Location

Mesto održavanja
Topličin Venac 3, Beograd

Calendar

Vreme i datum početka
Subota, 19. Avgusta 11:00h

Radionica: Kako da monetizuješ blog

by Jovana Miljanović

Radionica počinje za:

Dana
Sata
Minuta
Sekunde

Prijavi se

Prvo i logično pitanje koje ste sigurno postavili kada ste videli oglas za moju radionicu je sledeće:

Kako ti zarađuješ od bloga? Kroz usluge i proizvode koje nudim preko bloga, što uključuje Blogerske radionice, marketing consulting, predavanja iz oblasti marketinga, preduzetništva i blogovanja, pisanja tekstova, prodaje preko affiliate linkova...

Ko dolazi na radionicu? Radionicu je od decembra 2016 prošlo preko 250 polaznika iz 5 zemalja regiona.

Preko 80% polaznika radionice činile su žene od 27 do 50 godina. Postoji dva tipa žena koje dolaze.

Prvi tip su su ostvarene porodične žene, majke, koje su zapele kada je posao u pitanju. Ili rade za kompaniju u kojoj su godinama tu, ali se ne osećaju da je to više njihova priča, ali još uvek nisu spremne da daju otkaz. U međuvremenu, izgradile su neki mini brend radeći nešto što vole, same ili sa prijateljicama. Žene koje mi dolaze su dizajnerke, arhitekte, psiholozi, sociolozi, umetnice, novinarke, rade u marketinškim agencijama…ali ono što ih sve spaja je da bez obzira na godine i zanimanje nisu odustale od sebe i nisu spremne da doveka prave kompromis sa svojom karijerom, već žele da zarade novac radeći ono što vole. Glavne prepreke su im osuđivanje od strane okruženja zato što žele da napuste siguran posao i upuste se u preduzetničke vode, nepoverljiva porodica, itd.

Drugi tip su mlade blogerke koje koriste društvene mreže i moderne medijume za prezentovanje svog portfolia, bilo da se bave modom, lepotom, hranom ili sportom. Za njih je bitno da im blog postane alat preko kojeg će uspešno plasirati i prodavati svoje proizvode ili usluge.

KO SAM JA DA PRIČAM O TOME?

Svoje znanje iz ove oblasti sticala sam u Njujorku još od svoje dvadesete godine kada sam se preselila da svoje studije nastavim na punoj stipendiji na Montclair biznis školi. Prakse sam radila baš iz oblasti marketinga i prodaje u kompanijama VEVO i Estro Communications u Njujorku. Učila sam od najboljih ljudi u toj oblasti: Marie Forleo, Ed Dale, Seth Godin, Frank Kern i Melanie Duncun. Za proširenu listu i preporuka, pogledajte moj LinkedIn nalog.

Za mene blog nikada nije samo još jedan hobi, već mnogo više od toga, a želim da vam pokažem kako to isto može da postane i za vas.

Mislim da je rad jedan na jedan zaista je najbolji način da se upoznamo i efektivno i efikasno napravimo najbolju strategiju za vaš blog, bilo da prodajete proizvod, uslugu ili svoj lični brend. Međutim, ovo je postalo vremenski neizvodljivo. Zbog mog trenutnog obima posla, nisam u mogućnosti da prihvatam nove klijente kako bih postojećim pružila dovoljno kvalitetnu uslugu.

Zato sam kreirala Blogerske radionice koje se održavaju u preko 5 zemalja, gde svi imaju mogućnost da rade sa mnom u malim grupama od po 10 polaznika i dobiju stručno znanje, savete i odgovore na sva pitanja.

ŠTA DOBIJAŠ NA RADIONICI?

  • Kreiranje organskog PR-a za tvoj proizvod ili uslugu putem bloga
  • Kreiranje vizuelnog identitet koji dobro konvertuje i u skladu je sa tvojim brendom
  • Konkretnih 20 predloga za izvor prihoda od bloga
  • Alati koje ćeš početi da koristiš odmah nakon kursa
  • Gde i kome delegirati obaveze u vezi sa blogom koje ne voliš ili ne znaš da radiš
  • Kako napraviti reprezentativan Media Kit koji zatvara klijente
  • Kako kontaktirati klijente tako da ti zapravo odgovore
  • Kako kulturno reći NE besplatnim projektima i kompenzacijama
  • Kako odrediti pravu cenu za svoj proizvod ili uslugu
  • Kako pomoću bloga brendirati sebe i kreirati uspešan biznis

FAQ

DA LI JE RADIONICA ZA MENE AKO JOŠ UVEK NEMAM BLOG?

Apsolutno! To je čak sjajna odskočna daska jer će ti dati konkretne alate, tehnike i uštedeće ti vreme u startu. Ja bih volela da sam znala sve ovo kada sam kretala pre 6 godina jer bih uštedela puno živaca i vremena, ali bih i ozbiljnije pristupila blogovanju od samog starta.

KADA ĆU POČETI DA ZARAĐUJEM OD BLOGA?

Odmah posle radionice znaćeš tačno kako i pomoću kojih alata da uspešno napraviš strategiju monetizacije za svoj blog. Međutim, moraš da imaš na umu da će biti neophodno da investiraš vreme, energiju i naučeno znanje primeniš u praksi jer bez toga nema zarade. Ne postoji motivacioni citat, Ezopova basna ili šta god što će ti pomoći ako ne zavrneš rukave.

