Inspiracija je svuda oko nas. Inspiracija - to smo mi!

"Sve smo tako različite a susrećemo se sa istim izazovima. Ne postoji univerzalni recept za uspeh ali je uvek lakše pokrenuti se kada znaš da nisi sama. Pročitaj priču i inspiriši se, podeli priču i budi nečija inspiracija! "

Ivana Topalović

YOGA UČITELJICA

Sparcles

Možda znate ko sam ja, ali
da li znate ko smo MI?

Ovo su neke od žena koje su mi poklonile svoje poverenje i uložile novac, vreme i energiju u rad sa mnom.

Nadam se da ćeš i ti odlučiti da se pridružiš našoj ženskoj zajednici!

Ukoliko si i ti prošla moj program i postala deo naše zajednice, ostavi svoje utiske kojima ćeš možda baš ti inspirisati nekoga da se pokrene i ostvari svoje snove.

Andrea Tintor
PR konsultantica
Upoznavši Jovanu 2016. spoznala sam mogućnost da spojim sve svoje ljubavi i napokon radim za sebe
Od djetinjstva listala sam glossy časopise, gledala izvještaje s crvenih tepiha, odlazila na koncerte svjetski poznatih glazbenika i potiho slušala glas koji je govorio: Želim ljudima omogućiti osjećaj da je sve moguće!   U posljednjih pet godina radila sam kao novinarka za lifestyle portale, održavala radionice o osobnom brendiranju, surađivala s poznatim medijskim kućama i regionalnim konferencijama te sudjelovala u kreiranju projekata za globalno uspješne brendove. Upoznavši Jovanu 2016. spoznala sam mogućnost da spojim sve svoje ljubavi i napokon radim za sebe. Otvorila sam PR agenciju PopTalks Media koja poduzetnicima i umjetnicima pomaže da njihov brend dobije medijsku pažnju koju zaslužuje. Moja strast je prenošenje znanja i educiranje o benefitima popularne kulture. To radim kreiranjem komunikacijskih strategija i strukturiranje procesa osobnog brendinga te online sadržaja za svoje klijente.   Osim što se od Jovane može puno naučiti o poslovanju, ona je neizmjerna podrška pri cijelom poslovnom putovanju. Uvijek je spremna pomoći i bez dlake na jeziku ukazati da kvalitetna usluga i proizvod započinju time da dovoljno vrednujemo svoj rad. Želiš li postati osoba koja će svojim jedinstvenim talentom, komunikacijom i sadržajem napraviti razliku u zajednici i industriji u kojoj radiš – javi se da osmislimo strategiju kako ćeš kreirati brend o kojem će se pričati.
Danijela Jonović
Dizajnerka unikatnog nakita
Imala sam neverovatnu sreću da upoznam tako uspešnu, stabilnu, mudru i zadovoljnu Jovanu.
Znate kako je važno da nađete podršku kada ste brend koji se tek razvija. Imala sam neverovatnu sreću da upoznam tako uspešnu, stabilnu, mudru i zadovoljnu Jovanu. Iza tog milog i nasmejanog lika krije se lavovska energija, inteligencija i samopouzdanje. Deleći nesebično svo svoje znanje, iskustva, govoreći uvek direktno i "bez dlake na jeziku" uliva poverenje i budi snagu. Ona je moja dnevna doza  vere, motivacije i nadahnuća. Hvala joj na svim savetima, smernicama, strategijama! Hvala joj što voli i veruje Katrielu od našeg prvog susreta! Ovoj vodolijici danas dugujem svoj uspeh.
Karolina Jakšić
Fokus Fizio stručni fizioterapeut za dijastazu
Najbolje uloženi novci u mom životu najviše zbog bezuvjetne podrške i bezbroj grešaka koje preskačem jer ih je ona već sve napravila za nas.
Ulagajući u Jovanin kurs ja sam uložila u potpuno novi život kakav sam dugo željela stvoriti, a nisam znala kako. Mislila sam da sam luda jer su me uvjeravali da želim previše dok nisam upoznala žene na istom putu. Ovo nije samo biznis, ovo su životne lekcije koje ti donose ono što želiš, a još bitnije odnose iz života ono sa čime ne znaš kako da izađeš na kraj, biznis je šlag u kojem na kraju uživaš. Najbolje uloženi novci u mom životu najviše zbog bezuvjetne podrške i bezbroj grešaka koje preskačem jer ih je ona već sve napravila za nas. Neprocjenjivo!
Jasna Djokić
Fitness trener i edukator
Jovanina neverovatna energija i način na koji radi i okuplja sjajne ljude daje mi snagu da posle toliko godina nastavim dalje.
Kao student DIF-a u svet fitnesa ušla sam pre 27 godina, sa željom da radim aerobik časove. U to vreme u Beogradu je bilo par privatnih fitness klubava, i uglovnom su ljudi išli na rekreaciju u sportske centre. Brzo sam napredovala u trenerskom poslu, ali napredovalo je i vreme i okolnosti. Sa pojavom modernih tehnologija i društvenih mreža morala sam da se prilagodim što je moram priznati bio najteži deo moje karijere. A onda se desilo čudo da sam na YouTube-u naletela na Jovanin intervju koji me je udario “ravno u glavu”, mislim da sam za jedan dan pregledala sva videa koje je Jovana objavila i bila sam presrećna da postoji takva osoba koja na jednostavan način daje konkretane savete. Do 2018. godine nisam razmišljala o online radu, ali nakon Jovaninog kursa “Od hobija do posla” krenula sam klijentima da nudim i tu opciju, što mi je olakšalo da se tokom prošle godine mnogo lakše snađem u “novoj normalnosti”. Jovanina neverovatna energija i način na koji radi i okuplja sjajne ljude daje mi snagu da posle toliko godina nastavim dalje znajući da uvek mogu da računam na podršku i iskren savet.

Ovo su moje žene!

