Pismo mojim ženama

28. 07. 2023

Biznis

U mojim programima prilagođavamo biznis ženi a ne ženu biznisu. 
 
Većina mojih klijentkinja su živele van ili radile van svoje zemlje.
Većina je završila master ili doktorske studije i većina ima završenu makar jednu koučing sertifikaciju. 

 

Sve do jedne su imale priliku da u životu više puta naprave veliki iskorak i prođu kroz nešto što im je porušilo temelje, bilo da je to rak, bilo da je razvod, rat, fizičko i mentalno zlostavljanje i slično.

 

Preživele su ozbiljne traume i izašle na drugu stranu uz pomoć psihoterapije, somatik terapije i koučinga, i zato danas govore sa jednog mesta uzemljenosti i mudrosti, a sa puno nežnosti, brižnosti i pažnje, pre svega prema sebi, a zatim i prema klijentima i jedna prema drugoj.

 

Moje žene su žene kojima je lepo tu gde jesu, ali je njihova vrednost stalni rast i prevazilaženje ličnih blokada i zato su doživotno na putu ličnog rasta i razvoja, jer vole rezultate kakve to donosi u njihovim odnosima.

 

Vole što znam kada da ih izazovem i kažem im direktno bez ustezanja da igraju na sitno, a poslušaju me i kada kažem da je vreme za odmor i da biznis može da čeka.

 

Mojim ženama nije cilj da što brže zgrnu što više para nego da postave biznis tako da bude vetar u leđa za život po njihovoj meri. 

 

One žele biznis koji doprinosi društvu. 

 

One koriste biznis kao poligon za lični rast i razvoj, a ne ličnu validaciju.

 

One su žene koje su izašle ili kroz ovaj proces građenja biznisa izlaze iz moda preživljavanja i prelaze u ženstven, lagan, opušten, smiren način življenja sa velikom količinom vremena za sebe i brigu o sebi. 

 

One znaju da dobro brinu o sebi, jer su svesne da ih to ne čini sebičnim. 

 

Znaju da ako nisu spremne da se na prvom mestu pobrinu za sebe i svoje zdravlje, fizičko, mentalno i duhovno, onda neće biti u stanju da izgrade zdrav, stabilan i održiv biznis.

 

Moje žene kreiraju biznis po svojoj meri kao podršku za život po svojoj meri, a ne naopačke.

 

One ostvaruju ciljeve uz pomoć kojih doprinose okruženju iz koga su potekle. 

 

Njihovi biznisi su postavljeni tako da što više rastu one imaju više vremena za sebe i one koje vole i više finansijskih resursa da doprinesu onome što vrednuju i kreiraju pozitivnu promenu u društvu.

 

Bitne komponente mog programa jesu zajednica i zum grupni koučing pozivi i Thinkific platforma sa lekcijama koje su baza programa.

 

Glavnu stvar koju žene vezuju za naš zum poziv je osećaj bliskosti.

 

Na Zum dolaziš da vidiš i da budeš viđena i da posvedočiš svojoj i tuđoj transformaciji.

 

Emocije kojima se stalno iznova i iznova vraćamo jesu strah, nemoć i nesigurnost i to je magični trio koji je uvek sa tobom u prve tri godine postavljanja tvog onlajn biznisa na noge. 

 

Moja vizija je balkanska žena koja je slobodna i koja drugoj ženi pruža ruku umesto da joj podmeće nogu.
Slobodna da bude ono što jeste i radi ono za šta je Bog dao.
Koja ima vremena za sebe i ono što voli i one koje voli. Koja ima vremena i energije da doprinese drugima, jer je njena časa puna i zato nema izbora nego da daje.
Koja transgeneracijske traume leči u bezbednoj zajednici žena koje su na istom putu.

 

To je ono što sam imala na umu kada sam kreirala ovaj program.

 

Moje žene razumeju da je patnja portal u dublji kontakt sa sobom i prilika da dođeš do svog zakopanog blaga. 

 


Moje žene razumeju da bol uvek ima ključ za dublje povezivanje sa sobom i zato ne beže od njega.

 

Spremne su da se suoče sa sobom i prevaziđu svoje strahove, a mene biraju za mentora jer vide da radim to isto iz godine u godinu.

 

Moje žene dele životne vrednosti, a to su sloboda, doprinos i deljenje.

 

One žele da budu na mestu gde osećaju bezbednost da donesu celu sebe i to je okruženje kakvo sam im ja stvorila sa puno pažnje, truda i ljubavi.

