Usamljena, ali ne i sama

09. 07. 2019

Lifestyle

Možda jesi usamljena, ali nisi sama u tome.

Mnogo žena sa kojima radim oseća se usamljeno na svom putu.

Većina njih korak po korak kreira od nule svoju karijeru iz snova i nema utabanu stazu kojom se kreće.

Često reč podrške i pohvala ili lep e-mail mogu da učine čuda za nečije samopouzdanje.

Većina žena nema podršku u svom okruženju od porodice, prijatelja i partnera.

Mnoge su se suočile sa kritikom, osudom, podsmehom i ljubomorom koje su došle od strane najbližih ljudi, koji nisu razumeli njihov put ili promenu smera iz sigurnog posla u preduzetničke vode ili iz domaćice u preduzetnicu.

Ovakvim ženama je ključno da na svom putu imaju žene saborce sa kojima mogu da porazgovaraju, izađu na piće, proslave uspeh i isplaču se kada nešto ne pođe po planu.

Ovakvim ženama je bitno da imaju oko sebe jake i ispunjene žene, koje imaju kapacitet da podržavaju i podižu moral jedna drugoj, umesto da se spuštaju, ogovaraju i kleveću međusobno.

Važnost konekcija i komunikacije posebno se oslikava kada smo jedine u našem bliskom okruženju koje se bave preduzetništvom i zato je važno da budemo tu jedna za drugu.

Pokušaj da danas napišeš mejl ženama koje su uticale na tebe ove godine, bilo poslovno bilo privatno.

Sastavi listu žena kojima se diviš i napiši pored svake koje njene osobine ili postignuća bi volela da imaš u svom životu.

Odaj im priznanje za postignut uspeh, pošalji koju reč iskrene podrške ili zatraži savet.

Pruži drugima ono što želiš da dobiješ.

Podrška i znanje se umnožavaju kada se dele i rastu kao kvasac.

IZJAVA AUTORA: Svi tekstovi na sajtu – blogu predstavljaju autorsko delo Jovane Miljanović i zaštićeni su Zakonom o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije. Strogo je zabranjeno svako preuzimanje dela teksta ili kompletnog teksa bez pismene saglasnosti autora. Zabranjeno je svako drugo raspolaganje predmetnim tekstovima bez pismene saglasnosti autora. U slučaju povrede prava autora, obavestiće se nadležni organi i protiv prekršioca pokrenuti sudski parnični i krivični postupak. Za sve informacije možete se obratiti autoru na mail: [email protected]