JM Sparkles
Mirjana Krstovich
Mirjana Krstovich, Life Coach
Zahvaljujući Jovani oslobodila sam se tog uvjerenja, stekla samopouzdanje i shvatila da sam ja svoja najbolja investicija i sigurnost.
O tome koliko mi je Jovana pomogla mogla bih da pišem danima. Nakon što sam napustila posao koji mi je donosio dobru zaradu, ali me činio nesrećnom, i počela da se bavim koučingom, profesijom koju beskrajno volim, osjetila sam se izgubljenom u novim poslovnim vodama i nisam znala odakle da krenem kada je u pitanju marketing. Jovanina preciznost, iskrenost, otvorenost, stručnost mi je pomogla da osvijestim šta i kako treba da radim, bukvalno korak po korak, i u kom smijeru treba da idem, što mi je bilo neprocjenljivo. Sve dok nisam srela Jovanu vjerovala sam, kao možda i većina ljudi, da moja “sigurnost” dolazi od “sigurnog posla” i plate, što me je kočilo da idem naprijed u mojoj koučing praksi. Zahvaljujući Jovani oslobodila sam se tog uvjerenja, stekla samopouzdanje i shvatila da sam ja svoja najbolja investicija i sigurnost. Kakvo rasterećenje i poklon! Jovanin program mi je bio jedna od najboljih životnih investicija i prosto mi je neprijatno kada pomislim koliko sam platila, a šta sve dobivam od Jovane i koliko mi nesebično daje i pomaže i dalje! Zahvaljući Jovani danas ja mogu da dođem do mojih klijenata i pomažem mojim klijentima, ženama kao sto sam nekada bila ja, koje na papiru imaju sve, a u sebi osjećaju neispunjenost, i da nisu dovoljno dobre, da povrate svoje samopouzdanje, kreiraju novu verziju sebe i krenu da rade nešto o čemu sanjaju i žive ispunjeno!
Hana Ćelap
Blogerka & HR
Pobrini se za sebe tako što ćeš naučiti šta uzrokuje “burnout”
Već 10 godina radim intenzivno sa milenijalsima koji su top-performeri u svakom smislu – ambiciozni, vredni, svestrani i sa ogromnim očekivanjima od sebe. Ako ste se prepoznali, tu sam da Vam pomognem da stanete na loptu i sačuvate se od sagorevanja. Znam da uvek daješ svoj maksimum – od promene karijere, do stresnog projekta. Važno ti je da sve ispadne “kako treba”. Hroničan premor, razdražljivost, gubitak elana, zdravlja i motivacije – nisu ni blizu toga “kako treba”. Pobrini se za sebe tako što ćeš naučiti šta uzrokuje “burnout”, kako da se izvučeš iz vrtloga misli i kreiraš navike koje ti prave prostor da dišeš :) Mogu ti pomoći kroz tekstove na blogu, konsultacije 1-na-1 i mentorski program. Jovanin blog čitam još od faksa, a u direktnom radu sa njom sam dobila: neprocenjiv lični primer za nešto što želim da postignem, iskrene razgovore o onlajn biznisu i životu, brdo knjiga i korisnih materijala kojima me zasipa kad to najmanje očekujem i osećaj da ne moram baš sve to da pročitam/preslušam da bi stvari “kliknule” :) A jesu, baš jesu!
Jelena Đukić
Makeup studio "Gram"
Jovana je jedna od onih osoba na koje pomislim kada razmišljam o kvalitetnim ljudima koje sam imala sreće da upoznam u životu.
Jovana je jedna od onih osoba na koje pomislim kada razmišljam o kvalitetnim ljudima koje sam imala sreće da upoznam u životu, a takve mogu da nabrojim na prste jedne ruke. Upoznale smo se 2016. godine, u vreme kada sam se kozmetikom bavila iz hobija a dragoceno vreme i energiju trošila na redovan posao koji me je gušio, kao i na dodatne posliće kojima sam dolazila do ekstra zarade. Njen kurs "Od hobija do posla" kao i niz individualnih konsultacija, pomogli su mi da se usudim i ideju o sopstvenom biznisu, sprovedem u delo. Danas vodim svoj makeup studio u centru grada i radionice posvećene ženama koje žele konkretne savete i pomoć kada je u pitanju izgradnja ličnog stila, usavršavanje tehnika šminkanja, jednostavan i funkcionalan skincare, kao i pomoć pri odabiru odgovarajućih proizvoda u moru svega što tržište kozmetike danas nudi. Radionice su verovatno jedna od najboljih stvari koje su mi se desile u poslovnom smislu u proteklih deset godina, a najveći broj polaznica do mene dolazi na ličnu preporuku dama koje su ih već prošle, na šta sam veoma ponosna. Od Jovane sam naučila puno stvari, a od onih najbitnijih za moje percipiranje biznisa: kako da se fokusiram na svoje zašto i kako da dobro definišem ciljnu grupu, što mi je brzo donelo osećaj ispunjenosti i sigurnosti u to što radim i pomoglo da prestanem da se plašim konkurencije, kao i da se vremenski bolje organizujem i uspešno delegiram. Moram da dodam i da ne poznajem nikoga ko ima direktniji i iskreniji stav prema biznisu i definitivno nikoga ko ima toliko energije i želje da pomogne, na svakom deliću puta. Jovana Miljanović je i moja stalna inspiracija i vetar u leđa, jer živi ono što priča i sve što ćete od nje čuti u velikoj meri je rezultat debelog ličnog iskustva.
Božica Stefanović
Trener promena (odnosa prema svom telu)
Slušajući Jovanu, i ulagajući u sebe kupovinom njenih proizvoda, otključala sam vrata koja nisam znala da postoje.
Slušajući Jovanu, i ulagajući u sebe kupovinom njenih proizvoda, otključala sam vrata koja nisam znala da postoje. Pre svega ona u meni, pa onda i u mom životu. Ako želiš da napreduješ, treba da ulažeš u sebe. Tvoj biznis raste koliko ti rasteš. Kvalitet tvog života raste koliko ti radiš na njemu.   Svaki minut i dinar uložen u njen sadržaj mi je dao neprocenjivo više zauzvrat. Pružila mi je novu perspektivu, otkrila sam bolje mogućnosti za sebe, okružila sam se pozitivnim ženama sličnih energija i oružila sam se alatima za postizanje svojih ciljeva. Ako želiš da kreiraš život po svojoj meri, dobro došla! Definitivno si na pravom mestu.
Nevena Ristić
Blog Američki San
Nakon dve godine samog posmatranja šta ta žena zmaj radi, sazrela je moja stidljiva ideja za Blog- Američki San.
Prateći Jovanin rad od 2016. godine od kada sam pronašla njen blog post iz Amerike, do danas, uvek nalazim inspiraciju i pokretačku energiju. Nakon dve godine samog posmatranja šta ta žena zmaj radi, sazrela je moja stidljiva ideja za Blog- Američki San. Prvom prilikom upisujem Jovanin kurs (dok još nije bio dostupan online), i od tada do sada, polako ali sigurno Blog svakim danom raste i razvija se, a sa njim i ja. Danas znam da sam kreirala sve ono o čemu sam maštala- svoj posao iz snova, a stidljivost je odavno nestala. Nedavno sam završila i ebook Vodič za tvoj početak u Americi, koji sadrži odgovore na sva pitanja važna za onog ko započinje svoju američku avanturu u cilju da ostvari svoje američke snove. Imati Jovaninu podršku i vetar u leđa, kao i ponuđeno rešenje za svaki izazov, neprevaziđena je odskočna daska, a uspeh je neminovan. Naravno, za onog ko ne odustane. Saradnju sa Jovanom nikako ne bih preporučila onima koji su skloni izgovorima jer Jovana zna da za sve pre izgovora, postoji rešenje. Ili hoćeš ili nećeš, treće nema.
Kristina Mikolčić
Fitness trener & plesačica
Potvrdila sam sama sebi, da sve ono što želim 'nije samo moj ludi glas' u glavi i srcu, već da je moguće i ostvarivo.
Oduvijek sam duboko u sebi znala i osjećala da nisam stvorena 'samo' kako bi radila da preživim, već da imam i želim veću svrhu od života. Vođena tom mišlju, znala sam da moram pronaći zajednicu žena koja želi i vjeruje da može živjeti po istim ili sličnim mjerilima kao i ja.   Jovanu sam otkrila 2018. godine. I tada sam potvrdila sama sebi, da sve ono što želim 'nije samo moj ludi glas' u glavi i srcu, već da je moguće i ostvarivo. Jovana je prva žena čiji rad i život pratim u kontinuitetu, čijim programima sam se i sama pridružila, i ona je neiscrpan izvor podrške i znanja svojoj zajednici žena.   Kada sam 2019. u kolovozu napustila siguran posao u državnoj bolnici, to nije značio kraj moje sestrinske karijere. Za mene je to bila karta za slobodu, i konačno sam se mogla fokusirati da radim svoj posao onako kako ja volim i želim – kroz fitness, ples i promicanje važnosti kvalitete života i zdravlja u mojoj online zajednici žena. Moja svrha je da pomognem tebi, i da ti pokažem, da fizičko, psihičko i socijalno zdravlje nije luksuz, već tvoje puno pravo. A sve to ću te naučiti kroz najzabavniju aktivnost na svijetu  – ples i pokret.
Jovana Minić
Karijerni mindset kouč
Jovana mi je pomogla da kreiram jasnu stategiju i prve rezultate u svom koučing biznisu
Jovana mi je pomogla da kreiram jasnu stategiju i prve rezultate u svom koučing biznisu, koji je baš po mojoj meri. U izazovnim situacijama mi je pokazala pravi put i kada je momenat da se podignu cene. Kroz konkretan pristup i njenu podršku uvek znam koji je moj sledeći korak i u kom pravcu je potrebno da skaliram biznis. Kada imam nejasnoće ili nesigurnosti u vezi daljeg pravca biznisa, Jovana je tu da pokida svojim odgovorom i pomogne mi dalje u rastu mog biznisa.
Ivana Milojević
MELT studio
Otišla sam na njen kurs, dobila sve potrebne alate, savete i podršku kao i ogromnu uštedu vremena u sticanju određenih znanja.
Kada sam pre par godina razvijala svoju biznis ideju (Urban Relax - briga o zaposlenima u kompanijama kroz terapije masaže) imala sam priliku da čujem, a kasnije i upoznam Jovanu. Njeno znanje, jasnost i autentičnost su bili odgovor koji sam tražila. Otišla sam na njen kurs, dobila sve potrebne alate, savete i podršku kao i ogromnu uštedu vremena u sticanju određenih znanja. Moje je bilo da zasučem rukave te steknem samopouzdanje, znanje i (samo)poštovanje stvarajući svoju priču. Sa zadovoljstvom sam pratila, prihvatala savete i sugestije, a od nje naučila da šta god da se dešava treba da verujem u sebe, svoje sposobnosti i da će mi baš to pomoći da se izvučem i postanem nezavisna, slobodna. U ovoj godini sam uz njenu pomoć prošla kroz rebrendiranje i stvaranje novog biznisa u kojem pomažem ljudima koji mnogo sede da očuvaju svoje telo na lak i jednostavan način i @melt_wellnessstudio je uspešno lansiran! Za mene je ona prijateljica, superwoman, mentor a poznavati takvu osobu u životu je blagodat.
Danijela Rolih
Lajf Kouč
Njena ogromna količina znanja, resursa, podrške, poticaja.....energije i volje da pomogne. Wow, neopisivo!
Uložila sam puno novaca u edukaciju i programe u zadnjih par godina. Svako ulaganje mi je donijelo veliku vrijednost. Ali daleko najveću vrijednost sam dobila u radu s Jovanom. Njena ogromna količina znanja, resursa, podrške, poticaja.....energije i volje da pomogne. Wow, neopisivo! Ne vjerujem da postoji osoba koja daje više od Jovane.
Teodora Delić
Ostavi Šećer
Rad sa Jovanom i investicija u njen online kurs je nešto na čemu nikada neću zažaliti!
Rad sa Jovanom i investicija u njen online kurs je nešto na čemu nikada neću zažaliti! Jedino za čim žalim, je zašto to nisam uradila ranije! Prva slika koja mi se stvara u glavi dok razmišljam o trenutku kada sam se Jovani prvi put obratila za pomoć je ta da me ona drži za ruku, dovodi do raskrsnice, pokazuje pravac i govori „evo, tu smo, sada nastavi sama, na dobrom si putu!“ Jovana me je naučila kako da iz stanja analize-paralize pređem u akciju i kako da postanem i budem osoba koja sam oduvek želela/sanjala da budem. Ova devojka je čarobnica, a vi želite da vas svojom magijom dotakne! Ja pomažem ženama da se oslobode okova zavisnosti od šećera i žudnje, stavljajući fokus na um, misli i emocije.
Anđelija Radović
YouTube Virutelni asistent
Naučila sam da glasno kažem šta želim, da jasno definišem ciljeve, da se zauzmem se za sebe, da postavim granice i da izgovori ne postoje
Od Jovane sam naučila zaista mnogo poslednjih 10 godina, između ostalog da glasno kažem šta želim, da jasno definišem ciljeve, da se zauzmem se za sebe, da postavim granice i da izgovori ne postoje čak i kada ste samohrana majka bez ikakave podrške kao ja. Mislim da je kurs Biznis po tvojoj meri idealan za sve mame koje imaju biznis ideju, a ne znaju odakle da krenu, nesigurne su i možda nemaju razumevanje i podršku okoline. Moje ime je Andjelija i jedan sam od prvih polaznica kursa. Bavim se SEO optimizacijom YouTube kanala. Pomažem ljudima koji imaju ili planiraju da pokrenu svoj YouTube kanal - da ga grade tako da on bude komplementaran sa njihovim biznisom.  Plasiranje besplatnog, ali kvalitetnog i korisnog sadržaja jedan je od najboljih načina da se dopre do svoje ciljne grupe ( content marketing ). YouTube je danas, bukvalno, okean video sadržaja tako da zahteva malo strategije, trikova, alata ali pre svega rada i upornosti kako bi se probili na toj platformi.
Jelena Jakovljević
stomatolog
Rad sa Jovanom pomogao mi je da svoj posao i misiju spojim u jednu, skladnu celinu
„Pomažem ženama da im osmeh postane izvor samopouzdanja“ je slogan do kog sam došla uz Jovaninu pomoć, a koji najbolje i najtačnije opisuje ono što radim. Rad sa Jovanom pomogao mi je da svoj posao i misiju spojim u jednu, skladnu celinu i od tog trenutka sve je počelo da raste munjevitom brzinom. Fokusirana sam na žene koje žele da pobede strah od stomatologa, da postignu i održe zdravlje i estetiku osmeha o kom su maštale! Nismo osuđeni na proteze u poznijim godinama, to je pogrešno uverenje koje se prenosi kroz generacije. Tu sam da zajedno menjamo stvari!
Maja Planinac
Foto umetnik
Kao neko ko se izražava kroz umetničku fotografiju, Jovana je most koji mi pomaže da se spojim sa svojom publikom
Kao neko ko se izražava kroz umetničku fotografiju, Jovana je most koji mi pomaže da se spojim sa svojom publikom. Ona je nesebična podrška. Gurnuće te u izazove koje ako prihvatiš možeš samo da rasteš. Kreirala je zajednicu koju čine žene na svom putu do uspeha baš kao i ti, i sve to na Balkanu. Da nije nje mislila bih da sam sama u ovome. I od nje nećeš naučiti samo kako da vodiš svoj biznis, naučićeš nešto više o sebi jer iza svakog biznisa stoji prvo čovek.
Sanja Romić
autorka Muzičke priče
Moj najveći izazov u svemu je bila promena svakodnevne rutine i veliki broj novih stvari koje sam učila
Muzika me je naučila konstantnom kretanju ispočetka. A počeci u različitim oblastima života su lakši kada imamo pored sebe ljude kojima verujemo, koji daju podršku i bodre nas u prvim koracima i tu su kad se nedoumica pojavi. Znanje, iskustvo i posvećenost nošeni strašću i disciplinom jeste nešto čemu ja dajem poverenje. Jedna od takvih osoba u mom životu i mojim prvim koracima u svetu online biznisa jeste Jovana Miljanović. Moj najveći izazov u svemu je bila promena svakodnevne rutine i veliki broj novih stvari koje sam učila, kako bih shvatila i osetila kako funkcioniše ovaj svet, napravila svoju verziju i uklopila je na najbolji način u ono što već radim. Na tom putu se javlja sumnja mogu li ja to, kako dalje, kome ovo treba. Jovanina energija i konstantna prisutnost uz sve inspirativne priče i podršku zajednice njenih žena mi pomažu kada posustanem i da ne zaboravim svoje zašto u svakodnevnici obaveza i sumnjama "realnosti" koja nas okružuje.
Marina Janković
Magic Joy Events
Od Jovane nesebično dobijam pomoć, punu pažnju, najiskreniji savet, što neizmerno cenim.
Uz Jovanu sam od 2016. godine, od njene prve radionice. Od tog momenta pa do dana današnjeg, od nje nesebično dobijam pomoć, punu pažnju, najiskreniji savet, što neizmerno cenim i podršku u vidu korišćenja mojih usluga. Organizator sam custom-made venčanja i parove koji mi ukažu poverenje oslobađam stresa tako što ga  preuzimam na sebe a njima ostavljam da se prepuste i uživaju. Izuzetno mi je važno da, osim autentičnog venčanja sprovedenog u potpunosti po njihovim željama, mladenci jednako uživaju u svakom danu organizacije koja ume da potraje oko godinu dana i bude poprilično stresna za nekoga ko se time prvi put bavi bilo da se radi o manjem, intimnom venčanju ili onom od 250 zvanica. Ukratko, želim da svaki par zna da njihovo venčanje može biti baš onakvim kakvim ga zamišljaju, po svojoj meri, bez formalnosti koje ne žele i to u Srbiji, uz moju stručnu pomoć.
Nela Janković
Farmaceut
Držim radionice i konsultacije za zdravstvene profesionalce koji žele da izgrade karijeru koja ih ispunjava
Moj mozak magistra farmacije je bio isprogramiran tako da je za mene uspeh bio (prekovremeni) rad u korporaciji za ograničenu platu. Da je samo ideja da sami možemo biti potpuno odgovorni za svoj rast i zaradu u bilo kojoj oblasti ono što sam dobila iz Jovaninog kursa – isplatio bi se u potpunosti. Naravno, dobila sam mnogo više od toga, a dobijam i dalje. Sada držim radionice i konsultacije za zdravstvene profesionalce koji žele da izgrade karijeru koja ih ispunjava, ostvare dodatne izvore prihoda ili pokrenu sopstveni posao – i u potpunosti uživam u tome!
Gorica Mijović
Instruktor treninga vida
Investicija u saradnju sa Jovanom je jedna od najboljih koje sam napravila do sada
Moja svrha, ne samo posao, je prenošenje praktičnog znanja deci i odraslima koji žele da trajno reše svoje probleme sa vidom vežbama za oči. Moj rad, komunikacija i samopouzdanje su doživeli transformaciju na samom početku saradnje sa Jovanom. Precizno, ovde govorim o razvoju ličnog brenda i skaliranju biznisa. Investicija u saradnju sa Jovanom je jedna od najboljih koje sam napravila do sada uz pristup sjajnoj grupi preduzetnika sa integritetom koji međusobno pružaju podršku. Znam da je pred nama dvema još puno godina uspešne saradnje, očekujem da obe osvajamo strana tržišta i delimo iskustva na tom putu vezano za biznis, pametna poslovna rešenja, a sve to uz autentičnost koja pomera granice mogućeg. Na Instagramu me možete naći na https://www.instagram.com/gorica_treningvida/
Divna Jovanović
Finansijska savetnica
Onako kako Jovana podržava svoju zajednicu i kako žene u zajednici podržavaju jedna drugu je nešto što bi svaka žena trebala doživeti

Dugo sam plivala vodama korporativnog sveta, a društvene mreže, edukacija koja je kroz njih moguća, kao i ideja o preduzetništvu bili su deo paralelnog sveta koji nije imao dodira sa mojim. Možda sam jedina osoba koja je imala pristup društvenim mrežama a koja nije pročitala niti čula o Jovani. A sada shvatam da svi oko mene jesu, da je prate godinama.

