Snežana Ivaneža

13. 02. 2020

Moja priča je roman “Iris” – moj roman prvenac, moj fizički proizvod koji je nastao nakon Jovaninog kursa. Bila sam svesna da moram da pronađem neki svoj način da primenim stečeno znanje. Iako sam u početku sam bila zbunjena i nisam imala mnogo vere pre početka procesa, vera je došla kroz akcije i primenu.

  1. Imala sam samo završenu knjigu u Word
  2. Jovana prenosi kontakt gde ću odraditi kosultacije o tome kako samostalno da izdam knjigu. Moj plan je bio prvo da izdam sama i prodam dovoljno da povratim uloženo, a zatim možda (kažem možda jer nisam imala veru da je moguće) sarađujem sa nekom od izdavačkih kuća u Srbiji. Planirala sam i prevod knjige na engleski jezik.
  3. Dok sam bila u procesu objavljivanja knjige, uporedo sam radila na sajtu koji je i dalje u procesu unapređivanja: www.imsnezana.com(trenutno se tu nalazi i moj blog)
  4. Počela sam redom da primenjujem znanje sa radionice: Odredila tri društvene mreže kojima ću se posvetiti, jer smatram da nemam dovoljno vremena za više. Prvo sam pokrenula FB stranicu i naučila kako se reklamira putem FB, zatim Instagram gde sam počela da upoznajem ljude sa mojom knjigom (tek tada sam postala svesna zašto je bolje prvo pronaći ciljnu grupu, a zatim prodavati proizvod, ali ko zna zašto je baš ovako ispalo dobro). Imala sam sreće jer sam deo znanja o marketingu pokupila na studijama, ali to nije ni približno sa onim sa čime se susrećemo na radionici.
  5. Izlazi knjiga iz štampe. U kratkom roku okupljam grupu ljudi koji me prate (preko 1000 njih), prodajem 300 knjiga samostalno. Na IG su krenuli pozivi za saradnju.
  6. Pravim video prezentaciju knjige po ugledu na pisce iz sveta.
  7. Stiže ponuda od izdavačke kuće, pristajem, potpisujem ugovor. Planiram promociju na leto.
  8. Osnivam jutjub kanal gde pokrećem priču o putovanjima, jer živim na dva kontinenta i prenosim ljudima iskustvo o tome kako sam prvo samostalno objavila knjigu. (Ovo je trenutno u procesu)

Još uvek usvajam ono što sam dobila od Jovane, pošto sam možda tek trećinu implementirala u posao. Što je najsmešnije ovo je ukratko šta sam sve prošla. Mogu misliti kako će biti kada usvojim ostalo. Nisam ni bila svesna šta se sve promenilo od trenutka kada sam sedela na radionici dok nisam sada pročitala na glas. U svakom slučaju, biznis je u procesu razvijanja, završavam drugu knjigu. Sada se zabavljam istražujući naše tržište, ali knjiga je prevedena na engleski jezik tako da se nadam i stranom tržištu.

Pogledajte moj YouTube kanal


Ako želiš da ti pošaljem moj priručnik koji će ti pomoći da napraviš brend po svojoj meri, ostavi email.