Marijana Milošević Simić

13. 02. 2020

Nakon gotovo 15 godina rada na nacionalnim televizijama, u jednom trenutku prezasićenja i spoznaje da više nemam šta novo tu da naučim, a nakon poziva u kome sam saznala da je moj akreditovani seminar namenjen zaposlenima u obrazovanju dobio nagradu za najbolji seminar u prethodnoj školskoj godini, rešila sam da ostavim stalni posao i da krenem novim putem. Nekoliko godina pre toga sam sa koleginicom počela da držim seminare iz oblasti muzičke pedagogije ali samo kao dodatni posao. Kada sam sebi oslobodila dodatno vreme za rad i lično usavršavanje, stvari su počele dodatno da postaju sve bolje i bolje. U jednom trenutku sam imala maksimalnih 5 akreditovanih seminara u Srbiji i još četiri u Crnoj Gori, otvorenu muzičku radionicu za bebe Bim Bam, prvu takve vrste u Srbiji, držala predavanja po regionu, pisala gomile tekstova kao reklamu za seminare po raznim sajtovima, ali, generalno, nikako nisam nalazila način da od toga zaista i živim.

Kada sam počela Jovaninu kurs, nisam ništa razumela. Mislila sam da nisam uopšte dorasla zadatku i da je bolje da se držim svojih tekstova, materijala koje pravim za seminare, igara po kojima sam postala prepoznatljiva a da je ceo taj svet daleko od mojih mogućnosti.

Ipak, od tada je prošlo podosta vremena, i sada kad pogledam šta sam sve uradila, moram reći da mi je Jovana bila stalno u glavi kao aksiomi iz NLP-a Ako neko nešto može, svako to može, i Nema neuspeha, postoji samo povratna informacija. Od tada je prošlo možda tri godine, ja imam objavljenu knjigu „Više od muzičke igre“, 5 didaktičkih igara za muzičko opismenjavanje, jedine te vrste na tržištu; moja Bim Bam radionica radi u Loznici, Kraljevu i Baru, a dok ovo budete čitali, verovatno će već raditi i u Požegi i Banja Luci. Saradnik sam Mensinog NTC sistema učenja i autor programa za ranu muzičku stimulaciju. Još jedna moja knjiga uskoro treba da bude objavljena, nakon 7 i po godina čekanja prave prilike. Sama sam napravila sajt, pišem sada za sebe, opipavam kako najbolje da iskoristim Instagram i Facebook da se dodatno promovišu moji proizvodi i znanje. Ukoro ću postati NLP trener i moje obuke će sada i zvanično biti i iz te oblasti. Uz to mi je velika želja da još više pišem a posebno lekovite priče za decu.

Pogledajte moj YouTube kanal


Ako želiš da ti pošaljem moj priručnik koji će ti pomoći da napraviš brend po svojoj meri, ostavi email.