I tako sam odgledala jedan live na Instagramu, poslala joj poruku da zahvalim na inspiraciji, a u međuvremenu pogledala ko je ona i u roku od 10 minuta shvatila da želim da budem deo te zajednice žena koje kreiraju biznis i život po svojoj meri. Mislim da nikada nisam brže donela odluku, a da mi je toliko napretka donela.

Jovanin online kurs je ono što mi je u tom trenutku trebalo da shvatim da mogu više postići i za sebe ali i da mogu da doprinesem. Jedno sasvim drugačije iskustvo koje mi je donelo novi pogled na preduzetništvo, na ono što mogu, a uz to dobila sam korisne savete kako to da postignem.

I baš kao što sam postala deo zajednice super žena koje uzimaju ono što im pripada, razvila sam svoju zajednicu žena koje žele da postanu i ostanu finansijski stabilne. Smatram da je to ono što je mnogim ženama neophodno jer finansijska stabilnost vodi odsustvu finansijskog stresa, pa sa njima putem svog Instagram profila @divnajovanovic.rs i newslettera delim savete o organizaciji finansija, postizanju finansijskih ciljeva, kao i o bankarskim proizvodima.

Na ovom putu veliku podršku i zahvalnost dugujem Jovani koja na osnovu ličnog iskustva i znanja koje je tako stekla deli savete o prodaji, marketingu, preduzetništvu i na taj način olakšava kretanje stazama kojima je ona već prošla. Onako kako Jovana podržava svoju zajednicu i kako žene u zajednici podržavaju jedna drugu je nešto što bi svaka žena trebala doživeti a potom proširiti dalje!

Svetlana Lolić
Trener ličnog razvoja za mlade
Jovana mi je pomogla da konačno shvatim šta treba da radim na webu, kako da komuniciram i stvaram zajednicu
Znam da vreme ne mogu da zaustavim, Jovana mi je pomogla da konačno shvatim šta treba da radim na webu, kako da komuniciram i stvaram zajednicu. Razumela sam greške koje sam pravila i gubila vreme. Nekoliko ključnih stvari vezano za prodaju sam naučila od Jovane i na individualnim konsultacijama konkretno vezano za moj biznis. Oduvek sam znala da ću biti preduzetnica i tako i jeste. Iza sebe imam 4 start upa, mnogo zarađenih para i isto tako grešaka. I znam da moćnu preduzetnicu čini rad na sebi, učenje, fleksibinost i hrabrost. Ma koliko da znate, drugi ljudi mogu da vide više i drugačije. Jovana zna KAKO DA PRODAŠ SVOJ PROIZVOD i pomogla mi je da svoj biznis konačno usmerim u pravcu u kom sam želela kako bi moja poruka stigla do što većeg broja mladih. Veoma je važno ko vam priča, koji rezultati stoje iza te osobe. Jovana hvala ti, na direktnosti i pre svega iskrenosti i znanju. Oduševljava me što nisi ljubomorna i ne plašiš se tuđeg uspeha što je retko i divno. Moj Smarter program menja živote mladih. Do sada je preko 400 mladih prošlo edukaciju. Učim ih da pucaju od samopouzdanja, budu motivisani, lakše komuniciraju sa autoritetima, postavljaju ciljeve koju su njima važni, otkriju karijeru koju žele i imaju super emotivne veze i budu u skladu sa vremenom u kom žive i u skladu sa sobom. Ako imate između 14 i 25 godina - dobrodošli, a ako ste prerasli, onda preporučite jedinstven program za lični razvoj mladih.
Zorana Ivanić
Menadžer za društvene mreže
Kada sam Jovani javila moj uspeh, bilo je čestiki naravno, ali i nečeg mnogo vrednijeg... Sa njom nema stajanja !

Znate ono kada ste na poslu na kojem vas ne poštuju dovoljno, kasne plate i sve je sranje? Znam da znate, sve mi smo to barem jednom doživele.

Tako i ja. S tim što sam napravila fatalnu grešku. Nisam mogla sama da prelomim, pa je moje telo to učinilo za mene. Trampila sam svoje zdravlje za sve to iznad! Užas, znam...

Nakon toga i oporavka, odlučila sam da uložim u sebe kroz Jovanin program. I to u sred korona epidemije!

Moja ideja koja mi je par meseci tinjala u pozadini uma i bila podeljena sa par pažljivo odabranih prijatelja konačno je ugledala svetlost dana 18. marta 2020. pod nazivom Profa za Dr.Mr.

Profa za Dr.Mr. (društvene mreže) je već nakon mesec dana vratila uloženi novac u program koji joj je bio odskočna daska za dalje, a već krajem maja zaradila svojih prvih 1000€ od svog Insta Spa Paketa pod sloganom ’’Pruži svom Instagramu tretman kakav zaslužuje!’’ i to u četiri dana! I jebeno je dobar osećaj!

Ali znate šta je najbolje? Kada sam Jovani javila moj uspeh, bilo je čestiki naravno, ali i nečeg mnogo vrednijeg... A to su bili jasni koraci koje bi trebalo da preduzmem sledeće. Sa njom nema stajanja u mestu.

Tako da je u pripremi moj prvi online program u kome učim sjajne žene kako da učine isto što i ja – da plasiraju svoj proizvod online i na društvenim mrežama i apsolutno pokidaju!

