FAQ

Frequently Asked Questions

Stiže mi puno istih pitanja na Facebook, Instagram i email, pa sam odlučila da odgovore na najčešće postavljana pitanja lepo skockam na jedno mesto i tako olakšam i sebi i vama.

General

Radila sam za 3 startup kompanije, pokrenula 3 aplikacije sa mojim prijateljima, digla 1 investiciju i radila consulting za brojne domaće i strane startupe, kojima sam pomagala oko kreiranja biznis planova, pitch decka, inbound i content marketing plana itd. Generalno sve vezano za biznis development, jer je to nešto čime se i bavim od svoje prve prakse do dana današnjeg.

Evo korisnih linkova za tebe ako i ti želiš da započneš startup.

Moji prošli projekti:

DP World kompanija je investirala u drugi startup koji sam radila. Pitching takmičenje na kom smo pobedili odigralo se u Nišu u decembru 2013. godine. Od februara smo se preselilu u Dubai u turn8 akselerator da razvijamo aplikaciju odande.

 • Five Minute Journal
 • Passion Planner
 • Happiness Planner
 • Emily Ley
 • Urban Outfitters
 • Kate Spade
 • Smythson
 • Antrophologie
 • Kikki K
 • ZAŠTO PISATI DNEVNIK?
  Ljudi koji redovno pišu dnevnik su srećniji, pozitivniji, zdraviji od onih koji toj aktivnosti ne posvećuju vreme. Pisanje dnevnika pomaže pri nervozi i depresiji, a kada prolazite kroz teške životne situacije i nedoumice pomaže vam da stvari vidite jasnijima. Kroz zapisivanje dešavanja tokom godina, možemo pratiti koliko smo se promenili i unapredili sebe, šta nam je bilo važno, ko nam je bio važan. U čemu smo brijirali, a gde još ima mesta za napredak.

  KADA I KAKO PISATI DNEVNIK?

  KADA SI NERVOZNA Otvoriš prazan list i samo kreneš. Pišeš nepovezane stvari, ne obazireš se na rukopis, samo pišeš i ne staješ dok ne osetiš da nemaš više šta da napišeš. Potom zatvoriš svesku i odeš dalje. Ovako se isprazniš negativne energije, očistiš misli i možeš da nastaviš dan neopterećeno.
   
  VEČERNJE ZAHVALNOSTI
  Pisanje 3 stvari za koje si zahvalna svako veče pred spavanje će ti doneti more dobre energije, kaže Neil Pascricha, autor knjige Formula sreće, koji na osnovu eksperimenata tvrdi da 20min vođenja dnevnika dnevno na mesečnom nivou znatno poboljšava raspoloženje.
   
  KADA NEMAŠ INSPIRACIJE
  Odgovaranje na kreativna pitanja je odlično kada nisi inspirisana da pišeš ni o jednoj posebnoj temi. Evo nekih predloga: Šta je jedna stvar koja bi ti donela osmeh na lice da možeš da je imaš sada? Da li danas možeš da izdvojiš novac, vreme ili pažnju da pomogneš nekome ko ima manje od tebe? Da li je nešto što poseduješ danas nekada davno bilo na tvojoj listi želja?
  FUN FACT
  Ljudski mozak ima običaj da zaboravlja misli, jer ih ima preko 60.000 koje dnevno prođu kroz našu glavu. Baš zbog toga treba zapisivati sve ideje, želje i ciljeve, kako ih ne bismo zaboravili.

Pogledaj ovaj tekst o produktivnosti, ovaj o motivaciji, ovaj o disciplini, ovaj o postavljanju prioriteta, ovaj o planiranju vremena. 

 • Francuski kod Aleksandre Drljević na časovima Istorije umetnosti, Bibliokreativnosti itd. i pripreme DALF ispita.
 • Engleski jezik kod Monike Marinović koja me je spremala za FCE, CAE i CPE.

Klikni ovde 

Za još dobrih preporuka pogledaj ovo i ovo. 

Naplaćujem gostovanje na događajima, predavanja, seminare i radionice, jer zbog obima posla nisam u mogućnosti da izdvojim vreme za to besplatno. Za cenovnik i više informacija mi se obratite putem emaila jovana.miljanovic@gmail.com

Jeste, ukoliko sam slobodna i ukoliko mogu da ti pomognem. Najpre mi pošalji mejl i stićiće ti upitnik da vidim da li mogu da ti pomognem. Ukoliko mogu, javiću ti slobodne termine i cenu, pa ćemo se dogovoriti.

Volela bih da imam priliku da upoznam što više svojih čitalaca, ali na žalost, zbog obima posla nisam u mogućnosti da sa svima izađem pojedinačno na kafu, pa zato gledam da kada govorim na konferencijama ili držim radionice upoznam što više vas ?

Kompanija WhiteCitySoft za više informacija piši Dejanu na dejang@whitecitysoft.com.

Ako ima neko pitanje koje nisam pokrila ovde, piši mi na email jovana.miljanovic@gmail.com

 

 

Prijava za radionicu