnici sve više odlučuju za video marketing, a to je da biznisi koji koriste video u proseku prave rast prihoda 49% brže od onih koji ga ne koriste.

Video sadržaj je već dugo glavni format nekih od najuspešnijih biznisa širom sveta i svima nam se desilo da tražeći savete preko Youtube-a otkrijemo nekog profesionalca koji koristi ovaj format. Tražili smo vrednost i našli smo je, a onda nam je ta “cool” osoba puna znanja ponudila još vrednosti u vidu ebook-a, newslettera, besplatne video serije ili webinara i mi smo joj ostavili mail da bismo dobili to. Posle još te posebne besplatne vrednosti neki od nas su pratili sve što stiže na mail i gledali još tog sadržaja na Youtube-u i društvenim mrežama, a određeni broj nas je posle nekog vremena i kupio proizvod ili uslugu koju nam je ta osoba ponudila.

Ova jednostavno objašnjena i tipična strategija zasnovana je na video sadržaju.

Pre tri saveta, samo još da vam navedem dve ključne stvari da bi video dao rezultat, a to su uloga videa i forma videa. Poenta je da forma zavisi od uloge.

U sledećim pasusima opisujem ove principe pojednostavljeno, kako biste razumeli srž ove materije.

Sada kad smo postavili kontekst, ovo su tri saveta za uspešan video marketing:

  1. Postavite jasne ciljeve koje želite da postignete video marketingom.

Zašto? Zašto kreirate video i šta želite da postignete tom akcijom?

Znam da zvuči kao osnovni princip, ali većina videa koje stvaraju preduzetnici i firme nemaju nikakvu ulogu u privlačenju publike, a kamoli pretvaranju iste u klijente.

Loš primer:

Verovatno i vi najčešće viđate videe koji su u stvari kratki spotovi sa lepim kadrovima, finom muzikom, bez govora i bez forme. Takvim videima je poziv na akciju najčešće samo ispisan sajt na kraju. Ako je u pitanju spot za ličnog trenera npr. videćete da se vrte kadrovi njega kako vežba, pa kako stoji pored klijenta koji vežba i tako u krug. U redu je što to lepo izgleda, ali to publiku ne pretvara u klijente jer ne postoji kontekst, ne zna se ko je taj trener, koja je njegova ekspertiza i metoda rada, koje rezultate taj trening postiže i nema dokaza da ih je ikada postigao. Ukratko ovakav tip videa ne daje nikakvu vrednost.

Dobar primer:

Da biste izbegli ovo treba da postavite jasne ciljeve. Na primer, cilj video sadržaja na Youtube primeru tog trenera ima ulogu da procenat gledalaca motiviše da postanu deo mailing liste tog trenera. Email marketing je ključni korak za vas da biste napravili i održali rezultate. To se postiže davanjem vrednosti jer tako gradite poverenje, a poverenje je potrebno da bi vam bilo ko ostavio svoju email adresu. U slučaju našeg trenera on će  objaviti video koji pokazuje publici tri brze i lako primenljive vežbe za mišićav stomak, na primer koji će doneti rezultate onima koji se budu tog plana pridržavali. To je davanje vrednosti.

  1. Definišite strategiju za postizanje tih ciljeva i sve njene faze.

Zapitajte se šta tačno radite da biste postigli malopre određene ciljeve. Ovime precizirate svoje naredne akcije tj. šta ćete raditi da biste ih postigli. Ako vam pojam “prodajni levak” nije poznat, možemo da ga definišemo kao faze kroz koje prolazi jedan klijent da bi kupio vaš proizvod ili uslugu. On počinje kao gledalac koga je privukao naslov na Youtube-u kada je kucao to što ga zanima ili ako je Youtube prepoznao da je tematika vašeg videa slična onoj koju on redovno gleda. Takođe je mogao da dođe sa društvenih mreža gde je neko podelio vaš koristan video ili ste mu ga vi pokazali kao oglas. Taj klijent je pustio video da bi dobio vrednost i ako ste ispunili tu želju za njega, on verovatno želi još slične vrednosti. To znači da je zadovoljan time što je dobio i da imate dovoljno njegovog poverenja za sledeći korak. Nekad je za to potrebna serija videa, a nekad jedan pravi. Na kraju tog videa ga zovete da se pridruži vašoj mailing listi gde će dobiti još korisnog sadržaja. Taj sadržaj će biti dublji i njega ne treba da objavljujete nigde na internetu nego da ga šaljete isključivo članovima svoje liste.