Jovana Jevremović
PODRŠKA ŽENAMA NA PUTU KA IDEALNOJ TEŽINI
Ono na čemu ću joj uvek biti zahvalna je njena nesebična podrška i pomoć koju pruži uvek kad mi zatreba
Moja priča je baš za Jovanin slogan "Od hobija do posla". Ja sam Jovana Jevremović, master inženjer zaštite životne sredine. Ovo je moje formalno obrazovanje ali se njime ne bavim. Iako sam obožavala svoje studije, i temu koju sam izabrala za karijeru, nakon studija nisam želela da radim 10h van kuće, jer su mi deca i porodica bili broj 1 prioritet u životu. Želela sam da budem sa njima i da ne propustim nijedan deo njihovog odrastanja. Za mene je to neprocenjiva vrednost koju ni jedan novac ne može zameniti. Nakon nekoliko godina, kako su oni rasli, tako sam ja sve više osećala prazninu, tugu i blago nezadovoljstvo što ne radim, što jednostavno ne mogu da ispoljim i taj svoj potencijal. Mislim da je za ženu izuzetno važno da bude i poslovno ispunjena, a ne samo na polju porodice, partnera i ličnog razvoja. Online biznis itekako može pomoći da se napravi sjajan balans između svih bitnih sfera života, jer ga mi kreiramo onako kako nama odgovora. To je ono na čemu sam najviše zahvalna. Ovakav posao čini da se ja osećam zadovoljno jer moji ostali prioriteti ne ispaštaju. Jovanu sam našla sasvim slučajno preko interneta, prijavila se na njen newsletter i malo po malo, slušajući sve što ona priča, poželela sam da budem jedna od žena kojima ona pomaže da pokrenu svoj posao, a koji ne mora biti nužno vezan za struku. U međuvremenu sam prošla kroz jedno vrlo teško životno razdoblje, koje je rezultiralo viškom kilograma i unutrašnjim nezadovoljstvom do neslućenih razmera. Sve dok jednog dana nisam presekla, i rekla sebi "Ti zaslužuješ više!" Nisam ignorisala više vapaj svog unutrašnjeg bića ni sekund i krenula sam putem svoje lične transformacije. Za 8 meseci sam smršala -20 kg bez dana dijete, odricanja i zabrana koji su me uvek ostavljali sa osećajem neuspeha, isprane krpe i brzo vraćenih kilograma. Svakim danom sam se sve više približavala sebi kroz male uspehe i pobede. Shvatila sam ŠTA je ono što čini da se emocionalno prejedam i utehu pronalazim u hrani. Uložila sam napor da to PREVAZIĐEM i konačno proživim sve one potisnute neprijatne emocije koje su se godinama nakupljale, jer eto ćuti i trpi je nekako bilo uverenje koje me je užasno sputavalo. Potražila sam pomoć na poljima na kojima nisam mogla sama, ponovo zavolela i prihvatila sebe i izgradila normalan odnos prema hrani, bez straha, uz jedno veliko razumevanje kako ona funkcioniše i za šta služi. Poželela sam da tu svoju ličnu priču i iskustvo podelim na Instagramu sa ženama koje se osećaju kao ja nekada. Tako je nastala Instagram stranica @kakodasmrsam. U početku nisam imala nikakve biznis planove, međutim potreba žena da čuju više o celom mom iskustvu kako bi mogle da ga primene na sebi, je rezultirala i mojom prvom knjigom u elektronskom izdanju "Od viška kilograma do održive kilaže" koja žene ne uči samo kako da kilograme izgube već pre svega kako da kilograme nikada ne vrate, i da nauče da prihvate i zavole sebe jer jer je to osnova svega. Nakon toga je nastao i program online podrške 1na1, i mogu da se pohvalim da je svako iskustvo nakon programa bilo uspešno i zadovoljstvo je bilo obostrano. To je ono što mene pokreće i hrani moju dušu, daje motivaciju i krila da nastavim u svojoj misiji pomaganju drugima da dođu do svojih rezultata i kvalitetnijeg života. Naše iskustvo, kao i stečeno znanje na tom putu, greške kao i saveti šta radi a šta ne, ono što smo na svojoj koži iskusili je nešto što što drugima može ne samo rešiti problem, već i uštedeti dragoceno vreme kao jedini nedoknadiv resurs. Tako je i nastalo moje novo zanimanje u kom uživam 101% - pružanje podrške u procesu mršavljenja i lične transformacije. Moram da priznam da sam vrlo često imala sumnje u sebe, nedoumice i strahove i svaki put kad bih se osetila tako, Jovana bi uvek imala odgovor, ohrabrenje i podršku. Njen online kurs mi je mnogo pomogao da kreiram biznis po svojoj meri, ali ono na čemu ću joj uvek biti zahvalna je njena nesebična podrška i pomoć koju pruži uvek kad mi zatreba jer je pre svega sjajan čovek. Na mojoj lestvici vrednosti to je broj jedan i zadovoljstvo mi je što imam priliku da učim od nje.
Vesna Mirilo
osnivačica portala i autorka ebooka o visokosenzitivnim ljudima
Jovana me je, dakle, slučajno preko mreža prepoznala i protresla. Skinula prašinu sa mojih krila
Zdravo! Ja sam Vesna i pomažem visokosenzitivnim ljudima u Srbiji i regionu da se upoznaju sa postojanjem te karakteristike. Zahvaljujući Jovaninom kursu naučila sam da:
 • formiram čime se bavim: ja sam novinar-istraživač, koji naučnim činjenicama dodaje i ličnu priču, jer drugačije ne može;
 • vidim koji su za mene najbolji načini komunikacije sa ciljnom grupom;
 • formiram cene proizvoda koje ne vređaju moju energiju i znanje;
 • napišem ebook koji mi sada predstavlja pasivnu zaradu;
 • usudim se da ponudim trampu kao opciju i zamisite, "radi";
 • prepustim onima koji se time bave da me fotografišu i naprave sajt, a ne da to uradi neko ko se pomalo razume;
 • potražim podršku koja je u skladu sa mnom, a ne mojom sestrom...
Više možete videti na sajtu vesnamirilo.com. Jovana me je, dakle, slučajno preko mreža prepoznala i protresla. Skinula prašinu sa mojih krila. Sada vežbam mišiće da stignem tamo gde sam krenula. Neizmerno radosna i zahvalna za svu konstruktivnost, jednostavnost, startnost i razumevanje!
Marina Prelić
Dr ANTI-AGE MEDICINE
Od Jovane sam naučila da radim manje, a da pri tom moj osećaj doprinošenja i ispunjenosti ne trpi
Moje ime je Marina Prelić i po profesiji sam lekar anti-age medicine. Jovanu sam upoznala u trenutku kada je moja ordinacija uhvatila veliki zalet. Možda je to i pravi trenutak jer susretanje sa uzlaznim putem u vođenju sopstvenog biznisa ume da ostavi posledice ukoliko ne nalaziš dovoljno vremena za sebe - te posledice su umor, iscrpljenost, pad imuniteta, bezvoljnost i osećaj da jednostavno ne mogu ništa da radim sem posla. Zahvaljujući sadržaju koji sam ohrabrena da pravim i svojoj zagriženosti za svet lepote, uz Jovanine smernice o tome kako sadržaj i sebe treba nesebično deliti sa onima kojima te vrste informacija zaista menjaju život, uspela sam da se obratim svojoj ciljnoj grupi i ne samo to - uspela sam da pomognem mnogima koji se susreću sa problemima estetike lica. Od Jovane sam naučila da radim manje, a da pri tom moj osećaj doprinošenja i ispunjenosti ne trpi. Saveti koje sam dobila iz Jovaninog rada - pri čemu ne mogu da izdvojim konkretan sadržaj koji je meni pomogao kao takav jer ga Jovana deli nesebično i mnogo - pomogli su mi da PRENESEM PORUKU koji sam oduvek želela da prenesem uz minimalnu grešku i smanjeno lutanje. Od Jovane možete da naučite mnogo, nekada iz jednog posta, a nekada iz priče o njenom životu. Ukoliko i ti imaš problem sa rasipanjem energije i ukoliko ne umeš da odrediš šta je ono što je pravi game - changer tvog poslovnog, a time i privatnog života, savetujem ti da investiraš novac u Jovanino mentorstvo koje je jedinstveno na srpskom tržištu i parira onome što Amerikanci dobijaju od svojih business trenera. Ukoliko želiš nešto da menjaš na svom licu, a ne usuđuješ se jer ne bi želela da izgledaš serijski i ukoliko želiš da svetu predstaviš NAJLEPŠU VERZIJU SEBE, zaprati me na Instagram profilu Doktor Koji Priča, gde možeš videti slike radova, pročitati iskustva pacijenata i jednim klikom zakazati besplatne konsultacije ili tretman po želji. Dr anti-age medicine Marina Prelić 19 sertifikata iz oblasti anti-age medicine Član SUDEL, SESIAM udruženja i Stomatološke komore Srbije
Tereza Mihajlović
Trener ličnog razvoja za žene
Ono što je zaista bitno je da imam stalnu podršku na svom putu, da Jovanina radionica nema „rok trajanja“
Moje ime je Tereza Mihajlović, želim da podelim svoju životnu priču - da deca, godine i neukost o pokretanju sopstvenog biznisa nisu razlozi da se ne pokreneš! Po formalnom obrazovanju sam diplomirani elekto inženjer i to ne "u cugu". Najpre sam upisala i završila Višu elektrotehničku školu (u medjuvremenu se udala i rodila dva dečaka). Na fakultetu sam diplomirala i uz decu, i uz redovan posao u firmi, od "7 do 3". Slede profesionalna usavršavanja, rodjenje još jednog zlatnog dečaka, napredovanje u karijeri... i kako to biva, na domak željenog karijernog uspeha - jednostavno shvatam da nisam srećna i da TO nije TO. Uvek kažem da mene Bog pogleda u pravom trenutku. U 45. ostajem ponovo u drugom stanju, odlučujem da rodim - i tada se moj život okreće "na postavu". (Ako ste se nadali da ću napisati da sam rodila devojčicu... naravno - u pitanju je još jedan, četvrti zlatni dečko!) Na porodiljskom odsustvu, krećem da razmišljam koliko ću promašiti svoj rodjeni život ako nastavim kao i do sada? I u razgovoru sa ženama iz svog okruženja shvatam da nisam jedina! Oko mene su sve sjajne žene, lavice, koje su ostvarile velike životne ciljeve a usput izgubile ono najdragocenije - SEBE! Obzirom da je od detinjstva pisanje moja velika ljubav, počinjem najpre stidljivo da pišem neke životne tekstove, imajući potrebu da podelim svoje iskustvo i ohrabrim žene da su četrdesete godine moćne poput dijamanta (imaš hrabrosti i snage da živiš život po svojoj meri)! Lutala sam od bloga do vloga... Tražeći način da izrazim sebe. I kada sam bila spremna - Učitelj se pojavio! Pronalazim Jovanu, i sebi za Novu godinu 2020., poklanjam njen program "od hobija do posla" i dan danas se zahvaljujem jer je to za mene najbolje uloženi novac IKADA! To saznanje da postoji neko ko realno govori o svojim uspesima, sumnjama, strahovima i krizama uverilo me je da mogu i ja - zašto da ne? Ako je to devojče moglo da izgura svoj put i čežnju svoje Duše pretvori u posao, e onda ću i ja! Ako postoje žene koje su pratile njena uputstva, slušale njene savete i uspele... onda nije nemoguće! Posebna, superposebna stvar je Jovanin meetup! Ta energija, ta sila i podrška koju jedna drugoj pružamo je fantastična. Kad dodjem sa tog susreta ja potpuno razumem kako je Novaku kada se vrati sa sve šampionskom tacnom sa turnira. Ono što je zaista bitno, je da imam stalnu podršku na svom putu, da Jovanina radionica nema „rok trajanja“, da mogu da joj pošaljem mejl sa pitanjem i znam da ću dobiti iskren odgovor. Znam da će se obradovati mom uspehu, i svedok sam da će u trenucima kada pregorim, uvek razumeti i ohrabriti me da je i to deo puta. Tako sam se usudila da pokrenem Instagram profil i tamo objavljujem tekstove i IGTV snimke, otvorim YouTube kanal, osmislim i pokrenem Projekat Razgovori Duša u trajanju od četiri nedelje, otvorim svoju fb stranicu pod imenom Priče za Kraljice, oformim svoju fb grupu Zlatni krug ženske podrške, napravim digitalni proizvod i ebook Protok Obilja, kreiram masterclass pod nazivom Put za kraljice. Sve to se desilo za samo 6 meseci. Za vreme pandemije volontirala sam u internacionalnoj fb grupi - imala sam uživo uključenja kao podršku ženama, pre svega mamama sa svim izazovima koje je vanredno stanje nosilo sa sobom. Eto, to je deo moje životne priče, od nezadovoljne žene, višestruke mame pogubljene u obavezama, do zadovoljne žene koja i dalje uči, kreira i stvara osećajući da je konačno „u svom jatu“. Jovanin rad preporučujem svima. Ništa mi ne verujte, probajte, primenite i vidimo se na vrhu!
Jadranka Bokan Berger
VLASNICA ŠKOLE NEMAČKOG JEZIKA
Promenio se način na koji razmišljam o biznisu, što mi je donelo mnoge benefite
Diplomirala sam nemački jezik i književnost u Novom Sadu, a već nešto više 10 godina radim u jednoj IT-firmi. U toj firmi radim isključivo na engleskom jeziku tako da sam vrlo brzo shvatila da ću nemački jezik i metodiku nastave potpuno zapostaviti ako ne preduzmem nešto. Zato sam počela da držim časove nemačkog jezika što je u međuvremenu postalo moj drugi, paralelan posao. Ima toliko toga u mojoj profesionalnoj karijeri da bih sigurno i potpuno nepravedno nešto izostavila kad bih počela da nabrajam sve. 2016. godine kreirala sam svoju internet stranicu "German Language Workshop" koja je trebalo da posluži meni i mojim kolegama kao "alat" za rad, kao onlajn udžbenik i priručno sredstvo kome se lako pristupa preko interneta. Stranica je inicijalno nastala od materijala za nastavu koji sam sama smišljala pokušavajući da zainteresujem maturante u jednoj privatnoj gimnaziji u Novom Sadu za učenje nemačkog. Danas na sajtu ima preko 150 strana. Posebno sam ponosna na rec "workshop" u nazivu moje "priče" jer asocira na moje radničko poreklo i automehaničarsku radionicu. Osim toga, rad sa učenicima često izgleda kao "pravljenje" i "budženje" nemačkog u nekakvoj "radionici nemačkog jezika", pa se otuda reč "workshop" (radionica) sama nametnula. Jovanu sam dugo pratila preko Instagrama pre nego što sam se pre dve godine odlučila da odem na njenu radionicu. Tada sam već imala vebsajt i išla sam svuda gde mi se činilo da ću čuti i saznati nešto korisno što bi mi pomoglo da se profesionalno potpuno osamostalim. Dešavalo mi se i pre toga u zivotu da ne znam šta tačno želim, ali tražim, i onda mi se desi baš ono što sam tražila, a nisam tačno znala šta je. I uvek je to neka životna promena i prekretnica. Upravo to se desilo posle Jovanine radionice. Promenio se način na koji razmišljam o biznisu, što mi je donelo mnoge benefite, a najvažnije od svega je to što sam upoznala svoje "pleme". To su žene slične meni koje teže da postignu svoj uspeh i koje se nesebično raduju tuđem uspehu; koje stalno uče i razvijaju se i dele svoje znanje sa drugima. One kojima pripadam, a koje mi stalno "zadaju" nove zadatke, kojima se divim i koje u meni pale onu "lampicu" da poželim da budem kao one. Koje su uspešne u poslu, uspešne supruge i majke. Žene-kraljice. Takva je i Jovana. Jovana, od srca ti hvala za sve što činiš za nas i što uspevaš da pronađeš vremena za svakog od nas pojedinačno! Moja radionica: Tips & Tricks for learning new words U planu su:
 • e-book (priručnik sa cakama) za A2 nivo
 • radionica o mnemoničkim tehnikama za učenje nemačkog
 • e-kurs kompletnog B1 nivoa
Sara Peranić
SOCIJALNA PEDAGOGINJA I EDUKANTICA PSIHOTERAPIJE
Naučila sam kako organizirati i optimizirati posao te posložiti prioritete
Unutarnje zadovoljstvo je potvrda da je Jovanina radionica bila najispravnija odluka, a poruke zahvale koje dobivam od svoje zajednice za sve što radim pokazatelj su kako se to zadovoljstvo širi. Ja sam Sara Peranić, autorica bloga Sluša-Lica, za osobni razvoj, mentalno zdravlje i partnerske odnose. Prije manje od godinu dana imala sam samo ideju što želim – stvoriti platformu na kojoj će ljudi dobivati znanja iz psihologije i psihoterapije – stručna, a prenesena razumljivo i zanimljivo. Područja o kojima jesam znala su: kako jačati samopouzdanje i ljubav prema sebi, unaprijediti kvalitetu partnerskih odnosa, smanjiti svakodnevni stres... Područja u kojima sam bila potpuni početnik su vođenje bloga i biznisa. U to vrijeme nisam znala ništa, osim, očito, izabrati pravog mentora. Vjerovala sam da nisam tip za prodaju, da se monetiziranje posla kojeg voliš događa pukim sretnicima, ali nešto me je vuklo da uložim novce u njenu radionicu. Jovana osim što ima puno iskustva i znanja iz biznisa i marketinga, svojim primjerom i gomilom materijala nudi potpuni zaokret – stalni osobni razvoj, testiranje mogućnosti uz zdrav odnos prema sebi, okolini i poslu, stalnu podršku i jaku zajednicu. U samo 6 mjeseci izgradila sam zajednicu ljudi koji svakodnevno rade na sebi (svom samopouzdanju) i odnosima, izdala 3 ebooka, i popunila radionice. Naučila sam kako organizirati i optimizirati posao te posložiti prioritete, tako da se unatoč velikom broju zadataka ne osjećam preplavljeno. Slogan mog bloga Sluša-Lica kaže „Kvaliteta našeg života određena je kvalitetom naših odnosa“, a ovdje bih to preformulirala: „Kvaliteta vašeg poslovanja određena je kvalitetom vašeg mentora“ – svaka preporuka za Jovanu Miljanović.
Marina Body Fit
MARINA BODY FIT
Pobedite svoje strahove i ograničenja koji vam ne donose ništa dobro. Radite kad želite i koliko želite

Sada kada pogledam unazad, čini mi se da sve ono što sam prošla i izazove koje sam imala na ovom putu pripremalo za ovo što sada radim. Kao da me je testiralo da li sve ovo dovoljno jako želim. A ja, ja sam svaki put dok sam trenirala ili smišljala neke nove recepte znala da se tome moja duša raduje i da u tome uživam celim svojim bićem. Sa porodicom, dvoje male dece, kreditom i mesečnim obavezama često sebi nisam dozvoljavala da odlutam čak ni u mislima tamo gde sam se plašila, a želela da budem. Um me je sprečavao. Um, a sa njim i logika. Držala sam se poznatog, učaurena u nešto što treba i šta je društvo i okolina od mene očekivala. Ovakve unutrašnje borbe i strahove sam imala više od godinu dana. I onda sam se jedno jutro probudila i više se nisam plašila.