KAKO DA ZNAM DA TI VREDIŠ KAO PREDAVAČ?

Super pitanje. Ako misliš u smislu koliko sam stručna da pričam na ovu temu onda ću ti reći da blog ima preko 30.000 jedinstvenih poseta mesečno, prosečno zadržavanje je preko 3 minuta, FB stranica preko 11.000 i Instagram preko 6000. Ovo su samo brojevi, ali ono što znači još više su globalne institucije i brendovi koje su mi ukazale poverenje, a više o tome pročitaj ispod.

Ukoliko misliš u smislu koliko sam dobar predavač, pustiću da klijnti koji su mi platili da održim seminare, predavanja i radionice i ukazali mi poverenje govore o tome. (Blog Open Beograd, Conventa Content Marketing Conference Ljubljana, Cosmopolitan Millenials Conference Beograd, Telenor Youth Forum Oslo, NetWork Konferencija Crna Gora, Net Nomadi Konferencija Paraćin itd.)

ŠTA OVAJ KURS NIJE?

Ovaj kurs nije magična pilula koja će da učini tvoj blog primarnim izvorom prihoda za tebe, ako nemaš kapaciteta za to. Pod kapacitetom mislim na znanje o temi o kojoj pišeš, konstantno usavršavanje i rad na sebi, ozbiljnost i redovnost kada je kreiranje sadržaja u pitanju, kreativnost, autentičnost i volju da uspeš.

Reference

Neki od brendova sa kojima sam sarađivala
cocacola
idea
cedevita
aqua viva
tehnomanija
sparkme
cocacola
cocacola
nike
vip
doba
cosmopoliten
edukom
hrcentar
Neke od kompanija u kojima sam radila
vevo
represent
estro
eh
devana
wcs
Avio prevoznici
airserbia
austrian
thaiairways
flydubai
wow
Hoteli
radison
austrian
st-regis
Turističke organizacije
montenegro
discoverisrael
amazingthailand
visiticeland
abudhabi

Utisci nekih od polaznika

Odlično koncipirana i strukturisano vođena radionica i no-nonsense pristup. Jovana je za nekoliko sati pružila maksimalnu vrednost, kompletan paket potrebnih informacija, konkretnih alata i praktičnih saveta. Ostvarila je odličnu interakciju sa prisutnima i odgovorila na sva postavljena pitanja. Profesionalno, autentično, jasno, konkretno, nedvosmisleno, posvećeno. Bravo Jovana! Mnogi bi mogli da uče od tebe.

nevena rajkovic
Neva Rajković

www.kreiranje-uspeha.com

BeeShaper sa Jovanom ima više nego profesionalnu saradnju. U svaku kampanju u kojoj je učestvovala je uložila značajan trud, pa su i rezultati bili odlični. Smatramo da je veoma kompetentna da novim generacijama blogera prenosi svoje znanje i veštine, jer je u ulozi predavačice na radionici prevazišla sva naša očekivanja.

beeshaper
Irina Milošević

www.beeshaper.com

Jovana ima nestvarno veliko iskustvo u marketingu i zaista ume da vidi sve šanse koje vi možda propuštate, a mogu unaprediti vaš biznis. Pored toga jako je kreativna, snalažljiva i domišljata, što celoj priči daje dodatnu dimenziju. Saradnja s njom je difinitivno jedna od boljih odluka koje sam doneo i mnogo je doprinela razvoju mog marketinga.

dusan srdic
Dušan Srdić

Happiness Coach

Od Jovane sam na tete-a-tete razgovoru naučila mnogo toga. Kako da pametno i dostojanstveno radiš ono što voliš. Kako da zaštitiš svoju ideju. Kako da budeš zadovoljan i plaćen za ono što radiš. Kako da vrednuješ svoj rad i trud. Ono što me je najviše iznenadilo jeste jedna blagonaklonost i spremnost da se u biznis svetu gleda vizionarski i iskreno pomogne slušaocu. Pored mnogih koji prodaju “m… za bubrege” i prazne priče u ovom onlajn svetu, Jovana svojim praktičnim savetima i vizionarskim idejama, ostaviće na vas dubok utisak i želju da ste uvek okruženi takvim predanim i snažnim osobama koji vam i u ličnom i u profesionalnom razvoju mogu dati sjajne smernice.

ivana marinkovic
Ivana Marinković Mandix

www.jedanfrajeribidermajer.com

Sa Jovanom radim manje od godinu dana, a od nje sam naučila toliko toga kao da je poznajem godinama. Njeni saveti su vrlo konstruktivni i primenljivi. Jovana je riznica ideja, devojka koja radi na sebi u svakom smislu i neko od koga možete naučiti mnogo toga vezano ne samo za blog kao takav, već za postavljanje i razvoj vašeg celokupnog biznis model. Njeni saveti su mi pomogli kada je u pitanju moj blog i monetizacija istog kroz FITT klub. Isto tako naučila me je da definišem i osmislim jasan biznis cilj mog online nastupa. Zahvaljajući Jovani, blog je za mene danas glavni izvor prihoda, što i jeste bila moja želja prilikom kreiranja.

Nada Plisic
Nada Plišić

FITT.rs

Subscribe to our mailing list

* indicates required