 

Moje žene dele sa mnom veru da biznis služi da umnožavaš darove koje ti je Bog dao. 

 

Biznis nije tu da se prerađuješ i da te sklanja od porodice i življenja života. 

 

Biznis nije tu da tako dokazuješ svoju ličnu vrednost i koristiš zarađivanje para i poslovna dostignuća kao bežanje od suočavanja sa sobom i osećajem lične nedovoljnosti. 

 

Biznis nije poligon ni plodno tlo za lečenje disfunkcionalnog odnosa sa roditeljima, jer za to služi psihoterapija.

Moje žene znaju da ne treba da budu muškarac u poslu da bi pobedile.

Moje žene poseduju disciplinu i organizaciju vremena koja dolazi iz ljubavi prema sebi i poštovanju prema postavljenom cilju i rezultatima koje on kreira u životu nje i njenih klijenata.

Moje žene vrednuju sisteme i procese koji im omogućavaju jasnu strukturu rada i mir u glavi znajući da su klijenti opsluženi na najbolji mogući način.

 

Moje žene kreiraju jasne granice sa klijentima i ne prepuštaju stvari slučaju niti rade svoj posao ofrlje.

 

Rade ga posvećeno i prisutne su za svaki korak kontakta sa klijentom od pre prodaje, tokom prodaje, nakon prodaje i posle završenog programa.

 

Moje žene od svake greške prave protokole umesto da kinje sebe i govore sebi da su glupe što su donele odluku koja nije rezultovala željenim ishodom.

 

Moje žene žele da svoje biznise kreiraju kao bezbedno mesto koji omogućava da njihova autentičnost bezbedno i slobodno izađe na površinu.

 

Moje žene daju sebi dozvolu da se dobrano odmaraju, jer imaju dovoljno vremena, energije i finansijskih resursa da ne moraju stalno nešto da rade da bi dokazale svoju vrednost.

Moje žene sebi daju dozvolu da samo budu žene a ne da konstantno preskaču kroz izmišljene i realne prepreke i da iznova i iznova zaslužuju uspeh.
 
Moje žene znaju da biznis neće stati ako ti staneš i odeš na odmor.
Istinski zadovoljna žena koja je postavila strukturu svog biznisa kako treba može sebi da da dozvolu za odmor, biznis neće stati ako ona stane, jer ne prodaje sate nego svoj sadržaj (besplatni i plaćeni), kreira rezultate i van svog radnog vremena.

 

Bitno ako želiš da radiš sa mnom, a pratiš me manje od godinu dana

 

Evo stvari koje moraš da znaš pre nego što uložiš u rad sa mnom.

 

Pravoslavna sam hrišćanka i često provlačim metafore i analogije iz verskih knjiga koje meni imaju smisla kada objašnjavam neke koncepte, a uz to povremeno psujem, direktna sam, ne jurim te i ne guram te preko tvojih granica, puštam te na miru da ideš svojim tempom, jer ne validiram sebe kao biznis mentora kroz to koliko brzo ti nešto radiš, već kako se osećaš u procesu i da li si u skladu sa sobom i svojim nervnim sistemom. 

 

Tu sam da poštujem tvoj proces i vodim te, ali ne po cenu da poslušaš mene pre nego svoj unutrašnji autoritet, makar to bila i greška, iako u greške ne verujem, jer je lekcija koju ćemo na Zumu izvući iz svake zlata vredna i to je supermoć koju ćeš steći nakon što prođeš moj program. 

 

S jedne strane, u mojim programima se ne dopisujemo DM porukama, ne koristimo IG glasovne poruke ni vajber ili FB grupe i ne gubimo sate na mrežama.

 

Površnost bilo kog tipa je nešto što je ispod mojih standarda, kako privatno tako i poslovno, te stvari koje ne radim privatno ne radim ni za pare.

 

Prosto to kažem unapred kako bi oni kojima to ne odgovara mogli da pronađu mentora za sebe, jer ne postoji pravi način da se nešto radi, niti su dopisivanja putem DM poruka pogrešna per se, samo su pogrešna za mene i moje žene koje vole da rade na isti način kao i ja, a to je putem mejla i zum poziva. 

 

Ja sam ovde da slušam moj unutrašnji kompas, jer ja ovde kreiram biznis po mojoj meri. Pa ako nam mera nije ista bitno mi je da to znaš pre nego što se prijaviš kako ne bi gubila vreme i popunjavala upitnik ako moj program nije mesto za tebe.