Rekla sam doviđenja sistemu koji je pokušavao dugi niz godina da me ukalupi, da me zastraši, i osvestio da jedino za šta sam radila su bili njihovi snovi, a ne moji. Radila sam u smenama, dolazila kući kasno, devojčice nisam viđala, a njihovo odrastanje i prisustvo mame nije moglo da čeka. Od 2017. godine uz bogato iskustvo od 15 godina u fitnesu počinjem da radim online couchinge i planove ishrane, da pomažem ženama da se osećaju dobro i izgledaju još bolje. Sa porodicom, dvoje male dece, kreditom i mesečnim obavezama često sebi nisam dozvoljavala da odlutam čak ni u mislima tamo gde sam se plašila, a želela da budem. Um me je sprečavao. Um, a sa njim i logika. Držala sam se poznatog, učaurena u nešto što treba i šta je društvo i okolina od mene očekivala.

Promene kojima težim ispunjavaju moju svakodnevnicu sve češće. Osećam slobodu. Radim kad želim i koliko želim. Kada imam puno posla dešava se da budem budna do kasno u noć, ali me svaki momenat duže u kontaktu sa nekim devojkom ili ženom dodatno ispuni, kada znam da sam deo njenog fenomenalnog puta promene, ka srećnijoj i ispunjenijoj verziji sebe. Broj devojaka sa kojima radim se nakon kursa utrostručio, a sa njima i njihovim zadovoljstvom i moje srce svaki dan sve više raste. Ushićenje i ljubav koju mi šalju posle tromesečne saradnje ne mogu rečima opisati. Ovaj kurs je najbolja investicija u život i biznis po vašoj meri!

Tamara Cvejanović Kuran
PONY KUTAK
Pratim redovno Jovanine postove, videe i uvek saznam nešto novo i korisno što mi puno znači
Veliki sam prirodnjak i ljubitelj životinja koji je od rođenja znao da će se baviti konjičkim sportom. Jedva sam dočekala da napunim deset godina, jer su tada primali nove članove u konjički klub, bilo je to dugo čekanje. Davne 1983.sve je bilo nekako drugačije nego sada, bilo nas je malo, ali mi smo bili pravi ljubitelji koji su se mnogo trudili godinama da budu najbolji u tom sportu. Svakodnevno smo biciklom odlazili na trening 12km u jednom pravcu, terenirali i istim putem se vraćali da učimo i idemo u školu. Kao takmičar i član reprezentacije putovali smo često na takmičenja u preponskom konjičkom sportu. Pobeđivala sam, osvajala pehare i medalje i isto tako naučila da gubim. Povrh svega stekla sam puno prijatelja sa kojima se i danas družim. Bilo je to vreme stare Jugoslavije. Prošli smo embargo, ratove i tugu. Nekako se to 90tih godina ponovo vratilo, i tada sam se bavila sportom sa istim žarom, ljubavlju i entuzijazmom. Imala sam omiljene ljubimce i prave borce na takmičenjima pastuva Laleta i kobilu Marpu. Odraslo se, zaposlila sam se u osiguravajućem društvu što nije nimalo ličilo na posao iz snova kao što i nije. Udala sam se i rodila tri dečaka. Ljubav prema sportu je uvek tinjala u meni i pored svih poslovnih i porodičnih obaveza i 2011.eksplodirala! Rodio se Pony kutak na petrovaradinskoj tvrđavi, kao ideja da na jednom mestu okupi konje, decu i porodicu! Nabavila sam jednog ponija za druženje sa decom, pa još jednog... Sada ih ima 5. Postepeno od usta i usta, bez mnogo interneta pristizali su ljudi slični meni. Koji su želeli da svoju decu upoznaju sa ovim predivnim stvorenjima i da deci razvijaju prave vrednosti života. Pony kutak je do sada izveo 6 generacija klinaca koji su počinjali sa 3 godina da jašu, rade vežbe ravnoteže, samostalno upravljaju sa konjem u kasu, pa čak i preskoče poneku preponu. Što je najvažnije ta deca izrastaju u prave ljude, a ja sam dobila puno, puno svoje dece. Nisam ni bila svesna koliko ispunjavaju dečji osmesi, njihova trema pred trening kao i roditeljsko zadovoljstvo. Kako sam postepeno učila na temu interneta i marketinga ideje su se širile. Napravila sam uz podršku supruga web šop www.ponyshop.rs na temu konjičke opreme i svega i svačega za ljubitelje konja. A sada želim da napravim posebnu kolekciju garderobe za decu, male džokeje i jahače koji je stil koji ide uz konjiće, rančeve i farmere. Smišljam... Jovanu sam upoznala davno, pre 7 godina i već tada sam znala da je drugačija od mene i mnogih drugih. Tako mlada je delovala da nema nikakvog straha, bila je sigurna u sebe i svoj put. Videlo se i osećalo da ide u pravcu gde želi i da je nezaustavljiva na tom putu, za razliku od nas mnogih koji smo samo mislili i pričali, ona je ćutala i radila. Od Jovane sam prvenstveno dobila vetar u leđa, jer sam dobila smernice na koje sve načine može da se radi i zaradi putem interneta. Ali i dalje imam puno posla na temu edukacije kako bi uspela da upotrebim naučeno. Nisam znala kako konjiće da ubacim u celu priču, a sada vidim da su oni odskočna daska u poslu iz snova. Uvek će biti tu kao ljubav koja motiviše i stvaraće nove ideje. Pratim redovno Jovanine postove, videa i uvek saznam nešto novo i korisno što mi puno znači!
Jovana Vilimonović
ASTRO LIGHT HOUSE
Dve godine posle radionice sam uspela više nego što sam planirala. Ne odustaj od sebe
Ako nismo zadovoljni poslom koji radimo, mestom u kom živimo ili partnerom, trebalo bi da nađemo način da to promenimo. Ništa ne gubimo, a možemo da dobijemo. Godine 2011, imala sam nepunih 25 godina, ali sam se isto bavila astrologijom, već nekih 8 godina. Imala sam grupu na Fejsbuku, ali nisam mogla da živim od toga. Kada mi je klijent iz inostranstva mi je rekao da bi bio pametno da napravim svoj sajt, da bi mogao da me preporuči, meni je to zvučalo kao bajka. Tada nije svako imao svoj sajt ili blog. Drugi problem je bio što nisam znala ni mejl kako da koristim, a kamoli sajt. Šta sam znala? Znala sam astrologiju i da pišem. Onda sam pomislila da nemam šta da izgubim, da stvarno mogu da pokažem nekom šta ja radim, da ne moram da objašnjavam, da samo rad može da govori u moje ime. Sajt se zvao astrontares.net. Onda sam došla do pisanja. Kome pišem? Ko će to da čita? Neverovatno mi je bilo koliko je malo ljudi verovalo uopšte u bilo šta što sam tad radila. Bukvalno sam slušala svakog dana da to nije profitabilno, da ne gubim vreme, da sam mlada. Moj programer mi je dosta pomogao, jer je preko telefona morao da mi objašnjava kako da ubacim tekst, sliku, šta da smanjim i kako uopšte sve to ide, pošto nismo bili u istom gradu. Taj deo je bio, najblaže rečeno, težak. Prvi sajt astroantares.net je pušten u rad 1.5.2011. Za mene je ovo bio veliki uspeh. Mislila sam da će to čitati samo ljudi koji me vole i znaju. Bilo mi je bitno da svi razumeju ono što sam napisala. Drugi izazov je bio kada sam došla do Lise, pa do Monda, gde sam i sada astrolog-saradnik. Preko 2 miliona ljudi je čitalo moje tekstove za skoro 8 godina. Sve online i offline novine i magazini su objavili makar jedan moj tekst. Napisala sam preko 4000 tekstova, i to ne samo astroloških. Sada imam i školu astrologije Astrolighthouse, koja je obuka za astrologe i one koji žele da nauče da sami sebi rade horoskop. Postala sam i sertifikovani feng šui konsultant, koji ima i završen kurs dizajna enterijera. Zahvalna sam Jovani Miljanović koja mi je pružila podršku kada mi je baš bilo teško i kad sam se pitala da li sve ovo uopšte vredi. Dve godine posle radionice sam uspela više nego što sam planirala, imam velike ciljeve i stotine zadovoljnih klijenata iza sebe. Nadam se da će nekom pomoći moja priča da ne odustaje, jer to je jedino bitno, da ne odustanemo od sebe. Što čovek jeste, on to biti mora.
Milena Milošević
PSIHOLOGIJA SA ŠLAGOM
Dobila sam odskočnu dasku i ogromnu motivaciju da napravim nešto što je vredno i moje
Nakon Jovanine radionice dobila sam odskočnu dasku i ogromnu motivaciju da se konačno usudim da napravim nešto što je vredno i moje. Ja sam jedna od onih koji će uvek pre izabrati prazan papir nego papir sa pitanjima i odgovorima. Iz tog razloga sam shvatila da moram da napravim taj prvi korak i vidim šta će se desiti. Tada sam već godinu dana vodila blog ali iskreno nisam imala pojma kako ću da ga iskoristim. Pa je s toga prva na redu bila reorganizacija sajta. Prošlo je dva meseca od ideje do realizacije. Kroz moju praksu i rad sa ljudima videla sam da većina ljudi ne zna šta sve postoji za njih i čime žele da se bave, što je za mene kao nekog kome je životna filozofija da radi nešto što voli izuzetno važna tema! U decembru 2018. godine konačno sam zapisala moju ideju odnosno moj program tj. - Profesionalnu (dez)orijentaciju. Zašto dezorijentacija? Uglavnom nas na neke stvari orijentišu, usmeravaju i savetuju roditelji, partneri ili prijatelji. Tokom ovog programa cilj mi je da učesnicima pomognem da u stranu sklone sva tuđa očekivanja i uverenja i da polako kreiraju svoj svet i otkriju u čemu su dobri, šta je to što im ceo život diskretno igra pred njima a oni to ne vide. Ovaj proces vodim koristeći razne metode, tehnike, kreativne vežbe, testove, kao i moju veliku biblioteku kontakata i zanimanja koja znam da postoje.
Hana Stamatović
PSIHOTERAPEUTKINJA I ORGANIZATORKA PLESNIH RADIONICA
Na Jovaninoj radionici sam našla dodatnu motivaciju da se više angažujem u virtuelnom svetu
Zovem se Hana Stamatović. Radim kao psihoterapeut i držim i plesne radionice u kojima kombinujem znanja iz Open Floor meditacije u pokretu i psihoterapije. Čitav život sam bila fascinirana ljudima, ljudskim umom, osećanjima, načinima na koji drugi ljudi hodaju, stoje, drže telo. Volim da kažem kako se osećam kao da sam osvojila Loto listić, jer sam se toliko pronašla u svojoj struci i osećam da je to veliko bogatstvo. Uz svoj poziv osećam se da sam toliko dobila prilike da rastem i sama, kao i da me glad za novim saznanjima dovede do vrhunskih učenja i učitelja. Vremenom sam dobila poverenje sjajnih ljudi sa kojima danas radim što individualno što u grupi, što je velika čast i privilegija. Pošto sam završila osnovne i postdiplomske studije Psihologije na Filozofskom fakultetu, specijalizovala sam se iz Konstruktivističke psihoterapije. Takođe, zavrsila sam i tri godine edukacije za Telesnu psihoterapiju (TePsintezis skole), kao i edukaciju za učitelja Open Floor metode, kao i Terapeuta plesom i pokretom. Neko vreme živela sam i u cuvenom Esalen institutu u Kaliforniji, gde sam imala prilike da ostvarim svoj san sa početka studija, i da tamo držim svoju radionicu. Sebe vidim kao nekog ko u radu koristi strast kao vodič kuda da usmerim svoju energiju, iz koje stvaram svoje radionice, kome je radoznalost za ono što radi glavni test da li je na dobrom mestu , a posvećenost i igrovnost nužna. Pre samo godinu dana imala sam otpor prema društvenim mrezama, naročito Instagramu. Na Jovaninoj radionici sam nasla dodatnu motivaciju da se vise angažujem u virtuelnom svetu, i da rekonstruišem način na koji doživljavam promovisanje na drustvenim mrezama. Jovanina harizma i predanost učesnicama njenog kursa, zavele su me da gledam na nov način; da svojim angažmanom u virtuelnom svetu povećavam vidljivost i time više osoba može zapravo da sazna o mom načinu rada, i da tako dobije šansu da proba nešto što bi joj ili njemu bilo korisno. Jovana me je podržala na putu razbijanja rigidnosti mojih pogleda na savremene oblike promovisanja. Njena energija je vrlo osvežavajuca za nase prostore, prisustvo snažno, um britak, a namera istinski dobronamerna. Posle radionice sam postala zaigranija na instagramu u kreiranju storija, kao i smelija da eksperimentišem. Hvala Jovana.
Snežana Šundić
ALERGIJA I JA
Moj portal ima skoro 50.000 pregleda mesečno, humanitarni rad, a sve su to krenuli da primećuju i sponzori
Došla sam kod Jovane na samom početku. Danas moj portal Alergija i ja ima preko 50.000 pregleda mesečno, a sve su to krenuli da primećuju i sponzori sa kojima imam uspešne i dobro plaćene saradnje. Kreirala sam brojne radionice i nudim besplatnu pomoć ljudima koji se bore sa alergijama. Gradim oko sebe veliki tim koji će mi u mojoj misiji pomoći. Sve vreme razmišljam šta je najviše uticalo na mene i, pored nekih bliskih ljudi iz okruženja, slobodno i bez zadrške mogu da kažem da me je baš Jovana pomerila sa mesta i vratila mi veru i energiju koju sam imala u mladim godinama.
Ivana Marinković Mandić
JEDANFRAJERIBIDERMAJER
Naučila sam mnogo toga. Kako da pametno i dostojanstveno radiš ono što voliš
Od Jovane sam na konsultacijama jedan na jedan naučila mnogo toga. Kako da pametno i dostojanstveno radiš ono što voliš. Kako da zaštitiš svoju ideju. Kako da budeš zadovoljan i plaćen za ono što radiš. Kako da vrednuješ svoj rad i trud. Ono što me je najviše iznenadilo jeste jedna blagonaklonost i spremnost da se u biznis svetu gleda vizionarski i iskreno pomogne slušaocu. Pored mnogih koji prodaju “m… za bubrege” i prazne priče u ovom onlajn svetu, Jovana svojim praktičnim savetima i vizionarskim idejama, ostaviće na vas dubok utisak i želju da ste uvek okruženi takvim predanim i snažnim osobama koji vam i u ličnom i u profesionalnom razvoju mogu dati sjajne smernice.
Nataša Vukmirović
EUDEMONIA
Jeste, totalno je oduvala ideje s kojima sam došla na radionicu, ali otvorila je prostor za nove

