Jovana Jevremović

16. 07. 2020

Moja priča je baš za Jovanin slogan “Od hobija do posla”.

Ja sam Jovana Jevremović, master inženjer zaštite životne sredine. Ovo je moje formalno obrazovanje ali se njime ne bavim. Iako sam obožavala svoje studije, i temu koju sam izabrala za karijeru, nakon studija nisam želela da radim 10h van kuće, jer su mi deca i porodica bili broj 1 prioritet u životu. Želela sam da budem sa njima i da ne propustim nijedan deo njihovog odrastanja. Za mene je to neprocenjiva vrednost koju ni jedan novac ne može zameniti.

Nakon nekoliko godina, kako su oni rasli, tako sam ja sve više osećala prazninu, tugu i blago nezadovoljstvo što ne radim, što jednostavno ne mogu da ispoljim i taj svoj potencijal. Mislim da je za ženu izuzetno važno da bude i poslovno ispunjena, a ne samo na polju porodice, partnera i ličnog razvoja. Online biznis itekako može pomoći da se napravi sjajan balans između svih bitnih sfera života, jer ga mi kreiramo onako kako nama odgovora. To je ono na čemu sam najviše zahvalna. Ovakav posao čini da se ja osećam zadovoljno jer moji ostali prioriteti ne ispaštaju.

Jovanu sam našla sasvim slučajno preko interneta, prijavila se na njen newsletter i malo po malo, slušajući sve što ona priča, poželela sam da budem jedna od žena kojima ona pomaže da pokrenu svoj posao, a koji ne mora biti nužno vezan za struku. U međuvremenu sam prošla kroz jedno vrlo teško životno razdoblje, koje je rezultiralo viškom kilograma i unutrašnjim nezadovoljstvom do neslućenih razmera. Sve dok jednog dana nisam presekla, i rekla sebi “Ti zaslužuješ više!” Nisam ignorisala više vapaj svog unutrašnjeg bića ni sekund i krenula sam putem svoje lične transformacije.

Za 8 meseci sam smršala -20 kg bez dana dijete, odricanja i zabrana koji su me uvek ostavljali sa osećajem neuspeha, isprane krpe i brzo vraćenih kilograma. Svakim danom sam se sve više približavala sebi kroz male uspehe i pobede. Shvatila sam ŠTA je ono što čini da se emocionalno prejedam i utehu pronalazim u hrani. Uložila sam napor da to PREVAZIĐEM i konačno proživim sve one potisnute neprijatne emocije koje su se godinama nakupljale, jer eto ćuti i trpi je nekako bilo uverenje koje me je užasno sputavalo.

Potražila sam pomoć na poljima na kojima nisam mogla sama, ponovo zavolela i prihvatila sebe i izgradila normalan odnos prema hrani, bez straha, uz jedno veliko razumevanje kako ona funkcioniše i za šta služi.

Poželela sam da tu svoju ličnu priču i iskustvo podelim na Instagramu sa ženama koje se osećaju kao ja nekada. Tako je nastala Instagram stranica @kakodasmrsam.

U početku nisam imala nikakve biznis planove, međutim potreba žena da čuju više o celom mom iskustvu kako bi mogle da ga primene na sebi, je rezultirala i mojom prvom knjigom u elektronskom izdanju “Od viška kilograma do održive kilaže” koja žene ne uči samo kako da kilograme izgube već pre svega kako da kilograme nikada ne vrate, i da nauče da prihvate i zavole sebe jer jer je to osnova svega.

Nakon toga je nastao i program online podrške 1na1, i mogu da se pohvalim da je svako iskustvo nakon programa bilo uspešno i zadovoljstvo je bilo obostrano. To je ono što mene pokreće i hrani moju dušu, daje motivaciju i krila da nastavim u svojoj misiji pomaganju drugima da dođu do svojih rezultata i kvalitetnijeg života. Naše iskustvo, kao i stečeno znanje na tom putu, greške kao i saveti šta radi a šta ne, ono što smo na svojoj koži iskusili je nešto što što drugima može ne samo rešiti problem, već i uštedeti dragoceno vreme kao jedini nedoknadiv resurs. Tako je i nastalo moje novo zanimanje u kom uživam 101% – pružanje podrške u procesu mršavljenja i lične transformacije.

Moram da priznam da sam vrlo često imala sumnje u sebe, nedoumice i strahove i svaki put kad bih se osetila tako, Jovana bi uvek imala odgovor, ohrabrenje i podršku. Njen online kurs mi je mnogo pomogao da kreiram biznis po svojoj meri, ali ono na čemu ću joj uvek biti zahvalna je njena nesebična podrška i pomoć koju pruži uvek kad mi zatreba jer je pre svega sjajan čovek. Na mojoj lestvici vrednosti to je broj jedan i zadovoljstvo mi je što imam priliku da učim od nje.

Pogledajte moj YouTube kanal


Ako želiš da ti pošaljem moj priručnik koji će ti pomoći da napraviš brend po svojoj meri, ostavi email.