Šta da radiš kada ne znaš šta da radiš?

18. 03. 2021

Biznis

  • Šta da radiš kada ne znaš šta da radiš?
  • Šta da radiš kada nemaš svoju strast?
  • Šta da radiš kada započneš deset stvari, a ne završiš nijednu? 

Ako ne znaš šta je to što bi volela da radiš tokom sledećih deset godina, a imaš tendenciju da započneš pet stvari i ne odradiš nijednu do kraja, onda se momentalno zaustavi. Ne treba da započinješ još jednu stvar samo da bi rekla da si je započela. To je kao da si single, želiš da budeš u vezi, ali niko ti se ne dopada, pa guraš na silu i probaš sa kim god šta god u nadi da ćeš se zaljubiti vremenom. 

Jako je bitno da ako ne znaš šta je tvoja strast u ovom trenutku i ne znaš u šta si spremna da sledećih deset godina uložiš svoje vreme, ljubav i energiju, zastaneš na trenutak, dan, nedelju, mesec, ili čak i godinu. 

Probaj da identifikuješ kakav život želiš da imaš, koliko para i slobode je tebi potrebno i kako želiš da ti izgleda radni dan. Kakvim ljudima želiš da budeš okružena? Mnogo je gore kretati se brzo u pogrešnom smeru, nego stati, razmisliti i osmisliti put. Sačekati i oslušnuti sebe. Imati viziju. Kreirati vision board. Baciti ga za mesec dana i kreirati novi. Osmisliti deset rezultata koje želiš da kreiraš u svom životu. Poređati ih po prioritetima. Napisati pored svakog da li možeš sama ili ti treba nečija pomoć. Videti kakva osoba želiš da postaneš. 

Istražuj, čitaj, uči, idi na radionice koje te interesuju i kreni redovno na psihoterapiju. Ako vidiš nekoga ko živi kako bi ti htela, analiziraj ga, obrati pažnju šta radi i u šta ulaže pare i vreme. Tako ćeš posle nekog vremena naći odgovor na pitanje šta je tvoja strast, svrha i poziv.

Ako želiš dodatni fokus, inspiraciju i jasnoću, pogledaj ovaj audio snimak uz papir i olovku.

 

IZJAVA AUTORA: Svi tekstovi na sajtu – blogu predstavljaju autorsko delo Jovane Miljanović i zaštićeni su Zakonom o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije. Strogo je zabranjeno svako preuzimanje dela teksta ili kompletnog teksa bez pismene saglasnosti autora. Zabranjeno je svako drugo raspolaganje predmetnim tekstovima bez pismene saglasnosti autora. U slučaju povrede prava autora, obavestiće se nadležni organi i protiv prekršioca pokrenuti sudski parnični i krivični postupak. Za sve informacije možete se obratiti autoru na mail: [email protected]