Na Jovaninoj radionici sam konačno ostavila iza sebe pravila iz 20. veka. Kad sam odlučila da promenim posao, počela sam da učim, s velikom radošću, različite stvari iz struke. S druge strane, marketing mi nije bio baš omiljena oblast i bilo mi je potrebno ohrabrenje. Sasvim slučajno, saznala sam za Jovanu Miljanović. Pročitala sam sve tekstove na njenom sajtu (za pola stvari mi nije bilo jasno kako je to uspela), ali postojala je jedna stvar koja mi je ulivala poverenje – njeno lice.

Na radionici sam shvatila da Jovanin osmeh otkriva samopouzdanje koje proizlazi iz znanja koje poseduje i neprestano unapređuje. Brza je, pomislila sam. U prvih sat vremena već sam saznala toliko toga za šta nisam znala ni da postoji, a kamoli kako funkcioniše. Ako bi trebalo da opišem radionicu u jednoj rečenici, to bi zvučalo ovako: Znaš, Nataša, postoji jedan paralelan svet, a ja ću te obučiti da budeš spremna da u njega uđeš. Ulaz u taj svet biće tvoj blog. Kao učesnica radionica i treninga, ne volim puno da pričam o sebi. Više volim da razmenjujemo ideje i znanje, nego da se hvalimo uspesima. Zbog toga nisam rekla da sam dotad vodila već 5 blogova, za različite namene. Fokusirala sam se na ono zbog čega sam došla, da naučim nove stvari koje bi mi pomogle da se portal, koji sam planirala da pokrenem, izdvoji iz mora online medija. Ipak, što je Jovana više pričala, moja ideja bila je sve udaljenija od mene. Osećala sam se kao da sam svoju ideju ostavila u 20. veku, a s Jovanom krenula u 21. vek. U jednom trenutku, nasmejala sam se jer sam počela da računam koliko je Jovana mlađa od mene. Pa dobro, nije baš da mogu da joj budem mama, ali tu smo negde. Nije ni čudo što priča o stvarima o kojima ja ništa ne znam. Moja sledeća misao bila je: Ova devojka zna o čemu priča. Jeste, totalno je oduvala ideje s kojima sam došla na radionicu, ali otvorila je prostor za nove. Kvalitetnije, i u skladu sa mogućnostima koje danas postoje. Pomalo ošamućena od količine informacija koje sam dobila, posle Jovanine radionice morala sam da prošetam i pustim utiske da se slegnu.

Kad sam stigla kući, zapisala sam sledeće odluke, odnosno ciljeve:

 • Pokrećem novi blog, a ne portal
 • Intenziviram učenje jer još mnogo toga moram da naučim o marketingu
 • Moj zadatak je da pronađem balans između usporavanja koje moj program propoveda i brzine koje danas niko od nas ne može da se odrekne
 • Vreme je da prestanem da ignorišem Instagram, jer to nije slikovnica, nego moćan alat za posao.

Nakon 20 meseci od radionice, imam uspešan sajt čiji domen nosi moje ime, sa novim blogom. Pohađala sam različite obuke u oblasti marketinga. Objavila sam brojne e-knjige, email kurs, održala sam autorske radionice, govorila na konferencijama. Najveći korak za mene, zbog mojih predrasuda, sa Jovanom sam imala Instagram live, nakon čega sam se ohrabrila da počnem više da koristim tu mrežu. Sve ovo vreme, imala sam Jovaninu podršku i nešto što koristim i u svom radu. Kao što ja više verujem u svoje klijente od njih samih, tako Jovana više veruje u mene i moj uspeh, od mene same. A upravo takav stav i podrška, bez procenjivanja i osude, potreban je svima nama, da bismo ostvarili uspeh u ovoj složenoj priči koja se zove preduzetništvo u Srbiji. I da, materijale koje sam dobila na radionici i dalje koristim jer ih Jovana stalno dopunjava novim informacijama. A ja mnogo toga još nisam stigla ni da primenim.

Aleksandra Birta
PSIHOLOG, BLOGER, AUTOR DNEVNIKA SREĆNOG ODRASTANJA
Digla mi je samopouzdanje po pitanju vere u sebe i cene koju bi bilo dobro da tražim za svoj rad

Sa blogovanjem sam krenula pre nekoliko godina iz hobija. Vremenom sam svoju ljubav prema pisanju koju sam oduvek imala spontano spojila sa ličnim iskustvima i stručnim znanjem iz psihologije. Nakon toga sam i profesionalizovala svoj blog, a u jednom periodu sam pisala i kao freelancer za klijente.

Vremenom su se nekako sve kockice složile i 2018. godine sam otišla korak dalje, te sam kreirala i izdala Dnevnik Srećnog odrastanja “Naša avantura” i prodala skoro ceo tiraž za devet meseci. U pitanju je proizvod koji je jedinstven na našem i svetskom tržištu. Prepun je kreativnih i zanimljivih ideja za roditeljstvo, za uzrast dece od samog začeća pa do njihovog punoletstva. Pokazao se i kao odličan poklon za prijateljice koje su u trudnoći ili koje već imaju decu. I za njega je ideja došla spontano, kao kruna svega što sam do tada radila na polju roditeljstva i psihologije. U planu je još sličnih pisanih izdanja, kao i edukacija, jer su pisanje i edukacija pravac u kom idem sa svojim brendom.

Iako sam u bloggingu već nekoliko godina, Jovanina obuka mi je bila i više nego korisna. Ona je prepuna korisnih informacija kako za one koji tek žele da započnu blog i neki svoj biznis, tako i za one koji su u tim vodama već neko vreme. Najkorisnije informacije koje sam dobila od nje su kako da dođem do klijenata. Takođe mi je digla samopouzdanje po pitanju vere u sebe i cene koju bi bilo dobro da tražim za svoj rad. Ono što mi se posebno sviđa u Jovaninoj radionici je to što je konkretna, puna korisnih primera i informacija koji su sama suština teme o kojoj priča. A dodatna čar je njena energija koja te tera da bukvalno istog trenutka kreneš da primenjuješ ono što si naučio, jer imaš osećaj da je ceo svet tvoj.

Kristina Ljubičić
PLANERA
Dugo mi je trebalo da se osmelim i krenem, a kako to i knjige kažu, raste ono gde usmeriš pažnju
Sledeći svoje strasti ka olovci i belom papiru, lepom dizajnu i beležnicama koje sam kupovala u svakom kutku sveta osmelila sam se nakon niza godina i dizajnirala rokovnike, dnevnike i planere sa strašću i brigom za svaki i najmanji detalj. U današnjem brzom i stereotipnom svetu uvidela sam da u mom okruženju postoji potreba za alatima koji se efikasni, koji štede vreme, pružaju dobru potporu prilikom organizacije vremena i obaveza i time podižu produktivnost na maksimalan nivo, a Planera uz sve to daje jednostavan i lep dizajn i ostavlja trag. Dugo mi je trebalo da se osmelim i krenem, a kako to i knjige kažu, raste ono gde usmeriš pažnju. Tako je bilo i kod mene, kada sam čvrsto odlučila da postanem preduzetnica, odjednom su svuda oko mene bile uspešne žene i sve su bile raspoložene da pomognu, da kažu, poduče, pomognu. Iskustvo je neprikosnoveno, ali zajednica žena je izuzetno važna i moćna. Moja vizija je da Planera postane prepoznatljiv proizvod i izazov za sve snove, razmišljanja i rast, a Jovanin kurs mi je u tome izuzetno pomogao.
Nada Piliškić
FITT KLUB
Jovana je riznica ideja, devojka koja radi na sebi u svakom smislu i neko od koga možete naučiti mnogo
Jovana je riznica ideja, devojka koja radi na sebi u svakom smislu i neko od koga možete naučiti mnogo toga vezano ne samo za biznis kao takav, već za postavljanje i razvoj vašeg celokupnog načina razmišljanja i života. Njeni saveti su mi pomogli kada je u pitanju moj blog i monetizacija istog kroz digitalne proizvode. Naučila me je da definišem i osmislim jasan biznis cilj mog online nastupa i poradim na izgradnji jakog ličnog brenda, što mi je omogućilo da svoje proizvode i usluge plasiram paralelno u Švajcarskoj i Ex Yu regionu. Zahvaljajući Jovani, blog je za mene danas glavni izvor prihoda, što i jeste bila moja želja prilikom kreiranja.
Andrijana Božić
INSTAGRAM RADIONICA
Kažu da se učitelj pojavi onda kad si spreman - a ona je za mene bila baš to

Pre brenda Vesnika (@vesnikproleca) koji sam izgradila za samo nekoliko godina, bila sam potpuno obična srednjoškolka iz provincije sa velikim snovima. Maštala sam o profesionalnom fotoaparatu, ali je on dugo bio samo nepristupačni i daleki san. Ipak, sve što možeš da zamisliš možeš i da ostvariš pa sam tako i ja ostvarila svoju želju da uplovim u te vode nakon puno truda, podrške porodice i skupljanja novca za tu moju želju.

Prvi novac preko Instagrama sam zaradila kao fotograf – jer sam tamo nudila svoje usluge i pronalazila posao. Kasnije, kad sam stekla mnogo iskustva radeći za marketinške agencije i fotografišući za njihove klijente, pomislila sam da čim znam da prodam svoje fotografske usluge znaću i druge stvari i tako sam uplovila u svet marketinga i prodaje preko Instagrama na svoju ruku.

