Tereza Mihajlović

16. 07. 2020

Moje ime je Tereza Mihajlović, želim da podelim svoju životnu priču – da deca, godine i neukost o pokretanju sopstvenog biznisa nisu razlozi da se ne pokreneš!

Po formalnom obrazovanju sam diplomirani elekto inženjer i to ne “u cugu”. Najpre sam upisala i završila Višu elektrotehničku školu (u medjuvremenu se udala i rodila dva dečaka). Na fakultetu sam diplomirala i uz decu, i uz redovan posao u firmi, od “7 do 3”. Slede profesionalna usavršavanja, rodjenje još jednog zlatnog dečaka, napredovanje u karijeri… i kako to biva, na domak željenog karijernog uspeha – jednostavno shvatam da nisam srećna i da TO nije TO.

Uvek kažem da mene Bog pogleda u pravom trenutku. U 45. ostajem ponovo u drugom stanju, odlučujem da rodim – i tada se moj život okreće “na postavu”. (Ako ste se nadali da ću napisati da sam rodila devojčicu… naravno – u pitanju je još jedan, četvrti zlatni dečko!)

Na porodiljskom odsustvu, krećem da razmišljam koliko ću promašiti svoj rodjeni život ako nastavim kao i do sada? I u razgovoru sa ženama iz svog okruženja shvatam da nisam jedina! Oko mene su sve sjajne žene, lavice, koje su ostvarile velike životne ciljeve a usput izgubile ono najdragocenije – SEBE!

Obzirom da je od detinjstva pisanje moja velika ljubav, počinjem najpre stidljivo da pišem neke životne tekstove, imajući potrebu da podelim svoje iskustvo i ohrabrim žene da su četrdesete godine moćne poput dijamanta (imaš hrabrosti i snage da živiš život po svojoj meri)!

Lutala sam od bloga do vloga… Tražeći način da izrazim sebe. I kada sam bila spremna – Učitelj se pojavio!

Pronalazim Jovanu, i sebi za Novu godinu 2020., poklanjam njen program “od hobija do posla” i dan danas se zahvaljujem jer je to za mene najbolje uloženi novac IKADA! To saznanje da postoji neko ko realno govori o svojim uspesima, sumnjama, strahovima i krizama uverilo me je da mogu i ja – zašto da ne? Ako je to devojče moglo da izgura svoj put i čežnju svoje Duše pretvori u posao, e onda ću i ja! Ako postoje žene koje su pratile njena uputstva, slušale njene savete i uspele… onda nije nemoguće!

Posebna, superposebna stvar je Jovanin meetup! Ta energija, ta sila i podrška koju jedna drugoj pružamo je fantastična. Kad dodjem sa tog susreta ja potpuno razumem kako je Novaku kada se vrati sa sve šampionskom tacnom sa turnira.

Ono što je zaista bitno, je da imam stalnu podršku na svom putu, da Jovanina radionica nema „rok trajanja“, da mogu da joj pošaljem mejl sa pitanjem i znam da ću dobiti iskren odgovor. Znam da će se obradovati mom uspehu, i svedok sam da će u trenucima kada pregorim, uvek razumeti i ohrabriti me da je i to deo puta.

Tako sam se usudila da pokrenem Instagram profil i tamo objavljujem tekstove i IGTV snimke, otvorim YouTube kanal, osmislim i pokrenem Projekat Razgovori Duša u trajanju od četiri nedelje, otvorim svoju fb stranicu pod imenom Priče za Kraljice, oformim svoju fb grupu Zlatni krug ženske podrške, napravim digitalni proizvod i ebook Protok Obilja, kreiram masterclass pod nazivom Put za kraljice. Sve to se desilo za samo 6 meseci.

Za vreme pandemije volontirala sam u internacionalnoj fb grupi – imala sam uživo uključenja kao podršku ženama, pre svega mamama sa svim izazovima koje je vanredno stanje nosilo sa sobom.

Eto, to je deo moje životne priče, od nezadovoljne žene, višestruke mame pogubljene u obavezama, do zadovoljne žene koja i dalje uči, kreira i stvara osećajući da je konačno „u svom jatu“.

Jovanin rad preporučujem svima. Ništa mi ne verujte, probajte, primenite i vidimo se na vrhu!

Pogledajte moj YouTube kanal


Ako želiš da ti pošaljem moj priručnik koji će ti pomoći da napraviš brend po svojoj meri, ostavi email.