FAQ

Frequently Asked Questions

Stiže mi puno poruka na email, Facebook i Instagram i uglavnom pitate slične stvari pa sam odlučila da odgovore na najčešće postavljana pitanja lepo skockam na jedno mesto 🙂

General

Živela sam u Beogradu, Dubaiju, Abu Dabiju, Londonu, Limasolu, Njujorku i Montclairu.

DP World kompanija je investirala u našu ideju.
Pitching takmičenje na kom smo pobedili odigralo se u Nišu u decembru 2013. godine.
Od februara smo se preselilu u Dubai u turn8 akselerator da razvijamo aplikaciju odande.

Radila sam za 3 startup kompanije, pokrenula 3 aplikacije sa mojim prijateljima, digla 1 investiciju i radila consulting za brojne domaće i strane startupe, kojima sam pomagala oko kreiranja biznis planova, pitch decka, inbound i content marketing plana itd. Generalno sve vezano za biznis development, jer je to nešto čime se i bavim od svoje prve prakse do dana današnjeg.

Evo korisnih linkova za tebe ako i ti želiš da započneš startup.

Moji prošli projekti:

Ponosno smo probali i fejlovali i naučili puno toga!
Slobodno me pitajte šta god da vas zanima, nisam neki uspeh postigla (još uvek) ali uspešno sam probala, fejlovala i učila.

  • Kada ste nervozni.
  • Kada nemate inspiracije.
  • Pred spavanje na temu zahvalnosti za sve što se desilo tog dana.
  • Kada ne znate gde dalje i šta dalje.

Zapisivanjem dešavanja tokom godina, možemo pratiti koliko smo se promenili i unapredili sebe, šta nam je bilo važno i ko nam je bio važan. Gde smo brijirali; a gde još ima mesta za napredak.

Ladurée Beauté Rice Powder Candle, klikni ovde. 
Jo Malone Peony Blush Suede i još jedna Nectarine Blossom and Honey.
Makadam Topčider sveća kupljena u Makadam prodavnici na Kosančićevom vencu.

Pročitaj ovaj tekst o tome kako da počneš, ovaj o tome kako da napišeš CV, ovaj za motivaciono pismo, a ovaj kako da napraviš karijerni zaokret.

Pogledaj ovaj tekst o produktivnosti, ovaj o motivaciji, ovaj o disciplini, ovaj o postavljanju prioriteta, ovaj o planiranju vremena. 

Francuski kod Aleksandre Drljević na časovima Istorije umetnosti, Bibliokreativnosti itd.
Engleski jezik kod Monike Marinović koja me je spremala za FCE, CAE i CPE.

Neke od mojih omiljenih knjiga:
E-Myth, Funky Business, 48 Laws of Power, Start with Why, Good to great, Liars Poker, Made to Stick, Conversations With God, Big Magic, Light is the new black, Little Book of Hyyge, Thrive, Lean In, 4 agreements, Presence, Spark Joy…

Šta god da uzmete od ovih autora nećete pogrešiti: Seth Godin, Ryan Holiday, Victor Frankl, Jovan Dučić, Herman Hesse, Malcolm Gladwell…

Video sadržaji i intervjui su dostpuni na mom You Tube kanalu.

Derek Siver
Mark Manson
Wait But Why
Seth Godin
Istok Pavlović

Hug More Project
Čilo i Vedro
Crna Ovca
Knjige za Zatvorenike
Kilometar Kose
Lice Ulice

Od srca ti preporučujem da posetiš psihologa.
Uz to, pročitaj moju omiljenu knjigu, možda ti pomogne da se osetiš makar malo bolje
Viktor Frankl: Zašto se niste ubili?

Pročitaj ovaj tekst.

Dođi na moju Blogersku radionicu u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, Budvi, Skoplju, Sarajevu ili Zagrebu.

Momentum, Rapportive, Streak.

Počni od od ovog teksta na Startit blogu.
Potom pogledaj How to start a startup serija.

Preporučujem kurs na UDEMY platformi pod nazivom Step-by-Step: 100% Data Backed Inbound Marketing Strategy. Bacite pogled i na Hubspot.

Trenutno treniram 3x nedeljno sa privatnim trenerom Urošem koji mi pravi plan treninga. Uz to radim 3x nedeljno cardio u teretani ili šetam na otvorenom pored reke.

Od srednje škole sam na vegeterijanskoj ishrani. Moj režim ishrane od kada treniram 6x nedeljno sastoji se iz 5 obroka.Doručak mi je 4 kašike ovsene kaše u 150ml vruće vode sa velikom kašikom mlevenog miksa koji sam sama samlela (lešnik, kokos, badem, suncokret, orasi), kašika kokos i kakao butera, chia semenke i seckana banana. Ovo skuvam i pustim pola sata da se zgusne i da ovas omekša.
Užina mi je jabuka ili mango. Ručak mi je 120g nečega što u sebi sadrži puno proteina i 200g povrća, baš kao i večera. Užina broj dva mi je voćka ili šaka orašastih plodova. Držim se ove ishrane 80%, mada iskreno svaki dan nešto zeznem. Volela bih da kažem da je drugačije, ali nije :)Ovaj plan ishrane je tu da bih skinula višak masti i za mene ga je kreirala Nada kao delo FITT Kluba.

Već preko 10 godina za moju boju kose, friziranje i šišanje zadužen je Aleksandar Orlović.

Fotografije koje vidite na Instagramu i blogu radi Tijana Žišić ili moj brat Stanislav Miljanović.

Naplaćujem gostovanje na događajima, predavanja, seminare i radionice, jer zbog obima posla nisam u mogućnosti da izdvojim vreme za to besplatno.

Jeste, ukoliko sam slobodna i ukoliko mogu da ti pomognem. Najpre mi pošalji mejl i moj asistent će ti poslati upitnik da vidi da li mogu da ti pomognem.

Volim da pišem, crtam, čitam, pijem kafu, ždernjam, šetam gradom, idem na jogu, nađem se s prijateljima, učim nešto novo, planiram putovanja, pišem bucket liste, gledam YouTube, pišem pisma prijateljima, šaljem razglednice, pišem dnevnik…

Volela bih da imam priliku da upoznam što više svojih čitalaca, ali na žalost, zbog obima posla nisam u mogućnosti da sa svima izađem pojedinačno na kafu, pa zato gledam da kada govorim na konferencijama ili držim radionice upoznam što više vas 🙂