Na tom mom put od letaka (flajfera) koje sam delila po kraju kao studentkinja pa do vizitki koje danas dajem na poslovnim sastancima bilo je mnogo uspona i padova. Međutim, jedan momenat mi je zaista prodrmao tlo pod nogama i lansirao me direktno na put uspeha. Bila je to Jovanina radionica uživo koju sam posetila tokom leta 2017. Kažu da se učitelj pojavi onda kad si spreman - a ona je za mene bila baš to. Ponekad mi se čini da mi se život deli na eru pre i eru posle ove radionice. Tog meseca sam poslednji put zaradila samo 150€ i samo godinu dana kasnije uspela sam da za mesec dana zaradim 10.000€ više kroz vođenje profila za klijente, kreiranje Instagram strategije za brendove, prodavanje digitalnih knjiga i držanje svojih Instagram radionica. Svoje znanje i iskustvo delim sa drugima besplatno kroz Instagram objave, IGTV, kao i meetupe koje Jovana i ja sada organizujemo mesečno besplatno za sve žene koje su prošle naše obuke.

Danas, dve godine kasnije, imam svoj biznis izgrađen na principima Jovaninog rada i viđenja online posla i zahvalna sam na tome što živiš svoj san na javi umesto samo u svojoj glavi.

Ivana Topalović
JOGA UČITELJICA
Zajednica koju je Jovana izgradila, čiji sam deo i njena nesebična podrška za sve nove izazove i ideje
Nakon preseljenja u Peru, moj život se potpuno promenio. Tamo sam upoznala jogu i završila obuku za instruktore. Kada sam se vratila u Srbiju, shvatila sam da želim da delim ono što sam tamo naučila, jer sam i sama želela da odlazim na takve časove i da se povežem sa ljudima. Nakon Jovanine radionice, shvatila sam da postoji mnogo ljudi koji takođe grade nešto svoje, nešto u šta veruju i čiju poruku bi da prenesu. Ono što je najdivnije u ovom delu mog puta je to što postoji jedna zajednica koju je Jovana izgradila, čiji sam deo i njena nesebična podrška i uključenost u sve nove izazove i ideje. Pored časova joge kreiram i proizvode za svoj brend Yogini Stuff u Srbiji.
Marina Ilić
FITNESS INSTRUKTORKA
Dobila sam ogromnu energiju, pre svega ohrabrenje, podigla si mi samopouzdanje i osetila sam da ja to mogu

Ovo je priča o tome šta je sve pokrenula kod mene Jovanina radionica. Na radionici sam bila u januaru 2018.godine. Dobila sam ogromnu energiju, pre svega ohrabrenje, podigla si mi samopouzdanje i osetila sam da ja to mogu. Osmislila sam kako bih volela da izgleda to čemu težim i u kom pravcu sve to da ide, a onda ubrzo zatrudnela i zbog zdravstvenog stanja nisam odmah krenula punim gasom da kreiram sadržaj, već tek nakon par meseci.

Šta sam sve primenila nakon radionice?

 • Krenula sam sa aktivnim kreiranjem sadržaja
 • Odabrala sam kanal koji mi najviše leži, a to je Instagram
 • Konstantno učila, ispitivala ciljnu grupu, šta je to što ih zanima više, na koji način najbolje reaguju kad im se obratim, poboljšavala sadržaj, povećavala interakciju i razvijala odnos sa svojim pratiocima
 • Kreirala svoj Media Kit i naučila kako da naplatim svoj rad
 • Usudila se da uradim neke stvari koje ranije nisam mogla ni da zamislim, kao što je snimati vežbe i izložiti sebe strašnom sudu publike, snimati story, a zatim i IGTV
 • Kad god bih posustala bukvalno bi me pronašao neki Jovanin LIVE, gde bih obnovljene energije nastavila dalje
 • Sama podigla WP sajt, na kome i dalje radim

Šta mi je sve to donelo?

 • Instagram zajednicu od skoro 23.000 mama sa kojima imam odličnu interakciju
 • Brojne saradnje sa proizvodima i uslugama iz moje niše, zdrave ishrane i aktvinog životnog stila sa decom
 • Bez prodajne stranice ostvarenu prodaju preko 150 mesečnih online programa za trudnice i preko 500 planova ishrane
 • Objavljeni tekstovi u magazinu "Lepota i Zdravlje"
 • Učešće kao predavač na edukacionoj radionici "Bezbedna i zdrava porodica" u organizaciji udruženja Babybelista
 • Nove klijente za personalne online treninge
 • Saradnje sa fitnes centrima i školom roditeljstva za vođenje grupa za treninge trudnicama i mamama sa bebama

U planu je:

 • YouTube kanal
 • Online programi za posleporođajne vežbe kod kuće
 • Lansiranje svog proizvoda

Na putu dovde sam upoznala divne žene, slične energije i širokog spektra znanja. To mi je posebno značajno i kao podrška. Više nemam potrebe da za sitne uspeha sama sebi aplaudiram i bodrim se, već imam nekog da me ohrabri, ali i uputi konstruktivnu kritiku kada je potrebno. Otkrila sam koje su to stvari u kojima sam dobra, a koje ne volim (i izbegavam) da radim i njih delegiram. Pronašla sam još jednu ljubav, a to je fotografija. Izgradila sam veće samopouzdanje time što sam sebi pokazala da mogu ono što veoma želim samo ako posvećeno radim na tome.

Ana Vukašinović
FRILENSER
Jovanin trud oko radionica, stranice i storija koje svakodnevno kači, je meni samo po sebi motivacija

Pokrenula sam Instagram profil Ručak za 200 dinara u trenutku kada sam se odmarala od jednog ozbiljnog poslovnog poduhvata. Ne bih rekla da mi je za pokretanje stranice u tom trenutku falilo nešto posebno, poput znanja ili alata, niti da nisam imala hrabrosti, već da jednostavno nisam očekivala da će se ljudi u ovoj meri zainteresovati za ovu temu i da će me toliko ljudi zapratiti.

Kada sam podelila sa Jovanom ideju o profilu, naišla sam na neočekivano oduševljenje idejom. U tom trenutku niko nije znao da sam pokrenula ovu stranicu jer sam ja želela da idem laganim koracima i da to sve bude bez mnogo prašine. Ovaj trenutak Jovanine podrške mi je bio više nego dovoljan da se ozbiljnije posvetim projektu i da u narednim mesecima dosledno kačim nove recepte iz dana u dan, dok je stranica isto tako rasla van svih mojih očekivanja. Najbitnija stvar koju sam sa te radionice ponela jeste to Jovanino "moraš da kreneš u tu priču, odlična je" i osmesi drugih žena kada sam im ispričala kakva je moja ideja. I danas ih imam pred očima :) Pored toga, najkorisniji savet, koji se u mom slučaju ispostavio krucijalan, jeste koliko je doslednost bitna prilikom pokretanja bloga poput mog.

Samo Jovanin trud oko kursa koji stalno unapređuje, stranice i storija koje svakodnevno kači i u kojima nesebično deli sve što je njoj pomoglo u poslovanju, meni je samo po sebi motivacija. Sadržaj kursa jeste takav da će nekom ko se prvi put upušta u svet preduzetništva dati paket prepun korisnih informacija koje se mogu da dalje istraživati u skladu sa pojedinačnim potrebama, dok će onima koji su već u ovim vodama biti dobar podsetnik gde mogu da poguraju svoje poslovanje.

Marija Krsmanović
OD NEREDA DO REDA U ORMANU
Naučila me je da razmišljam o biznisu i prodaji, za mene kao kreativca to je bila velika nepoznata

Moj put ka kreiranju lične biznis priče počeo je uz Jovanu. Kao osoba koja je bila na početku poslovanja i nastupa na internetu, odlučila sam se za rad sa njom. Na samom startu mi je ulila poverenje, profesionalniju osobu nisam srela. Ohrabrila me je da delujem i da se borim za svoju ideju. Kurs je bio moj vetar u leđa u trenutku kada su svi mislili da sanjam, ona je jedina govorila: nije san uspećeš jer je ideja sjajna, a ti samo treba da budeš istrajna. Na samom početku bila je moj čvrst oslonac i podrška. Ništa nisam znala o nastupu na društvenim mrežama, internet preduzetništvu i blogingu. Rad sa Jovanom bio je najbolji mogući početak, sve što nisam znala u tom trenutku me je naučila. Dala mi je jasne smernice savete i konkretne korake koje treba da preduzmem kako bih započela biznis i ušla u internet preduzetništvo. Naučila me je da razmišljam o biznisu i prodaji, za mene kao kreativca to je bila velika nepoznata.

Nakon kursa preduzimala sam jednu po jedanu akciju, dobijala stalno novi savet i neophodnu sugestiju. Bilo je potrebno vreme da implementiram sve, ali deo po deo i malo po malo sam napredovala i gradila ono što danas imam. Uspela sam da promenim ugao posmatranja počela da otvaram sebi prilike. Od ideje do realizacije prošla sam jedan put, vodila sam se ličnom vizijom. Dobro je znati pravila i principe, ali lično mi je bilo jako važno da ih implementiram na svoj način, realno za to mi je bilo potrebno najviše vremena, da ono što radi prilagodim sebi i nađem svoj glas.

Kurs je mnogo više od onog što sama reč kaže. Jovana je pomogla da upoznam nove ljude i proširim polje svog delovanja. I danas u njoj osećam podršku. Imam svoj biznis skrojen po svojoj meri, radim ono što volim.

Tamara Etera
ETERA NAKIT
Nekako „slučajno“ mi je i ona iskočila na Instagramu i odmah sam znala da ima nešto za mene

Leta 2017. Godine se rodio brend Etera i za mene to je bio početak jednog novog života. Bilo je i predivno i preteško u isto vreme. Sve vezano za posao učila sam usput, inače sam diplomirani arhitekta i nikada nisam stekla zvanično obrazovanje o preduzetništvu, marketingu, formiranju i pozicioniranju jednog brenda. Jovanin kurs došao mi je u jesen 2018, tačno na vreme. Tog leta savladala sam neke od svojih najvećih dotadašnjih strahova i bila sam spremna za akciju. Nekako „slučajno“ tada mi je i ona iskočila na Instagramu i odmah sam znala da ima nešto za mene. To je bio taj element vatre, ta odlučnost, usmerenost, znanje i iskustvo, alati a opet širina i dubina i istina koji su za mene bili nešto novo (u sferi marketinga).

Ulaskom u njenu zajednicu žena shvatila sam da je zaista potrebno samo da budemo to što autentično jesmo i da naučimo kako da najefikasnije i najkreativnije svoju poruku podelimo sa svetom. Pre sam mislila da je potrebno da glumim, da budem nešto što drugi žele da vide, a suština je da oni žele da vide ono što ja zapravo jesam. Jedna od ključnih vrednosti mog brenda i mene kao osobe jesu autentičnost i iskrenost, poštenje, doslednost, posvećenost, ljubav, i pre sam mislila da je to jedna zastarela priča koja više nigde ne prolazi, bar ne u svetu novca. Sada znam da je to jedna velika laž i da ono što ljude najviše loži jeste baš to – videti drugu osobu u ljubavi sa sobom, svojim procesom, svojim stvaralaštvom. Prosto ne možemo da odlepimo pogled sa toga, fascinirani smo, i želimo isto za sebe. Za mene, moje stvaralaštvo i moj biznis – tu je bila i tu je idalje caka, i sve dok se vodim time – znam da je progres zagarantovan. A ni brojke ne lažu. Pratite sebe, svoje srce, budite hrabre i zahvalne na darovima koje ste dobile – tu su da ih živite i delite sa svetom.

Dragana Vasiljević
FILOLOG, EDUKATOR
Preporučila bih je svakome ko planira da unovči svoj hobi ili veštinu i želi da to učini na najbrži i najefikasniji mogući način
Marijana Milošević Simić
BIM BAM MUZIČKA RADIONICA ZA BEBE
Sada kad pogledam šta sam sve uradila, moram reći da mi je Jovana bila stalno u glavi kao aksiomi iz NLP-a

Nakon gotovo 15 godina rada na nacionalnim televizijama, u jednom trenutku prezasićenja i spoznaje da više nemam šta novo tu da naučim, a nakon poziva u kome sam saznala da je moj akreditovani seminar namenjen zaposlenima u obrazovanju dobio nagradu za najbolji seminar u prethodnoj školskoj godini, rešila sam da ostavim stalni posao i da krenem novim putem. Nekoliko godina pre toga sam sa koleginicom počela da držim seminare iz oblasti muzičke pedagogije ali samo kao dodatni posao. Kada sam sebi oslobodila dodatno vreme za rad i lično usavršavanje, stvari su počele dodatno da postaju sve bolje i bolje. U jednom trenutku sam imala maksimalnih 5 akreditovanih seminara u Srbiji i još četiri u Crnoj Gori, otvorenu muzičku radionicu za bebe Bim Bam, prvu takve vrste u Srbiji, držala predavanja po regionu, pisala gomile tekstova kao reklamu za seminare po raznim sajtovima, ali, generalno, nikako nisam nalazila način da od toga zaista i živim.

