Parkinsonov zakon upravljanja vremenom

14. 03. 2021

Lifestyle

Danas sa vama delim Parkinsonov zakon.

Kada posedujemo znanje o nečemu, onda više nemamo izgovor da nismo znali bolje i zato se nadam da će vam ovo saznanje ili podsećanje vratiti moć u ruke i dati vam bolju kontrolu nad vlastitim vremenom.

On kaže da što više vremena imaš na raspolaganju ili isplaniraš za neku aktivnost, aktivnost će se prosto rečeno razliti i postaće nemoguće završiti je.

Rad će se stalno uvećavati kako bi se na neki način, ma koliko glup i neproduktivan, ispunilo vreme koje si isplanirala za to nešto.

Pa onda još ako si perfekcionista, vrag će definitivno odneti šalu.

Zato je neophodno da bitne stvari uradimo odmah ili da makar odmah počnemo rad na njima.

Ako ti neko kaže da za dan moraš da napišeš seminarski rad inače padaš ispit, napisaćeš ga.

Ako imaš tri meseca za taj isti rad, šta misliš, koliko će ti biti potrebno vremena da ga napišeš?

Drugim rečima, moramo da se pomirimo sa tim da je završeno bolje nego savršeno!

Ovo je bio razlog zašto sam počela da pišem newsletter i radim lajvove skoro svakog dana, jer bivajući nesavršena, a prisutna, služim svima vama.

Čekajući da budem savršena da bih bila prisutna, ne služim nikome.

Traži pomoć, ne moraš sama, ali završi sve što već dugo odlažeš, jer završeno je bolje nego savršeno!

Kakve ovo veze ima sa vama?

Iskoristite današnji dan da sednete i identifikujete koje su to ključne stvari koje vi možete da uradite po Pareto principu (20% vaših marketinških aktivnosti donose 80% rezultata merljivih u prodaji) i iskombinujte to sa kratkim rokom da završite određeni zadatak i vidite kako će vam produktivnost naglo skočiti 🙂

Žene iz moje FB grupe su to iskusile tokom marta kada smo zadale sebi veliki cilj koji je većina ostvarila za dve nedelje, iako bi se ranije razvlačile mesecima za isti taj cilj!

To je moć kratkih rokova, fokusa, nametnutih vremenskih ograničenja i pravog podržavajućeg okruženja.

Nadam se da ti je ovo koristilo 🙂

Pročitaj ovaj tekst o organizaciji vremena ako već nisi.

IZJAVA AUTORA: Svi tekstovi na sajtu – blogu predstavljaju autorsko delo Jovane Miljanović i zaštićeni su Zakonom o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije. Strogo je zabranjeno svako preuzimanje dela teksta ili kompletnog teksa bez pismene saglasnosti autora. Zabranjeno je svako drugo raspolaganje predmetnim tekstovima bez pismene saglasnosti autora. U slučaju povrede prava autora, obavestiće se nadležni organi i protiv prekršioca pokrenuti sudski parnični i krivični postupak. Za sve informacije možete se obratiti autoru na mail: jovana.miljanovic@gmail.com