Andrijana Božić

13. 02. 2020

Pre brenda Vesnika (@vesnikproleca) koji sam izgradila za samo nekoliko godina, bila sam potpuno obična srednjoškolka iz provincije sa velikim snovima. Maštala sam o profesionalnom fotoaparatu, ali je on dugo bio samo nepristupačni i daleki san. Ipak, sve što možeš da zamisliš možeš i da ostvariš pa sam tako i ja ostvarila svoju želju da uplovim u te vode nakon puno truda, podrške porodice i skupljanja novca za tu moju želju.

Prvi novac preko Instagrama sam zaradila kao fotograf – jer sam tamo nudila svoje usluge i pronalazila posao. Kasnije, kad sam stekla mnogo iskustva radeći za marketinške agencije i fotografišući za njihove klijente, pomislila sam da čim znam da prodam svoje fotografske usluge znaću i druge stvari i tako sam uplovila u svet marketinga i prodaje preko Instagrama na svoju ruku.

Na tom mom put od letaka (flajfera) koje sam delila po kraju kao studentkinja pa do vizitki koje danas dajem na poslovnim sastancima bilo je mnogo uspona i padova. Međutim, jedan momenat mi je zaista prodrmao tlo pod nogama i lansirao me direktno na put uspeha. Bila je to Jovanina radionica uživo koju sam posetila tokom leta 2017. Kažu da se učitelj pojavi onda kad si spreman – a ona je za mene bila baš to. Ponekad mi se čini da mi se život deli na eru pre i eru posle ove radionice. Tog meseca sam poslednji put zaradila samo 150€ i samo godinu dana kasnije uspela sam da za mesec dana zaradim 10.000€ više kroz vođenje profila za klijente, kreiranje Instagram strategije za brendove, prodavanje digitalnih knjiga i držanje svojih Instagram radionica. Svoje znanje i iskustvo delim sa drugima besplatno kroz Instagram objave, IGTV, kao i meetupe koje Jovana i ja sada organizujemo mesečno besplatno za sve žene koje su prošle naše obuke.

Danas, dve godine kasnije, imam svoj biznis izgrađen na principima Jovaninog rada i viđenja online posla i zahvalna sam na tome što živiš svoj san na javi umesto samo u svojoj glavi.

Pogledajte moj YouTube kanal


Ako želiš da ti pošaljem moj priručnik koji će ti pomoći da napraviš brend po svojoj meri, ostavi email.