Pošto je taj “skoro pa klijent” uložio svoje poverenje da vam ostavi email adresu i svoje vreme da konzumira sadržaj koji mu šaljete, taj sadržaj mora da bude još vredniji. Morate da ispunite obećanje i čak da mu date malo više nego što ste mu najavili. Na kraju serije takvog sadržaja pozovite ga da klikom ode na stranu vašeg proizvoda ili usluge koja se obično nalazi na vašem sajtu. Pošto je navikao da ispunjavate vaša obećanja on će rado prihvatiti taj poziv.

Taj link treba ga vodi na prodajnu stranu na vašem sajtu gde upravo taj prodajni video predstavlja vaš proizvod ili uslugu i zatvara prodaju. Tek tako? Pa ne, naravno da ne. Prodajni video će prodati ako ste sve do sada uradili dobro tako da uspostavite konekciju sa tim potencijalnim klijentom, zaslužite poziciju autoriteta u njegovim očima (za vaše polje rada) i steknete njegovo poverenje. Sa takvom bazom prodajni video će prodati. Sa pravilnom formom prodajni video će uspešno prodati vaš proizvod ili uslugu.

  1. Držite se formi video sadržaja koje donose rezultate na osnovu uloga koje videi imaju.

Kako? Kako ćete u praksi izvesti sve potrebne akcije da bi vaši videi ispunili svoje zadatke. Verujem da ste do sada razumeli koncept davanja vrednosti. Odlično je ako vi svoj video smatrate vrednim, ali da bi on bio vredan gledaocima, mora da bude i pristupačan, i da im štedi vreme. Treba da pređe na stvar što pre, baš kao i ja sada 🙂

  • Otvorite video tako što ćete reći kratko i jasno šta će vaš gledalac dobiti od vas u tom videu.
  • Posle toga se predstavite tako da se gledalac ne zapita čime se vi bavite. To ćete postići tako što ćete reći svoje ime, kojoj ciljnoj grupi pomažete i na koji način. Tačna forma je “ja sam IME i pomažem CILJNOJ GRUPI da POSTIGNE REZULTAT, kroz METODU. Primer je: “Moje ime je Stanislav i ja pomažem preduzetnicima da razviju svoj posao kroz video marketing. Ako pravite kolače ne morate da kažete da pomažete ljudima koji su gladni da se najedu kroz kolače 🙂 Važno je da kažete kakve kolače pravite i da u jednoj rečenici opišete jedinstvenu vrednost svog proizvoda ili usluge.
  • Zatim ide vrednost. To je edukativno-zabavni sadržaj, prilagođen konkretno vašoj ciljnoj grupi. Nema veze ako se ne sviđa nekome ko ne spada u tu grupu, ne gubite vreme na takve brige. Dajte im nešto što će lako razumeti i što mogu brzo da primene. Vrednost zauzima najveći deo videa, što je logično.
  • Sledeći korak je da ih pozovete na neku akciju i da im kažete šta će dobiti ako to urade. Zovite ih na svoj newsletter, webinar, da se konsultuju sa vama besplatno, da preuzmu pdf i tako dalje. To će biti korisno za vas. Posle toga im se zahvalite i recite šta mogu da očekuju od vaših videa u budućnosti.

Prodajni video ima svoju posebnu formu koja je ključna za njegovu efikasnost, ali to vam neću pisati ovde jer nema smisla da to čitate kad sam napravio besplatnu video lekciju o tome. Štaviše, o svemu ovome. Kreirao sam tri besplatne video lekcije i odnose se na content video (sadržaj za inicijalnu publiku), prodajni video (nema boljeg opisa) i govor u videu (ono čega se uglavnom svi plašimo).

Klikom na link ispod, otići ćete na moj sajt gde možete preuzeti sve tri besplatne video lekcije. Tamo treba da ostavite svoju email adresu i ove video lekcije će vam stići na mail. Celo uputstvo je na istoj stranici.

Kliknite na link i preuzmite besplatne lekcije.

 

No tags 6
Prijava za radionicu