Aleksandra Birta

13. 02. 2020

Moje ime je Aleksandra Birta Ilić. Ja sam psiholog i bloger. Pre podne sam na redovnom poslu u državnoj ustanovi, a posle podne i vikendom se posvećujem svom privatnom poslu koji će, kako planiram, u skorijoj budućnosti biti i jedini. Sa blogovanjem sam krenula pre nekoliko godina iz hobija. Vremenom sam svoju ljubav prema pisanju koju sam oduvek imala spontano spojila sa ličnim iskustvima i stručnim znanjem iz psihologije. Nakon toga sam i profesionalizovala svoj blog, a u jednom periodu sam pisala i kao freelancer za klijente.

Vremenom su se nekako sve kockice složile i shvatila sam da ja u stvari želim da gradim brend: Aleksandra Birta. Došao je trenutak da sve što sam skoro dve decenije primenjivala na državnom poslu, a uz to se dodatno edukovala, sada primenim u online svetu u kom vidim svoju budućnost. Te 2018. godine sam otišla korak dalje, te sam kreirala i izdala Dnevnik Srećnog odrastanja “Naša avantura” i prodala skoro ceo tiraž za nekih 9 meseci. U pitanju je proizvod koji je jedinstven na našem i svetskom tržištu. Prepun je kreativnih i zanimljivih ideja za roditeljstvo, za uzrast dece od samog začeća pa do njihovog punoletstva. Pokazao se i kao odličan poklon za prijateljice koje su u trudnoći ili koje već imaju decu. I za njega je ideja došla spontano, kao kruna svega što sam do tada radila na polju roditeljstva i psihologije. U planu je još sličnih pisanih izdanja, kao i edukacija, jer su pisanje i edukacija pravac u kom idem sa svojim brendom.

Iako sam u bloggingu već nekoliko godina, Jovanina radionica mi je bila i više nego korisna. Ona je prepuna korisnih informacija kako za one koji tek žele da započnu blog i neki svoj biznis, tako i za one koji su u tim vodama već neko vreme. Najkorisnije informacije koje sam dobila od nje su kako da dođem do klijenata. Takođe mi je digla samopouzdanje po pitanju vere u sebe i cene koju bi bilo dobro da tražim za svoj rad. Ono što mi se posebno sviđa u Jovaninoj radionici je to što je konkretna, puna korisnih primera i informacija koji su sama suština teme o kojoj priča. A dodatna čar je njena energija koja te tera da bukvalno istog trenutka kreneš da primenjuješ ono što si naučio, jer imaš osećaj da je ceo svet tvoj.

[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]
Pogledajte moj YouTube kanal