 

Sa druge strane, i te kako smo tu jedna za drugu duboko, a ne površno!  

 

Koncept programa je da svaka žena i te kako ima šta da doprinese. 

 

Ovde ne dolazite da radite sa mnom jedan na jedan, nego sa više žena u grupi. 

 

Podržavamo se kroz pobede, prevazilazimo gubitke i neuspehe zajedno. U grupi imamo kliničke terapeute, somatik terapeute, koučeve svesnog roditeljstva, egzekutivne koučeve i tu smo jedna za drugu i kao profesionalci i kao žene. Kada god dođe osećaj nedovoljnosti, neadekvatnosti ili nesigurnosti, imaćeš podršku i bezbedno mesto da podeliš ono čega te je sram bez osude.

 

Naučićeš da daš sebi dozvolu za odmor i pauzu kada ti je potrebna, jer tvoj biznis nije od porcelana i nisi robot nego žena sa hormonima, ciklusom ili menopauzom i ne igramo se igrice ko može da pumpa više besmislenog sadržaja u manje vremena, nego ko može da kreira veću vrednost iz srca i drugima doprinese!

 

Šta ne radimo u mojim programima

 

Ne radimo brzinske hakove, trikove, zastrašivanje u marketingu i prodaji, nema priče da ima leba bez motike, priče da je moj način jedini način, strategije za viralnost itd. 

 

Ne promovišemo i ne verujemo u hasl kulturu, svakodnevni i celodnevni rad i mučenje, jer to nije zdrav način življenja za jednu ženu.

 

To je socijalni konstrukt kreiran za oštećenog modernog čoveka, kapitalističkog robota koji novac stavlja iznad zdravlja, porodice i sebe. Za čoveka koji služi novcu, umesto da novac služi njemu!

 

U mom programu verujemo da ništa ne mora i sve može.

 

Sve smo se u životu već namorale i na to stavile tačku.

 

Zašto ne verujemo u brzinu i prečice i manipulaciju kako bi što pre stigli do svog cilja?

 

Bogu dragom hvala zato što si napravljena tako da sve i da probaš da radiš sve te stvari nećeš ići brže od svog nervnog sistema i duše i pre ili kasnije ćeš se srušiti.

 

Da ne pričam o tome da ako ne brineš o klijentima i ne pružiš rezultat nakon što ti neko pruži pare i poverenje završićeš i pre nego što si počela.

 

Ja ovaj posao radim od 2016. godine, a triksteri uleću i izleću na godišnjem nivou i menjaju se brzinom promene instagram algoritama, jer nemaju dušu koja je neophodan sastojak kako bi se lični brend ne samo izgradio nego i istrajao.  

 

U mojim programima gradimo disciplinu koja dolazi iz dovoljnosti, prihvatanja svih delova sebe i ljubavi prema sebi i želji za doprinosom, a ne disciplinu koja se manifestuje kao bič iz nedovoljnosti, nesigurnosti i pokušaja da nahraniš potrebu za odobravanjem kako bi zamenila dubinski rad na sebi i autentičnu povezanost sa sobom. 

 

Nikada neće biti dovoljno pažnje, hrane i para za nekoga ko pokušava da namiri potrebu koju može da namiri samo ljubav.

 

Ako si gadljiva na tuđu slabost i nekomforna da osetiš sram i sediš u miru sa nepopularnim emocijama bez potrebe da ih šutneš u stranu kod sebe ili rešiš kod drugih ovo nije program za tebe. 

 

U ovom programu su žene koje su radile na sebi kroz decenije psihoterapije i ne gledaju na život kroz roze naočare, već donose ono što jeste i kako jeste na Zum iz nedelje u nedelju tokom šest meseci zajedničkog rada.

 

Ranjivost otvara vrata za povezanost i sram, a ako to nije ono što ti želiš da radiš onda definitivno ovo nije vid programa za tebe.
IZJAVA AUTORA: Svi tekstovi na sajtu – blogu predstavljaju autorsko delo Jovane Miljanović i zaštićeni su Zakonom o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije. Strogo je zabranjeno svako preuzimanje dela teksta ili kompletnog teksa bez pismene saglasnosti autora. Zabranjeno je svako drugo raspolaganje predmetnim tekstovima bez pismene saglasnosti autora. U slučaju povrede prava autora, obavestiće se nadležni organi i protiv prekršioca pokrenuti sudski parnični i krivični postupak. Za sve informacije možete se obratiti autoru na mail: jovana.miljanovic@gmail.com