Zavist kao emocija niske vibracije

09. 07. 2019

Lifestyle

Da li osećaš ljubomoru ili zavist kada neka žena ima nešto što ti želiš? Bilo da je to partner iz snova, garderoba o kojoj ti sanjaš, fizički izgled kakav bi ti želela, karijera o kojoj maštaš ili deca… Da li misliš da time što ona to ima oduzima od tebe? Ne smatraš da ima dovoljno za sve nas? Nije kao da je u pitanju rođendanska torta koja se iseče na parčiće, pa ako neko uzme dva, za tebe neće ostati nijedno. Čak i da jeste, idi i napravi svoju tortu pa pojedi koliko god želiš. 🙂

Snažno, jako zdravo telo, urođena harizma, kvalitetan odnos sa partnerom, strast i zarada iz posla koji voliš su stvari koje niko ne može da kupi, pa onda ljudi umeju na tome da ti zavide još više nego na materijalnim stvarima, ne shvatajući da su i njima te opcije otvorene, ako samo krenu da rade na sebi umesto da se bave drugima.

Svako od nas ima svojih pet minuta slave ili više, kako ti život da ili kako sama napraviš. Prestani da porediš svoj život i svoju trenutnu situaciju sa drugima. To je samo trenutna situacija i uradi najbolje što možeš u stanju u kojem si i izazovu koji ti se nametnuo. Izazov se nametnuo samo da ti pokaže za šta si sposobna. Neophodan je da pređeš na sledeći nivo životne igrice na koji možda ne bi mogla ako se ne suočiš sa njim.

Ne možeš da znaš šta je neka žena prošla i čime je zaslužila da bude sada tu gde jeste. Prestani da brineš tuđe brige i gledaš tuđi život i fokusiraj se na svoj put i svoje lekcije. Sve što je za tebe sigurno te neće zaobići, ali ga ti možda nećeš videti gledajući u tuđi život.

Ako si identifikovala ženu na koju si ljubomorna ili kojoj se diviš, pozovi je na kafu, pošalji joj cveće ili pismo zahvalnosti što ti je njena priča pomogla da vidiš jasnije šta ti želiš od života. Pokušaj da učiš od nje ili da ti postane mentorka ili da radiš za nju. Iskoristi zavist kao alat koji ti pokazuje šta je ono što ti zapravo želiš za sebe.

Na koga si ti ljubomorna, ako smeš da podeliš sa mnom i zbog čega?

Pogledajte moj YouTube kanal