Kada sam počela Jovaninu kurs, nisam ništa razumela. Mislila sam da nisam uopšte dorasla zadatku i da je bolje da se držim svojih tekstova, materijala koje pravim za seminare, igara po kojima sam postala prepoznatljiva a da je ceo taj svet daleko od mojih mogućnosti.

Ipak, od tada je prošlo podosta vremena, i sada kad pogledam šta sam sve uradila, moram reći da mi je Jovana bila stalno u glavi kao aksiomi iz NLP-a Ako neko nešto može, svako to može, i Nema neuspeha, postoji samo povratna informacija. Od tada je prošlo možda tri godine, ja imam objavljenu knjigu „Više od muzičke igre“, 5 didaktičkih igara za muzičko opismenjavanje, jedine te vrste na tržištu; moja Bim Bam radionica radi u Loznici, Kraljevu i Baru, a dok ovo budete čitali, verovatno će već raditi i u Požegi i Banja Luci. Saradnik sam Mensinog NTC sistema učenja i autor programa za ranu muzičku stimulaciju. Još jedna moja knjiga uskoro treba da bude objavljena, nakon 7 i po godina čekanja prave prilike. Sama sam napravila sajt, pišem sada za sebe, opipavam kako najbolje da iskoristim Instagram i Facebook da se dodatno promovišu moji proizvodi i znanje. Ukoro ću postati NLP trener i moje obuke će sada i zvanično biti i iz te oblasti. Uz to mi je velika želja da još više pišem a posebno lekovite priče za decu.

Tatjana Popović
TOTALLY WELLNESS
Podignite svoj biznis na viši nivo ali ne izgubite sebe
Pre radionice imala sam razrađene seminare i programe ishrane, a nakon radionice uvidela sam kolike su mogućnosti brendiranog newslettera i brend ambasadorskih programa koje sam kreirala sa vodećim brendovima u regionu. Jovana zna sve finese kada je online biznis u pitanju i živi to što priča. Pomoći će vam da podignete svoj biznis na viši nivo, a ne izgubite sebe. Više novca ne mora da znači manje slobodnog vremena, a Jovana je neko ko zna da postavi jasne prioritete i fokusira vas.
Sanja Lazić
Fitnes instruktor
Nekada o tome maštaš, nekada podeliš priču sa ljudima oko sebe, ali uglavnom ućutkuješ taj unutrašnji glas

Meni je vrlo jasno bilo, od početka moje karijere, da to nije posao mojih snova, ali vođena pogrešnim uverenjima kao i svi mi, radila sam i trudila se, zato što posao služi samo da se novac zaradi, niko ne voli da ide da radi, završila sam fakultet za to pa sada moram tim putem i slično. Nije prestajalo da me kopka da za mene postoji nešto bolje.

Nekada o tome maštaš, nekada podeliš pricu sa ljudima oko sebe, ali uglavnom ućutkuješ taj unutrašnji glas do trenutka kada počne da vrišti. A onda sledi teži deo, sve maske naprasno padnu i pitaš se šta i kako sada dalje. Ja sam vrlo dobro znala šta mi prirodno ide lako od ruke i koji su mi omiljeni hobiji, ali trebalo je iskristalisati pravi put i u toj fazi pomoć mi je bila neophodna.

Dugo sam razmišljala kome da se obratim za pomoć i gde da potražim savet, zato sto je internet preplavljen savetima i savetodavcima, ali htela sam da mi neko kao ličnost “legne” i da mi ponudi baš to što meni treba. I tu sam “slučajno” naletela na Jovanin profil i nakon slušanja njenog lajva znala sam da je to energija koja meni treba! Uzela sam kurs u aprilu 2019.i upravo tada kreće moj novi životni put i pun karijerni zaokret.

Ne možete ni da zamislite koliko vas njena energiju ponese, da ne pričam o idejama koje dobijete slusajući nju i ljude koje upoznate kroz njenu grupu žena. Prošlo je vreme pričanja praznih priča i čitanje udžbenika iz 70-tih! Rezultati govore više od reči. Ako želite da postignete nešto u sadašnjem vremenu samo pratite vrlo precizna uputstva koja Jovana daje, zasnovana na rezultatima iz prakse.

Na kursu ćeš dobiti vrlo jasne upute i u to nema sumnje. Da li ćes napraviti neke promene posle toga, to je draga moja, samo na tebi. Meni se lično život preokrenuo. Prvo, iskristalisala sam put kojim želim da idem, a to je personalni fitnes i nutricionizam. Drugo, napokon sam načcila kako pravilno da koristim društvene mreze i da uživam u tome. Dobila sam uvid koliko je vizuelni identitet bitan u digitalnom svetu i shvatila šta znače sponzorstva, partnerstva, šta je i kako se formira uspešna newsletter strategija i još mnogo toga.

Verovatno najvrednije od svega sto dobiješ od Jovane jeste njeno iskreno prijateljstvo i neprocenjiva poznastva i kontakti. Nisi ni svesna koliko ljudi sličnih tebi postoji na ovom svetu i tu dobijaš priliku da zaista zakoračis u paralelni univerzum u kome je život lepši i lakši.

Ana Markov
Pomažem ljudima da pišu
Podignite svoj biznis na viši nivo ali ne izgubite sebe

Bile su tri faze mog prolaska kroz Jovanin kurs. Prva faza je bio šok (kada shvatiš sve svoje greške). Druga faza je debela kriza (kad shvatiš koliko prostora ima za poboljšanje i koliko posla te čeka). A onda sam pre par dana ušla u treću fazu (zalepi zadnjicu za stolicu i piši, planiraj, uči, pa piši još malo). Sada prodajem svoje digitalne proizvode, radionice o pisanju i završavam svoju prvu knjigu. Zajednica žena koju sam upoznala preko Jovane i njena podrška na mom putu je nešto što nema cenu.

Milena Milenković
MINTIK
Jovana mi je dala potrtebne alate koji umetnicima pomažu da pronađu svoj način u biznisu
Kao samostalni umetnik nisam imala dodirnih tačaka sa marketingom. Kako sam stalno polazila od toga šta slikam i stvaram i zašto baš to, za mene je odgovor sebi na to pitanje bio od presudnog značaja. Kako sam se dalje bavila ogledalima i sobom, nisam ni bila svesna da mi je odgovor ispred nosa, mi uvek radimo sebe, kroz bilo šta uvek prikazujemo sebe a posebno kroz umetnost. Važno je da prvo utvrdimo ko smo i šta želimo, zašto je nama to važno. To je ono što me je oduševilo kada sam kupila Jovanin kurs, kako ona to divno objašnjava i po prvi put sam spojila marketing i umetnost i poželela da to bude moj put. Jovana mi je pokazala moć marketinga. Povezanost umetnosti i marketinga kroz individualni put i dala potrtebne alate koji umetnicima pomažu da pronađu svoj autentičan način i u biznisu.  To mi je pomoglo da se fokusiram na ono što je meni važno kao individui i da se posvetim biznisu na meni udoban način. Jovana pristupa svakom posvećeno i individualno i podstiče nove vidike i drugačiju perspektivu. Dala mi je osećaj poletne i zdrave energije. Jovana pruža jako inspirativan sadržaj koji podstiče na promenu, uz podršku i talase motivacije i godinama nakon što kupite njen kurs.Podržala me je da ispričam i sebi i drugima svoju priču, da inspirišem nekoga da pogleda u sebe, da pita sebe kako je i gde je krenuo. Stvarno kada sebi odgovorimo na ta pitanja možemo da vidimo svetlo na kraju tunela. Mintik ogledala koja kreiram pozivaju žene da zavire u sebe. Žene koje su navikle da grabe napred, da uvek teže ka uspehu i u tome zaborave na stvarni pravi kontakt sa sobom. One koje su shvatile da su se gledale u ogledealo da bi stavile maskaru i našminkale se, a retko kada se pogledaju stvarno u oči i pitaju se: Kako si? Gde žuriš? Zašto? Mintik ogledalo je poziv da se pogledaju u oči svako jutro i pitaju se - kako si? Da daju sebi vremena da osete, da budu zahvalne. Mintik ogledalo u domu je podsetnik na sebe, onaj osećaj kada na polici vidimo suvenir koji nas podseća na neku uspomenu ili nekog ko nam je poklonio suvenir, tako nas ogledalo podseća na kontakt sa sobom. Na nas. Na ko sam ja? Kako sam danas? Kada sam se zadnji put stvarno pogledala u oči i popričala sa sobom?  Priča koja prati Mintik unikatna ogledala u mozaik tehnici je introspekcija, poziv na kontakt sa sobom, oči u oči, protkana je duhovnim razvojem i radom na sebi. Prihvatanje sebe i ljubav prema sebi, kako bi smo iz tog osećaja donosili prave izbore i u miru sa životom kreirali želje naše duše.
Olivera Matovic
English for success
Na njenoj radionici sam dobila mnogo više nego što sam očekivala, putokaz kuda dalje i podršku na tom putu
Pre nego što sam upoznala Jovanu imala sam znanje engleskog i iskustvo, kao i ideju šta želim, ali nisam imala pojma kako to da ostvarim. Na njenom kursu sam dobila mnogo više nego što sam očekivala, a tačno ono što mi je trebalo: putokaz kuda dalje i podršku na tom putu (kako od Jovane, tako i od mnogih divnih žena koje su prošle njen program). Zaista ne mogu rečima opisati koliko mi je to značilo i koliko sam odmakla za manje od pola godine, a to je tek početak! Utrostručila sam profit samo nakon nekoliko meseci i uvela inovacije u svoj biznis kakve nisam ni verovala da su za mene moguće u trenutku kada sam došla na kurs.
Gordana Manestar Petrović
Instruktor hatha i prenatalne yoge
Moja misija je edukacija žena, priprema i osnaživanje za prirodni porođaj, za porođaj bez straha i bola
Zavrsila sam grafičku školu i dvanaest godina imala svoju štampariju. Svetska kriza, kriza u poslu i privatnom životu me vode ka tome da zatvorim štampariju i počnem da se bavim sobom. Otvaram studio za jogu i počinjem intenzivnije da izučavam, čitam, gledam, posećujem obuke i seminare u vezi joge. Završavam 200 sati Teacher Treninga kod Pedra Franka, pri Yoga Alliance. Danas držim grupne i individualne časove, posebno sam posvećena problemima fizičke i mentalne prirode koje joga uspešno leči. Potom završavam obuku joge za trudnice i ulazim u svet trudnoće i porođaja kao jedna od prvih dula u Srbiji nakon završene edukacije za dule. Tako počinje moja misija edukacije žena, priprema i osnaživanje za prirodni porođaj bez straha i bola. Završila sam kurs Theta Healing i sertifikovani sam Life Coach, a Jovanin kurs mi je pružio znanje o digitalnom marketingu i naučila sam kako da na svoj autentičan način prodajem svoje znanje i izgradim zajednicu žena koje dele iste vrednosti.
Jovana Šišić
Od mama do supermama
Promenila je tok mog poslovnog puta na bolje i hvala joj
Jovanin kurs mi je pored znanja dao ono najvažnije što mi je trebalo u tom momentu. Boost i iskrenu veru i podršku. Njene oči govore "ti to možeš". Nesebično je dala sebe i svoje kontakte i bila tu za sva pitanja i sugestije nakon kursa. Promenila je tok mog poslovnog puta na bolje i hvala joj.  Danas držim radionice o organizaciji vremena za zauzete mame, jer kao neko sa pet mališana dobro znam koliki je to izazov. Život je igra. Nekad su koraci komplikovaniji, ali to koreografiji daje na umetničkoj vrednosti. Topla preporuka za Jovanin kurs za svaku zauzetu mamu koja želi da ima svoj biznis po svojoj meri.

Želiš da podeliš svoju priču?
Mi želimo da je čujemo!